Lincoln Nautilus 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De Lincoln Nautilus 2021 van de tweede generatie is een uiterst competitieve middelgrote SUV die zich in hetzelfde segment bevindt als de Acura RDX / MDX, Buick Enclave, Volvo XC60 en Lexus RX 350. Ford’s luxe-afdeling Lincoln heeft de mid-cycle update op het nieuwe model toegepast en het luxer gemaakt. Voor de aankomende Nautilus wordt dezelfde ontwerptaal gebruikt waarin modellen als Continental en Navigator worden gehost. Daarnaast wordt een cabine opnieuw ontworpen en goed uitgerust.

Onder de motorkap zal Lincoln Nautilus in 2021 terugkeren zonder noemenswaardige veranderingen. Er zullen dezelfde twee turbomotoren zijn die in de eerste generatie worden gebruikt.

Lincoln Nautilus 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Lincoln Nautilus 2021 updates

De buitenkant van de Lincoln Nautilus 2021 oogt modern dankzij de laatste update. Ambtenaren zeiden dat het nieuwe model zal blijven draaien op hetzelfde Ford CD4-platform dat wordt gebruikt voor de nieuwste Ford Edge. Net als de Continental- en Navigator-modellen zal de Lincoln Nautilus dezelfde designtaal gebruiken die er aantrekkelijk uitziet.

Het eerder gebruikte split-wing-ontwerp wordt vervangen door de nieuwe rechthoekige grille en de fabrikant gebruikt modern ogende koplampen. Op het eerste gezicht lijken de koplampen erg op die van de Continental sedan. Aan de achterkant bevinden zich dezelfde achterlichten over de volledige breedte. De basisversie zal stijlvolle 18-inch wielen bevatten, terwijl de hogere klassen nog grotere 20- of 21-inch wielen zullen bieden.

Lincoln Nautilus 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Luxe interieur

De nieuwste Lincoln Nautilus 2021 blijft binnen de eerste generatie ongewijzigd. De cabine ziet er luxueus uit en het aankomende model krijgt meer uitrusting. Daarnaast heeft dit model ondersteunende voorstoelen met verwarming, ventilatie, massage en hoogteverstelmogelijkheden. Daarnaast beschikt het basismodel ook over een 2-zone automatische klimaatregeling, een digitaal instrumentenpaneel, een Sync 3 interface, een 8 inch middendisplay, wifi, 10 speakers, etc.

De beste uitrustingsopties brengen echter meer hoogwaardige materialen en technologieën. Dit pakket bevat lederen bekleding, verwarmde achterstoelen, surround-camera’s, grotere wielen, unieke uitrustingskenmerken, verwarmd stuur, geluidssysteem met 19 luidsprekers, automatisch parkeersysteem, enz.

De indeling binnen is hetzelfde als voorheen met een betere laadcapaciteit. Achter de achterbank zitten maar liefst 37,2 blokjes. Met de achterbank neergeklapt, verdubbelt dit aantal echter tot 68,8 kubieke voet laadruimte.

✓ U kunt ook controleren:

Beveiligingspakket

Het pakket aan actieve beveiligingssystemen is er in overvloed en op deze afdeling mogen we een hoge waardering verwachten. Het veiligheidspakket van dit jaar omvat adaptieve cruisecontrol, een voorwaartse aanrijdingswaarschuwing met automatisch noodremsysteem, een rijstrookwaarschuwingssysteem, dodehoekbewaking en een automatisch grootlicht.

Lincoln Nautilus 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Lincoln Nautilus 2021-aandrijflijn

Onder de motorkap keert de komende Lincoln Nautilus 2021 terug met twee turbomotoren. Het standaardmodel krijgt een 2.0-liter viercilinder turbomotor die 250 pk en een koppel van 280 pond levert. Deze aandrijflijn is standaard uitgerust met een voorwielsysteem.

Als je iets betrouwbaars en snel nodig hebt, is er een optionele 2,7-liter twin-turbo V-6. Deze motor is standaard leverbaar met adaptieve ophanging en vierwielaandrijving. Dankzij dat levert het een verbluffende 335 pk en 380 pond-voet koppel. Beide versies gebruiken dezelfde automatische transmissie met 8 versnellingen. Volgens officiële informatie kan de nieuwe Lincoln Nautilus uit 2021 tot 3.500 pond trekken dankzij de trekhaak van klasse II.

Brandstofverbruik

Op het vlak van brandstofefficiëntie biedt het basismodel, dat verkrijgbaar is met tweewielaandrijving, 21 MPG City en 26 MPG Highway. De keuze voor het vierwielaandrijvingssysteem met deze aandrijflijn markeert echter 20/25 mpg stad / snelweg. De krachtigere V-6 met adaptieve ophanging en vierwielaandrijving levert 19/26 mpg stad / snelweg.

Lincoln Nautilus 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Lincoln Nautilus 2021 release en prijs

De aankomende Lincoln Nautilus 2021 is een sterke concurrent die later dit jaar zal arriveren. De basisversie begint bij 40.000 euro, terwijl de best uitgeruste versie de grens van 60.000 euro kan overschrijden.