Mazda 6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Volgens verschillende berichten wordt de Mazda 6 in 2022 het volgende jaar in de VS stopgezet. Na zoveel jaren ononderbroken verkopen wordt dit model letterlijk vervangen door het nieuwe. Het modeljaar 2021 zal dus de laatste editie zijn en zal niet terugkeren in 2022.

Over het algemeen bereidt Mazda zich voor om iets nieuws te introduceren en sommige geruchten suggereren dat het een veel beter platform zou kunnen zijn. Naar verluidt zal de fabrikant zijn voertuiglijn voor 2023 vernieuwen en we hebben zojuist informatie ontvangen dat sommige van de aankomende modellen voor het eerst de nieuwe inline-6-aandrijflijn met de RWD zullen krijgen. We mogen aannemen dat de CX-5 en CX-8 de eersten zullen zijn die hem zullen gebruiken.

Valse melding of echte informatie?

Er is nog niets officieel bevestigd over het stopzetten van de Mazda 6 in 2022. De huidige derde generatie Mazda 6 werd geïntroduceerd in 2014 en sindsdien heeft deze sedan in de loop der jaren wat tweaks gekregen.

Over het algemeen is de Mazda 6 een van de meest in het oog springende sedans in zijn klasse. In principe zijn er veel modellen die betere prestaties bieden, maar ze kunnen niet in de buurt komen van het ontwerp van Mazda-modellen. De ontwerptaal van Kodo is iets dat geen enkele andere fabrikant kan kopiëren. Veel bekende bedrijven zoals Ford, Chrysler en anderen verlaten echter het populaire gezinssedansegment, dus het zal geen verrassing zijn dat Mazda hetzelfde doet.

De komende motoren van Mazda

De laatste geruchten suggereren dat Mazda enkele wijzigingen zal doorvoeren met betrekking tot aankomende modellen. Er gaan geruchten dat Mazda een nieuw sedanmodel zal lanceren dat gebruik zal maken van het nieuwe achterwielaangedreven platform en de inline-6-motor. De woordvoerder van het bedrijf onthulde echter geen informatie en verklaarde: “We kunnen op dit moment geen details over toekomstige producten delen.

✓ U kunt ook controleren:

De huidige Mazda 6 biedt twee motoren voor de VS. Het standaardmodel maakt gebruik van een 2,5-liter viercilindermotor die 187 pk ontwikkelt. Dezelfde motor met turbocompressor is echter krachtiger. In tegenstelling tot de eerste genereert deze variant tot 250 pk met premium benzine. In vergelijking met het vorige model kreeg het nieuwe koppel van 10 pond-voet meer. Dat betekent dat het vermogen zal toenemen tot een totaal van 320 pond-voet. Bovendien heeft elke motor een uitstekende automatische zesversnellingsbak die competent en zeer soepel loopt. Bovendien zijn beide varianten zeer efficiënt, en we mogen verwachten dat de nieuwe Inline-6 ​​deze zal bijbenen.

Einde van de weg voor Mazda 6 2022

Hoewel dit blijkbaar het einde van de weg is voor Model 6, betekent dit niet noodzakelijk dat Mazda voor altijd klaar is met middelgrote sedans. Interessant is dat we de laatste tijd veel geruchten hebben gehoord, en de meest opwindende is dat Mazda 6 in de VS zal worden vervangen door het nieuwe naambord. Op dit moment zwijgt de fabrikant echter nog en moeten we wachten op de officiële verklaring.

Ondertussen blijven de Mazda 6 sedans ook in 2021 bij de dealers te koop en stijgt de verkoop volgens de fabrikant. Dit model ziet er aantrekkelijk uit en biedt veel standaarduitrusting. Het huidige basismodel begint bij 25.000 euro en kan oplopen tot 40.000 voor de bovenpanelen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com