Lincoln Navigator 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De aankomende Lincoln Navigator 2021 is het model van de vijfde generatie. Deze SUV op ware grootte biedt veel luxe en indrukwekkende rijkwaliteit. Bovendien heeft Navigator een krachtige engine en een lange lijst met technische functies. Bijna twee jaar geleden arriveerde de vierde generatie Navigator. Logischerwijs introduceert de 2021 Navigator gedurende de hele cyclus verfrissingen.

Cadillac herziet echter zijn Escalade-model, dus Lincoln moet grote veranderingen aanbrengen. Tot nu toe zijn veranderingen slechts een serie speculaties. Dit omvat aanzienlijke facelifting, een hybride aandrijflijn en tal van andere verbeteringen.

Lincoln Navigator 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Navigator Exterior 2021 facelift

Speculatie voorspelt een totale facelift. Dit zal echter niet gebeuren, althans niet in 2021. Lincoln is van mening dat het te vroeg is voor aanzienlijke upgrades, het model van de vierde generatie is tenslotte relatief nieuw. Wetende dat de Lincoln Navigator 2021 met een bekende ontwerptaal arriveert. De styling blijft ook behouden. Lincoln zal slechts kleine visuele updates introduceren.

Als gevolg hiervan zal een nieuwe full-size SUV er subtieler en moderner uitzien. Sommige functies zijn iets vergroot en het zijprofiel ziet er schoner en eleganter uit. Lincoln biedt geen nieuwe optionele functies, wat een ander gerucht was. In 2022 kunnen er aanzienlijke veranderingen optreden, en dat is een grote vraag.

Lincoln Navigator 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Luxe interieur

We verwachten ook geen grote veranderingen van binnenuit. De Lincoln Navigator 2021 is grotendeels een overgedragen model. Het huidige model is onlangs geüpdatet zodat er momenteel geen ingrijpende maatregelen nodig zijn. Het interieur van Navigator ziet er echter echt indrukwekkend en superluxueus uit.

Comfort is perfect en er is genoeg ruimte binnenin. Pluche materialen zijn overal en de lijst met standaarduitrusting is lang. Geruchten wijzen op nieuwe kleurenschema’s in het interieur. Het is volkomen logisch, maar geloof dit gerucht pas als het officieel wordt.

✓ U kunt ook controleren:

Hightech functies

Dit is de enige categorie waarin de gloednieuwe Lincoln Navigator 2021 updates levert. De huidige Navigator is om te beginnen technisch genoeg, dus verwacht geen grote updates. Lincoln zal zijn smartphone-integratie, infotainmentsysteem en 10-inch scherm verbeteren. Een audiosysteem met 14 luidsprekers en navigatie, WLAN-hotspot en satellietradio zijn verbeterd.

Een premium geluidssysteem met 20 luidsprekers is misschien wel de belangrijkste toevoeging voor 2021. Daarnaast krijgt de nieuwe 2021 Navigator dit keer meer veiligheidshulpmiddelen. Deze omvatten noodremassistentie, waarschuwing voor botsingen en adaptieve cruisecontrol.

Lincoln Navigator 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Hybride speculatie

Allereerst is een hybride aandrijflijn het hoogtepunt van de laatste geruchten. Dit zal ongetwijfeld in de nabije toekomst gebeuren. De Lincoln Navigator 2021 is een goede kandidaat, maar we verwachten in 2022 een hybride optie. We zullen deze geruchten voortzetten en wachten tot er iets officieel gebeurt. Daarnaast blijft 2021 Navigator grotendeels qua prestaties.

Dat betekent dat er nog een twin-turbo V6 te koop is. Deze motor levert 450 paarden en is uitgerust met een 10-traps automaat. Voor de full-size SUV is het brandstofverbruik stevig, 16 mpg in de stad en 23 mpg op de snelweg. De rijkwaliteit is echter uitstekend, alles is stil en de versnellingsbakken werken zeer soepel.

Lincoln Navigator 2021 prijs en releasedatum

Een klein aantal updates verhoogt de startprijs niet. De komende Lincoln Navigator 2021 begint bij 70.000 euro. Deze full-size SUV biedt een vleugje luxe en is een van de beste full-size SUV’s die je op de markt kunt vinden. De nieuwe navigator wordt in de tweede helft van 2020 uitgebracht.