Lincoln Navigator 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het segment van luxe SUV’s op ware grootte op basis van Yukon- en Escalade-modellen krijgt een ander opgefrist model. Onlangs werd de nieuwe Lincoln Navigator 2022 gespot tijdens tests en op de wegen nabij het wereldwijde hoofdkantoor van Ford in Dearborn, Michigan.

Zoals we kunnen zien, zal het aankomende model enkele updates introduceren, waaronder de grotere grille, opnieuw ontworpen koplampen en achterlichten. Over het algemeen zal het veel aanwijzingen lenen van de knappe Lincoln Aviator. Hij behoudt echter dezelfde motor als zijn voorganger, wat positief is.

Lincoln Navigator 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lincoln Navigator 2022 buitenaanzicht

De nieuwe Lincoln Navigator 2022 , gevangen in de buurt van het wereldwijde hoofdkantoor van Ford, heeft een aantal nieuwe exterieurupdates die naar de voor- en achterkant zijn gedegradeerd. Interessant is dat we kunnen zien dat de grille van de Navigator groter is in hoogte en opnieuw ontworpen koplampen heeft. Een zware camouflagefilm verbergt echter uitstekend de rest van de onderste fascia.

Het onderstaande ontwerp is echter waarschijnlijk geleend van een knappe Lincoln-vlieger. Dat betekent dat we dezelfde mistlampen kunnen verwachten en waarschijnlijk enkele van de kleinere veranderingen. Als je vanaf het zijprofiel naar de navigator kijkt, zie je het nieuwe, zwartgeverfde paar wielen in hetzelfde ontwerp als het vorige model. Wel is de achterkant helemaal ingepakt en zien we alleen de dikkere achterlichten.

nieuwe technologie

We hebben niet veel informatie over het interieur van de Lincoln Navigator 2022 . Volgens veel geruchten zal de komende SUV waarschijnlijk nieuwe technologie bevatten. We zullen hoogstwaarschijnlijk dezelfde grote digitale displays zien die beschikbaar zijn in de nieuwe generatie Escalade. Naast de rest komt de huidige navigator met een 10-inch toestel dat klein lijkt in vergelijking met vandaag.

De Navigator is nog steeds verkrijgbaar in drie uitrustingsvarianten: Base, Reserve en Black Label. Kortom, de basisvorm brengt al veel premium voorzieningen met zich mee. De highlights van dit model zijn onder meer lederen bekleding voor de eerste twee zitrijen, elektrisch neerklapbare stoelen op de tweede en derde zitrij, verwarmde en geventileerde voorstoelen, automatische airconditioning met drie zones, elektrisch verstelbare achterklep, enz. Ook Apple CarPlay, Android Auto en het high-end audiosysteem van Revel met 16 speakers behoren tot de standaarduitrusting.

✓ U kunt ook controleren:

veiligheid

Het beveiligingspakket van de navigator is succesvol. Dit model omvat parkeersensoren, dodehoekbewaking, waarschuwing voor kruisend verkeer achteraan, pre-collision assist met noodremfunctie, rijstrookwaarschuwing en -assistent, waarschuwing voor aanrijdingen met voetgangerdetectie en een achteruitrijcamera.

Lincoln Navigator 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties aandrijflijn

Lincoln houdt er niet van als het op prestaties aankomt. Daarom zal de nieuwe Lincoln Navigator 2022 worden aangedreven door dezelfde 3,5-liter EcoBoost V6 met twee turboladers. In vergelijking met zijn voorganger biedt dit toestel echter aanzienlijk meer prestaties.

Het huidige model met dezelfde motor heeft een vermogen van 450 pk, het nieuwe 20 pk meer. Voor het geval je het nog niet wist, Blue Oval gebruikte dezelfde motor in de Ford Expedition. Het vlaggenschip van de Navigator brengt zijn krachten over via een verbazingwekkend snel reagerende automatische transmissie met 10 versnellingen.

Lincoln Navigator 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Lincoln Navigator 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hoeveel zou de Lincoln Navigator kosten in 2022?

De nieuwe Lincoln Navigator 2022 brengt enkele kleine verbeteringen. Dit model is onlangs betrapt op testen en we moeten toegeven dat het er stijlvoller uitziet dan zijn voorganger. Naar onze mening zal het nieuwe model wat duurder zijn door kleine upgrades.

De huidige navigator begint bij 77.120 euro, inclusief een bestemmingstoeslag van 1.295 euro. Het meer aan te bevelen model, dat meer uitrustingsreserves biedt, begint bij 82.660 euro. Bovenaan staat een Navigator Black Edition vanaf iets meer dan 98.000 euro. De veel grotere versie genaamd Navigator L is ook verkrijgbaar en kost 80.320 euro.