Mazda CX-4 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Als je je afvraagt ​​waarom de nieuwe CX-30 zo’n ongebruikelijke naam draagt, komt dat door dit model, dat speciaal is ontwikkeld voor de Chinese markt. Hij wordt nog steeds exclusief in dit deel van de wereld verkocht en na de recente facelift zijn we er vrij zeker van dat de Mazda CX-4 in 2021 zal arriveren zonder andere grote veranderingen. We staan ​​op het punt een bekend ontwerp te zien met een bijgewerkt voorpaneel en verschillende interieurafwerkingen.

Mazda CX-4 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Dit alles betekent dat u kunt rekenen op een cross-over die compact is van formaat en prachtig is ontworpen op basis van de nieuwste ontwerptaal van het bedrijf. Het slanke profiel en de coupé-achtige achterkant maken dit model tot een van de meest aantrekkelijke cross-overs in China, terwijl het interieur de typische Mazda-kwaliteit heeft. U kunt vertrouwen op twee bekende motoropties met bekende overbrengingsopties. Het nieuwe model zou ergens later dit jaar op de markt moeten komen.

Mazda CX-4 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-4 2021-ontwerp

Als het gaat om het algehele ontwerp, zullen we in 2021 zeker geen bijzondere veranderingen zien in de Mazda CX-4. De huidige generatie bestaat simpelweg sinds 2016 en we gaan ervan uit dat deze nog wel een paar jaar in productie zal blijven. Bovendien bracht de update van vorig jaar een nieuw frontpaneel met zich mee dat de nieuwste ontwerptaal van het merk volgt. De nieuwe voorkant heeft het meest gemeen met de nieuwste versie van de Mazda 6 met dezelfde grille en koplamplay-out. Mechanisch is er niets veranderd sinds de eerste lancering en we verwachten ze ook niet volgend jaar te zien. Dit is een typische compacte cross-over met een wielbasis van iets meer dan 30 cm en de nieuwste SkyActive-technologie van Mazda. We verwachten op dit punt de komende jaren geen grote veranderingen totdat we een volledige herziening zien.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

We noemden al dat dit model een typische Mazda-kwaliteit heeft. Ook al is het een model voor de Chinese markt, de algehele kwaliteit verschilt niet veel van wat we kunnen vinden in modellen die zijn ontworpen voor de Noord-Amerikaanse of Europese markt. De update van vorig jaar heeft zelfs een aantal interessante nieuwigheden opgeleverd, op het gebied van nieuwe kleurenschema’s, bijgewerkt infotainmentsysteem, meer standaardfuncties enz.

Mazda CX-4 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Er is echt niets te klagen als het gaat om comfort en gemak. De stoelen zijn massief en comfortabel, terwijl de ruimte in beide rijen royaal is, vooral als het gaat om beenruimte. Ook de bagageruimte biedt behoorlijk wat ruimte.

Mazda CX-4 2021 Motoren

Dingen onder de motorkap zullen zeker hetzelfde blijven voor volgend jaar. Hierdoor kunt u rekenen op twee bekende motorvarianten. De basismodellen gaan verder met een 2,0-liter viercilinder die zo’n 158 pk ontwikkelt. Deze motor is uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische zesversnellingsbak. In hogere uitrustingsvarianten krijg je een grotere en krachtigere 2,5-liter motor die zo’n 192 pk ontwikkelt. In tegenstelling tot de basismotor is deze alleen leverbaar met een automaat. Voorwielaandrijving is standaard, maar je kunt ook kiezen voor AWD-modellen.

Mazda CX-4 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-4 2021 releasedatum en prijs

Tegen het einde van het jaar verwachten we een Mazda CX-4 2021 . Als het op prijs aankomt, zouden de basisversies moeten beginnen bij 141.000 Chinese yuan, wat iets meer dan 21.000 in Amerikaanse dollars zou zijn. De duurste modellen kosten ongeveer 215.000 yuan (32.000 euro).