Mazda CX-30 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De tweede generatie Mazda CX-30 2022 is onderweg. Mocht je het nog niet weten, dit is na de CX-5 een van de bestverkochte modellen van het merk. De CX-30 biedt uitstekend comfort en maakt daarnaast gebruik van krachtige motoren. Helaas zal het voor 2022 nog maar één transmissiemodel zijn. Verwacht dus niets belangrijks, want het krijgt maar een kleine upgrade. Veel mediaberichten laten zien dat het enkele kleine visuele verbeteringen, meer gemak en meer technische functies zal krijgen.

Net als het vorige model zal de nieuwe crossover-SUV veel standaardfuncties hebben, waaronder een groot infotainmentscherm, Apple CarPlay en Android Auto. De verkoop zal later dit jaar beginnen en we hopen dat het dezelfde prijs zal houden als zijn voorganger.

Mazda CX-30 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-30 2022 Verbeterd KODO-ontwerp

In tegenstelling tot alle Mazda-modellen krijgt de CX-30 2022 een verbeterde KODO-styling. Toegegeven, deze SUV oogt compact en is zeer aantrekkelijk. Sommige lijnen op de CX-30 zijn echter subtiel scherper dan we op de cross-overs zagen. De voorkeursversie is de beste optie met een glanzende grille, terwijl de premium afwerking LED-koplampen en achterlichtaccenten heeft, samen met een dakrail. Net als voorheen wordt het reguliere model geleverd met dezelfde matte grille en 16-inch lichtmetalen velgen. Overigens vervangt Select Trim deze wielen door zeer stijlvolle 18 inch lichtmetalen velgen.

De CX-30 Turbo is ook verkrijgbaar en heeft 18-inch zwarte aluminium velgen, grotere uitlaatpijpen, een glanzend zwarte grille en een “TURBO”-badge op de achterklep.

Mazda CX-30 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Verleidelijke styling van binnen

De Mazda CX-30 2022 biedt zeker meer premium cabine dan voorheen. Er zullen meer hoogwaardige materialen en dezelfde cabine-indeling zijn. De bagageruimte is nog steeds 20,2 kubieke voet en kan letterlijk worden uitgebreid tot 45,2 kubieke voet met de stoelen neergeklapt. In dezelfde klasse biedt de Honda HR-V een ruimere cabine.

Net als het vorige model heeft de nieuwe dezelfde Mazda Connect, een 8,8-inch infotainmentscherm, Apple CarPlay/Android Auto-connectiviteit, Bluetooth-telefoon/audio, HD-radio, wifi en een audiosysteem met 8 speakers. Op het gebied van beveiliging biedt de CX-30 een verscheidenheid aan functies. Het heeft een adaptieve cruisecontrol met stop / go, Lane Departure Warning / Lane Departure Warning, terwijl dodehoekbewaking met dwarsverkeerswaarschuwing aan de achterzijde standaard beschikbaar is in de Select-uitrustingsvariant.

✓ U kunt ook controleren:

Mazda CX-30 2022 motordetails

De Mazda CX-30 2022 wordt ook qua motoren een carry-over model. Hij wordt aangedreven door een 2,5-liter viercilinder met 186 pk en 186 lb-ft koppel. In principe is het onwaarschijnlijk dat Mazda deze motor zal starten en hem meer vermogen zal geven, maar wie weet. Net als bij de voorganger kunnen we ook een optionele 2,5-liter turbomotor verwachten die 250 pk en 320 lb-ft koppel levert.

Daarnaast mogen we ook standaard dezelfde zestraps automaat verwachten, terwijl vierwielaandrijving nog steeds optioneel is of standaard voor de turbomotor kiest.

Mazda CX-30 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Mazda CX-30 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Publicatiedatum en kosten

Over het algemeen weten we nog niet veel over de aankomende Mazda CX-30 2022 , maar het zal hoogstwaarschijnlijk een overdracht zijn van de laatste media-aandacht.

Veel websites suggereren dat de releasedatum in het laatste kwartaal van dit jaar zal zijn. De prijs van de Mazda CX-30 ligt echter waarschijnlijk iets hoger. Het huidige model begint bij 23.000 euro.