Lincoln Nautilus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De opnieuw ontworpen versie van de Lincoln Nautilus 2022 heeft een veel betere styling dan het vorige model. Net als de vorige versie behoudt de nieuwe echter dezelfde stoelopstelling.

Dit model heeft de vorm van een 2-rij / 5-zits en is geclassificeerd als een middelgrote luxe SUV. Qua afmetingen staat hij tussen de grotere Aviator en de kleinere Corsair in de line-up van Lincoln. Voor 2022 is het interieur verfijnd met het nieuwste Sync4-infotainment en een groot 13,2-inch horizontaal touchscreen. Daarnaast biedt de nieuwste versie van de nieuwe de keuze tussen twee krachtige motoren. Daarom is de Nautilus verkrijgbaar met twee motorvarianten.

Lincoln Nautilus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lincoln Nautilus 2022 restyling

Er is weinig veranderd aan de nieuwe Lincoln Nautilus 2022 in vergelijking met het vorige model. Kortom, de nieuwe SUV lijkt op vorig jaar en de meeste updates bevinden zich op de voorbumper. De voorskirt is nu over de gehele breedte voorzien van een chromen strip, wat hem een ​​elegantere uitstraling geeft. Bovendien heeft de nieuwe en vorige SUV-versie hetzelfde aantrekkelijke Lincoln kenmerkende radiatorrooster dat naadloos aansluit bij de hoogtepunten van de gedurfde rondingen van het voertuig.

Daarnaast heeft de fabrikant gebruik gemaakt van efficiëntere en duurzamere full-LED buitenverlichting die feller schijnt, wat resulteert in een aanzienlijk betere zichtbaarheid. Lincoln biedt ook een Black Edition-model aan dat dankzij de vele zwarte accenten een aantrekkelijkere styling heeft. Bovendien is de nieuwe SUV verkrijgbaar met verschillende wielopties van 18 tot 21 inch.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur verbeteringen

Er zijn tot nu toe geen klachten over de cabine van de nieuwe Lincoln Nautilus 2022 . Deze SUV heeft een royale laadruimte van 37,2 kubieke voet achter de achterbank die kan worden vergroot tot 68,8 kubieke voet met de achterbank neergeklapt. Over het algemeen is deze SUV uitgerust met veel hoogwaardige materialen en geavanceerde technologie. Het prachtige 13,2-inch LCD-touchscreen siert de middenconsole met de beschikbare Connected Built-in navigatie.

Daarnaast biedt Lincoln ook standaard Apple CarPlay/Android Auto, dual-zone climate control, een two-tone stuurwiel en de Co-Pilot360 security suite. Net als het Co-Pilot360-systeem dat in Ford-voertuigen wordt gebruikt, combineert deze suite veiligheids- en rijhulpfuncties zoals automatisch noodremmen, waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook en bewaking van de dode hoek.

Lincoln Nautilus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties

Onder de motorkap biedt de nieuwe Lincoln Nautilus 2022 keuze uit twee krachtige motoren. Het basismodel maakt gebruik van een 2.0 liter turbo 4-cilinder aandrijflijn die goed is voor 250 pk en 280 lb-ft koppel.

Naast deze motor biedt Lincoln echter nog een andere optie. Het biedt een 2,7-liter twin-turbo V6 die 335 pk en 380 lb-ft koppel produceert. Beide motoren delen dezelfde 8-traps automatische transmissie. De basis Nautilus maakt gebruik van voorwielaandrijving (FWD), terwijl de V6 standaard wordt geleverd met vierwielaandrijving (AWD). Beide modellen kunnen maximaal 3.500 pond trekken.

Lincoln Nautilus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hoeveel gaat de Lincoln Nautilus 2022 kosten?

De Lincoln Nautilus 2022 in voorwielaangedreven vorm begint bij 41.940 euro. Bij een vierwielaandrijving (AWD) stijgt de prijs echter met 2.500 euro. Het topmodel van Nautilus Black Label begint bij 65.090 euro. Volgens de fabrikant zou de herziene versie dit jaar beschikbaar moeten zijn.