Lincoln Navigator 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Binnen in de Lincoln Navigator 2023 is een stille cabine met ruimte gelijk aan een woonkamer. Dat is wat de Navigator is: luxe rijden in grote maten. Hij deelt het platform met de Ford-expeditie , maar volledig op maat gemaakt voor Lincoln met zijn eigen kenmerkende interieur, hoogwaardige materialen en op comfort gerichte functies zoals optionele 30-voudig elektrisch verstelbare stoelen met massagefunctie.

Lincoln Navigator 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Navigator is verkrijgbaar in versies met zowel korte als lange wielbasis en wordt aangedreven door dezelfde 440 pk sterke V-6-motor met dubbele turbocompressor. De zescilindermotor met turbocompressor biedt V8-achtige prestaties en verhoogt het maximale trekvermogen van de Navigator tot maar liefst 8700 pond. Het enige dat vergelijkbaar is met de Navigator in vergelijking met concurrenten zoals de BMW X7 en de Cadillac Escalade ontbreekt is een vermakelijk chassis; het is meer een kruiser dan een straatbommenwerper. Maar als je op zoek bent naar comfort en rust, dan biedt de Navigator beide in overvloed.

Wat is er nieuw voor 2023?

De Navigator wordt voor 2023 slechts licht aangepast. Het optionele elektronische sperdifferentieel is nu inbegrepen in het heavy-duty trekhaakpakket op de Reserve- en Black Label-modellen. Diamond Red Tri-Coat vormt een aanvulling op het exterieurkleurenpalet en Manhattan Green is nu beschikbaar op Black Label-modellen met Chalet- en Invitation-interieur.

Lincoln Navigator 2023: specificaties, prijs, releasedatum

We laten het aan jou over of je voor het standaardmodel met korte wielbasis gaat of voor de verlengde L-carrosserievariant, maar we raden zeker de reserve-uitrusting aan. Het uitrustingsniveau Reserve voegt wenselijke luxekenmerken toe, zoals verwarmde en geventileerde voorstoelen, een head-updisplay, een stuurbekrachtiging en een reeks rijhulpsystemen. All-wheel drive is beschikbaar voor degenen die het nodig hebben, en we raden ook het Heavy-Duty Trailer Tow-pakket aan voor klanten die ten volle willen profiteren van het trekvermogen van de Navigator van 8700 pond.

motor, transmissie en prestaties

De Navigator 2023 heeft maar één motor-transmissiecombinatie, maar met 440 pk volstaat één. We vonden de Navigator responsief en erg snel, en de automatische transmissie met 10 versnellingen schakelt behendig genoeg om slapende passagiers niet te storen. Op onze testbaan accelereerde de Navigator in 5,3 seconden naar 60 km/u. Het prestatiepotentieel van de Navigator begint en eindigt echter op het rechte stuk. De besturing is gevoelloos en de enorme massa en zachte ophanging voorkomen dat de Navigator een voertuig is dat enthousiast rijden aanmoedigt.

Lincoln Navigator 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Lincoln Navigator 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De wegligging van de Navigator is aangenaam genoeg voor een grote luxe SUV, maar rivalen als de X7 en de Mercedes-Benz De GLS-Klasse biedt een verfijnder en sportiever rijgedrag op de weg. Met de optionele 22-inch wielen was de Navigator soms schokkerig en een harde impact werd gevolgd door een rebound – het slechtste van twee werelden.

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

In tegenstelling tot zijn V-8-concurrenten gebruikt de Navigator een kleinere 3,5-liter V-6 met dubbele turbocompressor en een automatische transmissie met 10 versnellingen op zoek naar een lager brandstofverbruik. Ondanks zijn kleinere motor, is hij ver op het brandstofverbruik, met beoordelingen van 17 mpg stad en 23 mpg snelweg in de vorm van achterwielaandrijving.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, comfort en belading

Het interieur van de Navigator is ruim en luxe. Materialen als houtpanelen met open poriën en comfortabele voorstoelen zijn alleen beschikbaar op de hogere uitrustingsniveaus, maar zelfs de instapmodellen van de Navigator hebben heel wat te bieden. De derde zitrij van de Navigator is een van de beste voorbeelden van deze opstelling. De beenruimte op de derde zitrij van de Navigator is 1,1 cm meer dan in de GLS-klasse en andere concurrenten lopen zelfs nog verder achter. Optioneel biedt de Navigator 30-voudig verstelbare voorstoelen met massagefunctie, een belangrijk kenmerk van Lincoln’s vlaggenschip SUV.

Lincoln Navigator 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Lincoln Navigator 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De stoelen zijn bijna sculpturaal en zo individueel verstelbaar dat u zelfs de linker en rechter dijbeensteunen op verschillende hoogtes kunt instellen. De enorme omvang van de Navigator kan een handicap zijn in het verkeer of parkeren, maar het is een zegen als het gaat om het inpakken voor vakantie. De modellen met korte wielbasis hebben een beperkte laadruimte wanneer alle drie de rijen stoelen bezet zijn; met de derde zitrij neergeklapt is de bagageruimte erg groot. De L-modellen met lange wielbasis hebben een grote laadruimte, zelfs wanneer de derde zitrij wordt gebruikt.

infotainment en connectiviteit

De Navigator wordt standaard geleverd met een 13,2-inch touchscreen en USB-poorten in elke stoelenrij. De graphics van het infotainmentsysteem zijn gestroomlijnd en gemakkelijk te lezen – belangrijk voor de presbyope klanten van Lincoln – en het enorme scherm is een sprankelend juweel aan de voorkant van de Navigator. Apple CarPlay en Android auto zijn standaard en dankzij een geïntegreerde 5G Wi-Fi-hotspot kan het systeem software-updates draadloos verzenden. Een Revel-stereosysteem met 14 luidsprekers is standaard, terwijl een Revel Ultima 3D-stereosysteem met 28 luidsprekers deel uitmaakt van het optionele deluxe pakket.

Lincoln Navigator 2023: specificaties, prijs, releasedatum

veiligheid en rijhulp

Lincoln rust de Navigator standaard uit met Co-Pilot360 rijhulptechnologie, waaronder dodehoekbewaking, automatisch noodremmen en voetgangersdetectie. Ga voor meer informatie over de crashtestresultaten van de Navigator naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Standaard dodehoekbewaking en waarschuwing voor kruisend verkeer achteraan
  • Standaard automatisch noodremsysteem met voetgangerdetectie
  • Optionele adaptieve cruisecontrol met semi-autonome rijmodus

garantie en onderhoud

De garanties van Lincoln zijn vergelijkbaar met die van de concurrentie, maar er zijn een paar voordelen die de klantenservice van het bedrijf onderscheiden. Eigenaren die voor Black Label-trim kiezen, krijgen vier jaar gratis gepland onderhoud in plaats van slechts één jaar.

  • Beperkte garantie van vier jaar of 50.000 mijl.
  • De aandrijflijngarantie is zes jaar of 70.000 mijl.
  • Gratis gepland onderhoud gedurende vier jaar of 50.000 km.