Maserati GranTurismo 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe generatie van de Maserati GranTurismo staat voor de deur. De vernieuwing van dit belangrijke Maserati-model wordt een feit. Het wordt ook de eerste elektrische auto van Maserati. Het bedrijf biedt zelf een preview door middel van foto’s van een prototype.

Maserati werkt keihard om de generatie te veranderen van een van de modellen die zijn productassortiment al vele jaren ondersteunen. De nieuwe Maserati GranTurismo 2022 begint aan de horizon te verschijnen. Na de publicatie van een korte maar interessante teaser en de daaropvolgende waarneming van een testmuilezel, hebben we al de eerste officiële foto’s van de nieuwe GranTurismo.

Het ontwikkelingsproces voor de   nieuwe GranTurismo   is een belangrijke nieuwe fase ingegaan. Maserati heeft aangekondigd dat het prototype van de nieuwe generatie het Maserati Innovation Lab al heeft verlaten. Een prototype dat we in detail kunnen zien op de foto’s die dit artikel illustreren. Enkele foto’s zijn genomen in de straten van de Italiaanse stad Modena.

De Maserati GranTurismo krijgt een 100% elektrische versie

Maserati’s plannen voor de nieuwe GranTurismo zijn echt ambitieus. De waarheid is dat er al gespeculeerd is dat dit model de speciale titel zal krijgen om de eerste elektrische Maserati te zijn die op de markt komt. Nou, eindelijk, het is iets dat is bevestigd door de handtekening van de drietand. De nieuwe Maserati GranTurismo wordt de eerste auto van het merk die 100% elektrisch is. De elektrische versie krijgt de handelsnaam Folgore.

Ook voor conventionele mechanica zal er ruimte in het assortiment zijn. Concreet kun je kiezen tussen viercilindermotoren en een V6 “Nettuno”-blok dat is aangepast. Het vermogensbereik zal de grens van 600 pk overschrijden.

✓ U kunt ook controleren:

De kans is groot dat er de komende maanden meerdere prototypes van de nieuwe GranTurismo worden gespot. Het merk heeft benadrukt dat alle machines de opdracht hebben gekregen om intensieve tests te ondergaan, zowel op de weg als op het circuit. Kortom, de gebruikelijke tests die plaatsvinden tijdens de ontwikkeling van een auto op Europees grondgebied.

Trouwens, net zoals de GranTurismo continuïteit zal hebben in het Maserati-gamma, komt er ook een nieuwe generatie van de Maserati GranCabrio. Het converteerbare alternatief komt later.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com