Mazda CX-3 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Een van de kleinste compacte crossover-SUV’s van dit moment is de Mazda CX-3. De nieuwe en vernieuwde Mazda CX-3 2021 wordt aangekondigd en we kunnen verwachten dat dit model volgend jaar tegelijk met de raceversie uitkomt. Volgens de laatste informatie zal het komende model tijdens de cyclus verfrissingen krijgen en aantrekkelijker worden. Over het algemeen worden dankzij de Kodo Soul of Motion-taal alle modellen van deze fabrikant onderweg herkend.

Helaas zal het nieuwe model volgens de laatste speculaties dezelfde aandrijflijn bieden als het huidige. Deze afdeling blijft dus hetzelfde. Deze kleine crossover is uitgerust met een 2.0 liter Skyactiv-G motor, die is gekoppeld aan de automatische zesversnellingsbak en de sportmodus met handmatige omschakeling.

Mazda CX-3 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-3 2021 updates

Sommige verfrissingen zullen buiten plaatsvinden en we zullen aantrekkelijkere lijnen zien op de Mazda CX-3 2021 . Verwacht echter geen drastische veranderingen. Zoals eerder vermeld, biedt het nieuwe model verfrissingen tijdens de cyclus.

Volgens Mazda zal de nieuwe generatie CX-3 echter een grotere rol spelen dankzij het uitgebreide platform dat is geleend van het Mazda 3-model. Over het algemeen biedt het nieuwe model meer comfort aan de binnenkant en een sportief design aan de buitenkant. Dimensionaal gezien staat dit model elk jaar dichter bij concurrenten zoals Hyundai Kona en Toyota C-HR.

✓ U kunt ook controleren:

Racemodel

Het Mazda CX-3 2021 racemodel zal eindelijk beschikbaar zijn en er sportiever uitzien dankzij de assemblage van cosmetische en aerodynamische kwaliteit. Bovendien rijdt dit model lager en krijgt donkerder lichtmetalen velgen, spatten van rode en zwarte emblemen, randen rond de chromen grill enzovoort.

Mazda CX-3 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Moderne hut en meer kamers

Het interieur van de Mazda CX-3 2021 is uitstekend. Letterlijk gezien biedt deze kleine crossover een cabine die lijkt op de beroemde en grotere Mazda CX-5. De komende Mazda CX-3 biedt nog steeds twee rijen stoelen met plaats voor vijf passagiers. Daarnaast zullen er enkele verbeteringen zijn en zal de fabrikant meer standaardapparatuur toevoegen.

De sportuitrusting op instapniveau biedt nu zwarte stoffen hoezen, een 7-inch scherm, spraakbesturing, drukknopstart, USB-aansluiting, kantelbaar / telescopisch stuur, achteruitrijcamera, cruise control, elektrische ramen / sloten en keyless entry. De touring-kuip heeft echter lederen / suède stoelen gesimuleerd, terwijl de Grand Touring-modellen echte luxe bieden en zijn uitgerust met hoogwaardig leer. De beveiliging verbetert en we kunnen bij alle tests hoge beoordelingen verwachten.

Het racemodel heeft echter zwart lederen stoelen met rode contrasterende stiksels en rode accenten in de hele cabine.

Mazda CX-3 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-3 2021 aandrijflijn

De nieuwe Mazda CX-3 2021 blijft een motoroptie aanbieden. Het huidige model is uitgerust met een betrouwbare 2,0-liter Skyactiv G-motor die 148 pk en 146 lb-ft koppel levert. Sommige rapporten geven echter aan dat het nieuwe model mogelijk enkele mechanische veranderingen heeft ondergaan. Hiermee bedoelen we dat het nieuwe model meer paarden zal leveren, zelfs een nieuwe uitrusting kan worden aangeboden.

Het huidige model heeft een automatische zesversnellingsbak met sportmodus en handmatige schakeling. Het brandstofverbruik zal ook goed zijn en we kunnen veel betere cijfers verwachten dan voorheen. De exacte specificaties van het racemodel zijn echter nog niet bekend.

Mazda CX-3 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-3 2021 releasedatum en prijs

De onlangs aangekondigde Mazda CX-3 2021 is opnieuw ontworpen en onder de motorkap zijn enkele wijzigingen aangebracht. Bovendien zal de cabine stijlvol zijn en zal de fabrikant meer functies en kwaliteitsmaterialen toevoegen.

Volgens geruchten komt de nieuwe crossover volgend jaar tegelijk met het racemodel. Er zijn momenteel echter geen exacte prijzen beschikbaar. Daarnaast kunnen we verwachten dat het basismodel min of meer hetzelfde zal zijn als zijn voorganger.