Lucid Air 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Na de succesvolle lancering eind dit jaar in de VS, zal de Lucid Air medio 2022 in Europa aankomen. De eerste markt op het oude continent waar deze luxe elektrische sedan zal worden verkocht, is Duitsland, aangezien het merk van plan is om op zeer korte termijn een showroom in München te openen. Het bedrijf zal later uitbreiden naar andere regio’s.

De Air is een 4,97 meter lange representatieve sedan. Hoewel we hem in de lengte in het E-segment zouden kunnen plaatsen, is de waarheid dat zijn technologie en luxe hem in het F-segment plaatsen; Lucid zelf stelt zelfs dat zijn belangrijkste concurrent de Mercedes-Benz EQS is, de huidige referentie in de categorie dankzij zijn autonomie (784 km WLTP).

Lucid Air 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In de Verenigde Staten is de Lucid Air verkrijgbaar in vijf uitrustingsniveaus: Pure (487 pk, 653 km EPA), Touring (629 pk, 653 km EPA), Grand Touring (811 pk, 830 km EPA), Dream Edition (946 pk). , 837 km EPA) en Dream Edition Performance (1126 pk, 758 km EPA). Later komt daar nog een high-performance variant met drie elektromotoren (één op de vooras en twee op de achteras) bij, al is de marktintroductiedatum nog onbekend.

✓ U kunt ook controleren:

Alle modellen hebben vierwielaandrijving, behalve de Pure, die achterwielaandrijving heeft. De prijzen variëren van 77.400 euro voor het toegangsmodel tot 169.000 euro voor de topklasse; Het is echter nog te vroeg om de Europese rentetarieven te beoordelen, die zich mogelijk in dezelfde bandbreedte bevinden als zijn belangrijkste concurrent.

Lucid Air 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Lucid Air is een concurrent van de Mercedes-Benz EQS

Aangezien de Dream Edition beperkt is tot 520 exemplaren (die al uitverkocht zijn), is het zeer waarschijnlijk dat de eerste exemplaren die in Duitsland aankomen, van de Grand Touring-variant zullen zijn. Hoewel zijn autonomie iets lager is, kan hij meer dan 900 km overschrijden op de Europese WLTP-cyclus, lakser dan de Amerikaanse EPA.

Na de Air wil Lucid met de Gravity een grootformaat SUV lanceren. In dat geval zijn zijn rivalen de komende Mercedes-Benz EQS SUV, die later dit jaar op de markt komt, en de veteraan Tesla Model X. Het meest ambitieuze model van het merk zal echter wachten tot 2024, het jaar waarin een middelgrote sedan zal worden gelanceerd om te concurreren met de Tesla Model 3.

Aangezien Lucid, net als Tesla, een bedrijf is met een wereldwijde aanwezigheid, kunnen we verwachten dat zowel de Gravity als zijn sedan in Europa zullen aankomen, waarschijnlijk een paar maanden achter de Verenigde Staten. Daarnaast is het bedrijf van plan om tegen 2025 een fabriek in Saoedi-Arabië te bouwen, waardoor het zijn internationale expansie kan consolideren en zijn huidige fabriek in Arizona kan aanvullen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com