Lotus Emira 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lotus overweldigt de sportwagenmarkt met een nieuw model, de Lotus Emira. De sportwagen moet geschikt zijn voor dagelijks gebruik, comfortabel, praktisch en functioneel zijn. Hier vindt u alles over prijzen, technische gegevens en de start van de verkoop.

Lotus lanceert een nieuwe tweezits sportwagen: de Lotus Emira. Visueel zou de auto gebaseerd moeten zijn op Evija. Vooral het front en de scherpe lijnen doen denken aan de sportieve look van Evija. Het nieuwe model moet echter praktischer, comfortabeler en functioneler zijn.

xutjqkpb- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Met het nieuwe model wil het Britse autobedrijf Lotus eindelijk het mondiale sportwagensegment betreden en wereldwijd erkend worden als racewagenbedrijf. De kansen zijn goed. De naam is immers al een uitdaging. Emira kan worden vertaald als “commandant” of “leider”. Deze auto zou Lotus naar een winstgevende toekomst moeten leiden.

  • Verkoop start in het voorjaar van 2022
  • AMG V4 motor vanaf zomer 2022
  • Modern ontwerp
  • Nieuwste technologieën
  • 360 tot 440 pk
  • De prijs zou onder de 72.000 euro moeten beginnen

Specificaties en exterieurdesign

Van buitenaf doet de Emira denken aan Evija. Het nieuwe model is hoekig maar combineert die scherpe lijnen met een vloeiende coupécabine. De verlichting bestaat uit twee schuin geplaatste ledstrips, die al in de Evija worden toegepast.

lybyiipq- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De Emira moet een sportwagen zijn voor alledaags gebruik. Daarom wordt de auto geleverd met een groot raam aan de voorkant dat een breed zicht rondom mogelijk maakt.

De banden zijn groot en plakken aan de ramen. Ze hebben een diameter van 20 inch en zijn speciaal ontworpen voor het nieuwe model. De auto wordt standaard geleverd met Goodyear Eagle F1 Supersport banden; Klanten vinden Michelin tegen een meerprijs piloot Sport Cup 2-banden in het Lotus Drivers Pack.

Als de Emira voorbij is, kunt u een kijkje nemen achterin de auto. De achterlichten zijn C-vormig en sluiten aan de bovenzijde aan op een smal rood remlicht. Onderaan, rechts en links van de kentekenplaat wachten opvallende uitlaatpijpen.

Als het om het materiaal gaat, gebruikt het bedrijf een licht aluminium chassis. De buitenafmetingen zijn compact, de auto is 4,4 meter lang en 1,2 meter hoog. Alleen de breedte van 2 meter is stevig, maar zorgt voor een goede wegligging – vooral in snelle bochten.

✓ U kunt ook controleren:

Lotus Emira 2022: interieur en uitrusting

Zoals we van Lotus gewend zijn, kunnen klanten in de Emira een moderne cockpit verwachten. Lotus had graag de kwaliteit van de materialen in het nieuwe model verbeterd. Daarnaast zou de auto meer opbergruimte moeten hebben.

dewrgxfd- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Zodat er ook iets onderweg kan worden vervoerd, heeft de Emira meerdere intelligente opbergmogelijkheden. In de kuip bevinden zich twee bekerhouders en een opbergvak voor mobiele telefoons. Er is ook een deurcompartiment, een dashboardkastje en een plank voor de versnellingspook. Voor grotere bagage biedt de auto 208 liter achter de stoelen en 151 liter bagageruimte.

Lotus besteedt bijzondere aandacht aan de stoelen. Bestuurder: Het interieur moet bestand zijn tegen lange ritten en comfortabel over het circuit vliegen. De standaard stoel heeft een elektrisch viervoudig verstelsysteem, de optionele sportstoel heeft twaalf verstelmogelijkheden.

Ook ‘s nachts heb je alles in het zicht: de auto heeft sfeer-, rondom- en kaartverlichting.

De Emira is niet alleen visueel up-to-date, ook de techniek onder de motorkap moet modern zijn. De auto bouwt voort op de onlangs aangekondigde nieuwe sportwagenarchitectuur van Lotus en is voorzien van moderne details.

pfcriszt- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Ook inbegrepen zijn cruise control, ruitenwissers met regensensor, parkeersensoren achter, elektrisch inklapbare buitenspiegels, automatisch dimmende achteruitkijkspiegels, een gestolen voertuigvolgsysteem en Keyless Go-sleutelsysteem.

Een 10,25-inch touchscreen met Android Auto en Apple CarPlay dient als infotainmentsysteem. De auto heeft ook een 12,3-inch display achter het stuur, zodat de bestuurder altijd de belangrijkste informatie kan zien. De geluidsinstallatie is afkomstig van het Britse bedrijf KEF en wordt geleverd met 10 kanalen.

Lotus Emira 2022: motoren en handling

Het coupé-achtige design geeft de auto extra aerodynamica. Daarnaast is de auto met aluminium onderstel aangenaam licht. In zijn lichtste vorm zou hij 1.405 kilogram wegen.

Klanten kunnen voor de Emira kiezen tussen twee benzinemotoren: ofwel de 3,5-liter V6-motor van Lotus of de 2,0-liter V4-motor die samen met AMG is ontwikkeld. De V6-motor is al bekend uit de motorruimte van de Lotus Exige en Evo. Beide motoren zullen beschikbaar zijn met handgeschakelde, automatische of dubbele koppelingstransmissies.

De HP moet tussen 360 en 440 HP zijn. Als u hard op het gaspedaal trapt, accelereert u in ongeveer 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt u een topsnelheid van 290 km/u. Maar niet alleen de positieve waarden zijn al bekend, de CO2-uitstoot is al Lotus: Onder de 180 g/km zouden ze moeten beginnen.

Lotus-klanten hebben de keuze: chassis en ophanging kunnen worden aangepast aan hun behoeften. De instelling “Tour” is bedoeld voor dagelijks gebruik en moet comfortabele rijeigenschappen bieden. Als alternatief kunnen klanten de instelling “Sport” selecteren. Dan is het onderstel wat steviger en beter voorbereid op snelheidsritten.

Prijzen en start van de verkoop

Als je de gelukkige eigenaar van de Emira wilt worden, moet je wachten tot het voorjaar van 2022. Gedurende deze tijd wil Lotus de eerste Lotus Emira wereldwijd lanceren. Het aantal zal echter beperkt zijn. Deze “First Edition” wordt geleverd met een 3,5-liter V6-motor. Vanaf zomer 2022 is het model ook leverbaar met de 2,0-liter V4-motor van AMG. Qua prijs zou de Emira onder de 72.000 euro moeten beginnen.