Mazda 3 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Mazda 3 2022 hatchback- en sedanmodellen zijn klaar voor talrijke verbeteringen ten opzichte van de vorige generatie. Zoals u waarschijnlijk weet, heeft Mazda vorig jaar een nieuwe krachtige 2,5-liter viercilinder turbomotor aan zijn aandrijflijn toegevoegd. Aan de andere kant blijft het basismodel dezelfde 2,0-liter viercilindermotor met natuurlijke aanzuiging gebruiken.

Mazda 3 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Voor 2022 voegt Mazda echter meer uitrusting toe tussen de stroomlijnkappen. Zo is het basismodel nu standaard uitgerust met navigatie, SiriusXM satellietradio en een uitmuntend Bose stereosysteem met 12 speakers. Over het algemeen hebben zowel sedan- als hatchback-versies ondersteunende stoelen en comfortabele passagiersaccommodatie.

Mazda 3 2022 exterieurbekleding

Zowel de sedan- als de hatchback Mazda 3 2022- modellen zetten dezelfde KODO-designtaal voort als hun voorgangers. Over het algemeen zien ze er aantrekkelijk en strak uit en hebben ze een gedurfdere styling. Ze zijn echter verschillend in afmetingen en de sedan meet 183,5 inch, terwijl het luik 175,6 inch meet.

Mazda 3 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Zoals u kunt zien, is het hatch-model garagevriendelijker en een van de meest stijlvolle in zijn segment. Dit model oogt meer polariserend dan de sedanversie en wordt standaard geleverd met exclusievere 18-inch lichtmetalen velgen.

Interieurinrichting en bekledingsmateriaal

De cabine van de Mazda 3 2022 is helemaal niet gewoon. Deze aantrekkelijke auto biedt een zeer ruime cabine met comfortabele passagiersaccommodatie. De hatchback voegt meer dan een nuttige 20 kubieke voet kofferruimte toe, terwijl de Mazda3 sedan ongeveer 13 kubieke voet opslagruimte biedt. Dankzij de 60/40 deelbare achterbank kunnen beide modellen echter plat worden geklapt om meer ruimte te creëren.

Mazda 3 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Daarnaast is er veel maatwerk mogelijk en kun je je eigen unieke interieur creëren. Net als voorheen is het basismodel uitgerust met ondersteunende stoffen stoelen en heeft het meer zacht aanvoelende materialen. Als onderdeel van de standaarduitrusting biedt Mazda ook een cool 8,8-inch scherm, audio, navigatie, twee USB-poorten, Bluetooth-connectiviteit en meer. Het turbomodel is nog meer opgeladen. Het omvat een lederen stuur met schakelpeddels, een head-up display, een elektrisch schuifdak, automatische airconditioning met twee zones, verwarmde voorstoelen en kunstlederen bekleding.

✓ U kunt ook controleren:

veiligheid

De veiligheidsvoorzieningen zijn beter dan ooit en Mazda 3 omvat automatisch noodremmen, adaptieve cruisecontrol, een waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, een dodehoekmonitor en een dwarsverkeersalarm achteraan.

Mazda 3 2022 motor opties

Onder de motorkap is de nieuwe Mazda 3 2022 verkrijgbaar met drie verschillende viercilindermotoren. De basis sedan gebruikt nog steeds een 2,0 liter motor die 155 pony’s maakt en wordt alleen geleverd met voorwielaandrijving. Bovenaan biedt de fabrikant optioneel een 2,5 liter viercilinder die 186 pk ontgrendelt, die is uitgerust met vierwielaandrijving.

De meest populaire en krachtige is een nieuwe 2,5-liter turbo met 250 pk. Handgeschakelde zesversnellingsbak is beschikbaar, maar alleen als je bij voorwielaandrijving blijft. De automatische zesversnellingsbak is beschikbaar voor vierwielaandrijving.

Mazda 3 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

Net als zijn voorganger krijgt de nieuwe Mazda 3 2022 dankzij de bekleding een aantrekkelijke designtaal en meer standaarduitrusting. Mazda maakte onlangs bekend dat de gerestylede versie later dit jaar zal arriveren, met behoud van dezelfde prijsklasse.

Het huidige sedanmodel begint bij 20.500 euro plus een richtprijs van 945 euro, terwijl de hatchback begint bij 22.500 euro. Mazda 3 2.5 Turbo-model, uitgerust met een AWD-systeem, kost iets minder dan 30.000.