Mazda CX-5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda bouwt enkele van de beste en meest complete crossover-SUV’s in de branche. De compacte Mazda CX-5 is een van de belangrijkste voertuigen van het merk en een rivaal voor megaverkopers zoals de Honda CR-V, Jeep Cherokee, Subaru Forester en Ford Escape. Het model was volledig nieuw voor het modeljaar 2017 en sommige bronnen beweren dat de nieuwe generatie versie van de Mazda CX-5 2022 zou moeten zijn, die op de markt kan worden gebracht onder een nieuwe CX-50-nomenclatuur.

Zoals blijkt uit de beschikbare informatie, zou de nieuwe generatie Mazda CX-5 in de verkoop kunnen gaan onder de CX-50-nomenclatuur aangezien Mazda een handelsmerk heeft geregistreerd voor dit typeplaatje. Mazda lanceerde onlangs het CX-30-model en zou deze nieuwe nomenclatuur moeten gebruiken voor de rest van zijn crossover SUV-gamma in zijn nieuwe generaties.

Mazda CX-5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Mazda CX-50 zou een geheel nieuw platform moeten krijgen, dat ook de basis zal vormen voor de nieuwe Mazda6-iteratie. Het nieuwe platform zou verschillende voordelen moeten bieden aan de nieuwe versie, waaronder ondersteuning voor de SkyActive G- en D-motoren, evenals de SkyActive-X-units in combinatie met het mild-hybridesysteem.

Naast een nieuw platform biedt de opnieuw ontworpen Mazda CX-5-behuizing ook een moderner en dynamischer ontwerp met coupéachtige elementen. De cabine moet ook een geavanceerde behandeling en de nieuwste technologieën krijgen.

Mazda CX-5 2022: platform, design

Sommige details over de gloednieuwe Mazda CX-5 2022 zijn al bekend, wat suggereert dat de versie moet overschakelen naar het nieuwe platform. Het model zou het platform delen met de volgende generatie Mazda 6. Het nieuwe platform heeft een achterwielaandrijving met een motor in lengterichting. De implementatie van het nieuwe platform zou het model verschillende voordelen moeten opleveren, waaronder een lager gewicht en verbeterde prestaties, maar ook de toevoeging van nieuwe technologieën en aandrijflijnoplossingen.

Aan de andere kant is het nog niet bekend of het nieuwe model in omvang zal toenemen, maar we verwachten enkele maatcorrecties om de vracht- en passagierscapaciteit te verbeteren.

Visueel gezien geven rapporten aan dat het model meer dynamische en coupé-achtige stijlelementen zou moeten gebruiken. Het model wordt verwacht met meer dynamische carrosserielijnen en bijgewerkte grille-stijl en koplampontwerp. Het model moet ook enkele aanwijzingen van het CX-30-model overnemen, zoals: B. een steil aflopende voor- en achterstijlen voor een coupé-achtige uitstraling.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

Er zijn niet veel details over het ontwerp van de cabine van de opnieuw ontworpen Mazda CX-5 2022 . Het nieuwe model moet materialen van hogere kwaliteit en nieuwe technologieën gebruiken. De volgende versie moet ook het laadvermogen en het comfort op de achterbank verbeteren. De huidige versie heeft een iets kleinere laadruimte dan de meeste van zijn concurrenten. 

De nieuwe generatie CX-5 wordt ook geleverd met het geüpgradede infotainmentsysteem en met een standaardpakket actieve veiligheidssystemen. De eigenlijke CX-5 is verkrijgbaar met 7- en 8-inch touchscreen-opties, maar de volgende iteratieversie zou moderne trends moeten volgen en een grotere optie moeten bieden in de hogere klassen. Het vernieuwde model krijgt ook een nieuw digitaal instrumentenpaneel.

Mazda CX-5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-5 2022: aandrijflijnen

De toevoeging van het nieuwe platform maakt de lancering mogelijk van de nieuwe Mazda CX-5 2022- aandrijflijnoplossingen, waaronder de nieuwe SkyActive X-in-line 6-motor en mild hybride-opstelling, evenals andere opties uit de SkyActive-motorenfamilie.

De nieuwe Mazda CX-50 zou beschikbaar moeten zijn met de nieuwe 3,0-liter SkyActieve X-in-line 6-motor ondersteund door het 48-volt mild hybridesysteem. Een 3,3 liter inline 6 SkyActive D inline 6 diesel zou in sommige gebieden ook beschikbaar moeten zijn.

De herziene CX-5 zal ook worden uitgerust met een 2,5-liter viercilinder SkyActive-G-motor en een mild hybridesysteem met ongeveer 187 pk. De inferieure optie zou ook een 2,5-liter viercilinder SkyActive-G-versie moeten zijn die ongeveer 225 pk kan produceren. Het motorengamma omvat ook een 2,2-liter viercilinder SkyActive-D.

Mazda CX-5 2022: release, prijs

De nieuwe generatie Mazda CX-5 2022 zou eind 2021 of begin 2022 in première moeten gaan. Mazda werkt ook aan de geheel nieuwe Mazda6, die ook als model voor 2022 in de winkels zal verschijnen. Meer details zullen dichter bij het debuut verschijnen. Met meer geavanceerde cabines en technologieën zou de nieuwe Mazda CX-5 de prijs van zijn basisversie dichter bij de 30.000 euro moeten brengen. Het huidige model begint bij 26.000 euro.