Lincoln Nautilus 2024: prijzen en functies

De Lincoln Nautilus uit 2024 maakt gebruik van het opnieuw geconfigureerde C2-platform, een vergelijkbare architectuur waarop andere Ford-modellen zoals de Bronco Sport en de best verkochte Maverick compacte pick-up zijn gebaseerd. Maar in tegenstelling tot deze reguliere voertuigen, heeft de Lincoln Nautilus een paar extra’s die potentiële kopers van een BMW X5 of Genesis GV80 stof tot nadenken zullen geven.

Lincoln Nautilus 2024: prijzen en functies

Als de relatief lage adviesprijs en de royale standaarduitrusting niet genoeg zijn om kopers te overtuigen, kan het nieuw ontworpen digitale interieur van de Nautilus 2024 de doorslag geven. “De Nautilus 2024 breidt ons portfolio uit en biedt onze klanten over de hele wereld een geheel nieuwe, meeslepende SUV met geconnecteerde ervaringen en functies die rijden net zo plezierig als ontspannend maken”, aldus Dianne Craig, President van Lincoln.

wat is er nieuw?

De Nautilus 2024 is de derde generatie van de MKX van Lincoln, die in 2007 zijn debuut maakte. Na het aannemen van de naam Nautilus voor het model van de tweede generatie in 2019, stelt Lincoln nu alles in het werk om de Nautilus van de derde generatie te ontwerpen om te kunnen concurreren met Europese en Zuid-Koreaanse concurrenten in het segment. Lincoln verwijderde de V6-motor uit het vorige model ten gunste van een optionele hybride aandrijflijn, een continu variabele automatische transmissie en standaard vierwielaandrijving.

Lincoln Nautilus 2024: prijzen en functies

Hybride aandrijving optioneel

De standaardmotor blijft een 2,0-liter viercilinder met turbocompressor die 250 pk en 275 lb-ft koppel produceert. Hij is gekoppeld aan een achttrapsautomaat die het vermogen via de standaard vierwielaandrijving overbrengt op alle vier de wielen. Hoewel EPA-cijfers op het moment van schrijven niet beschikbaar zijn, beweert Lincoln dat de Nautilus uit 2024 betere brandstofverbruikscijfers zal hebben dan het vorige model met dezelfde motor (21 stad, 26 snelweg en 23 gecombineerd).

Lincoln Nautilus 2024: prijzen en functies

De focus van belang is echter de optionele hybride aandrijflijn van de nieuwe Nautilus, die wordt geleverd met een 2,0-liter turbobenzinemotor en een 100 kW elektromotor, goed voor 310 pk. Hij heeft ook standaard vierwielaandrijving, maar heeft een CVT-transmissie in plaats van de achttrapsautomaat. De grote vraag is of de hybride voldoende vermogen kan opbrengen om beter te presteren dan de vorige 2,7-liter V6-motor, die met 335 pk en 380 lb-ft koppel een sterke en zijdezachte machine is.


Heiligdom van paraplu’s

Het dashboard van de nieuwe Lincoln Nautilus is nu in tweeën gesplitst – een welkome verandering ten opzichte van de vele schermzware lay-outs die we de laatste tijd hebben gezien. vooraan en in het midden bevindt zich een 11,1-inch infotainment-touchscreen, iets daarboven bevindt zich een 48-inch scherm dat het hele tweede deel van het dashboard beslaat.

Lincoln Nautilus 2024: prijzen en functies

Lincoln zei dat eigenaren hun inhoud op het breedbeeldscherm kunnen personaliseren, wat betekent dat ze kunnen rijden met elke combinatie van navigatie, weersinformatie, klok, muziekinstellingen en voertuiginformatie, allemaal in één oogopslag toegankelijk.


Luxer interieur

De Lincoln Nautilus 2024 heeft meer luxe kenmerken en details dan ooit tevoren. Glinsterende bedieningsknoppen, met kristallen versierde details, rijk leer en meer zacht aanvoelende materialen versterken het gevoel van luxe in het interieur. Bovendien verwent de Lincoln Rejuvenate zijn passagiers met adaptieve ophanging, sfeerverlichting, displays, massagestoelen en geselecteerde geuren. Deze unieke, ogenschijnlijk over-the-top kenmerken lijken geïnspireerd te zijn op de nieuwste conceptvoertuigen van Lincoln.

Lincoln Nautilus 2024: prijzen en functies

Standaarduitrusting omvat Apple CarPlay en Android Auto, met leer bekleed tweespaaks stuur met platte bovenkant, verwarmde en geventileerde stoelen en sleutelloze toegang op afstand. Extern is hij voorzien van opnieuw ontworpen LED-koplampen, nieuwe geanimeerde LED-achterlichten, een verlichte Lincoln-ster en een nieuwe koplampbalk.

Lincoln Nautilus 2024: prijzen en functies

Het Jet Appearance-pakket is beschikbaar op alle uitrustingsniveaus van de Lincoln Nautilus 2024. Het omvat glanzende 22-inch wielen, tweekleurige lak, zwart geanodiseerde buitenafwerking en meer. The Black Label biedt een redwood-pakket voor een interieur dat “de warmte en schoonheid van het redwood-bos nabootst”, aldus Lincoln. Een Revel Ultima audiosysteem met 28 speakers zorgt voor kristalhelder geluid.


BlueCruise 1.2

De Nautilus zal in de showrooms te zien zijn met Lincoln BlueCruise 1.2, een bijgewerkte versie van Lincoln’s handsfree systeem dat nu een “meer menselijke rijervaring” belooft. Het beschikt nu over handsfree rijstrookwisseling met herpositionering in de rijstrook. bovendien biedt de Lincoln Co-Pilot 360 geavanceerde rijhulptechnologieën zoals automatisch grootlicht, botsingswaarschuwing, dodehoekwaarschuwing en waarschuwing voor kruisend verkeer.

Lincoln Nautilus 2024: prijzen en functies

Prijzen en beschikbaarheid

De Lincoln Nautilus 2024 is verkrijgbaar in zes uitrustingsniveaus: Premiere (51,810 euro), Premiere Hybrid (53,310 euro), Reserve (56,145 euro), Reserve Hybrid (57,645 euro), Black Label (75,860 euro) en Black Label Hybrid (77,360 euro). ). . In de vrijblijvende adviesprijzen is de 1,395 euro voor de bestemming al inbegrepen.

De prijs is een flinke sprong in vergelijking met de vorige Nautilus, de basis Premiere-versie kost zo’n 5,000 euro meer. De orderboeken voor de Nautilus 2024 zijn nu geopend en de eerste leveringen zullen begin 2024 beginnen.

Foto’s & Bron: Lincoln Motor Company.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen