Lincoln Aviator 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De derde generatie Lincoln Aviator 2021 is bevestigd en komt later dit jaar aan. Dus wat kunnen we verwachten van de volgende generatie? Volgens talloze rapporten zal het aankomende model een vernieuwde look krijgen en meer functies bieden dan voorheen. Dit model staat bekend als een SUV, die een premium interieur heeft en een lange lijst met standaardfuncties. De kajuit is ruim en er zijn veel kamers voor zeven personen in drie rijen.

Bovendien is de nieuwe Aviator verkrijgbaar met een 3,0-liter V6-turbomotor die 400 pk en een koppel van 415 lb-ft kan produceren. Daarnaast zal er ook een hybride variant beschikbaar zijn die meer paarden en een lager brandstofverbruik oplevert.

Lincoln Aviator 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Aviator exterieur 2021 styling

De nieuwe Lincoln Aviator 2021 wordt een overdracht op het gebied van design. Verwacht dus geen drastische veranderingen aangezien hier verfrissingen plaatsvinden. Net als het vorige model zal de aankomende Lincoln Aviator een aantrekkelijk en hoogwaardig ontwerp hebben.

Er zijn veel overeenkomsten met de Lincoln Navigator SUV. Hiermee bedoelen we dat beide modellen veel aanwijzingen gemeen hebben. De kuip is op de een of andere manier beter en vooral dit model wordt geleverd met een verhoogde grille en koplampen. Het standaardmodel is voorzien van 19 inch wielen. Optioneel kunnen kopers zelfs 21 of 22 inch wielen kopen. Kleuren als Iced Mocha Metallic, Burgundy Velvet Metallic en Infinite Black Metallic maken deze SUV uniek en herkenbaar.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur

De aankomende Lincoln Aviator 2021 is een van de best uitgeruste SUV’s in het middensegment. Dit model biedt een ruime cabine en veel technici. Hierdoor is het een zeer competitieve SUV. Tegenwoordig concurreren veel SUV’s op deze afdeling en daarom heeft de fabrikant van Lincoln meer standaardfuncties toegevoegd.

Deze SUV heeft een 10,1-inch touchscreen, klimaatregeling met drie zones, een wifi-hotspot en een eersteklas audiosysteem met 10 luidsprekers. Bovendien kunnen kopers meer functies krijgen dan voorheen. Het optionele pakket omvat een panoramisch zonnedak, draadloos opladen en HD-radio.

Beveiligingspakket

Net als het vorige model biedt het nieuwe model ook een uitstekend rijhulppakket. Functies zoals dodehoekbewaking, parkeersensoren, een achteruitkijkcamera en een achteruitrijalarm zijn standaard.

Optioneel kunt u adaptieve cruisecontrol, verkeersbordherkenning en nog veel meer krijgen.

Lincoln Aviator 2021: specificaties, prijs, releasedatum

V6 motorspecificaties

De gloednieuwe Lincoln Aviator 2021 is een perfect uitgebalanceerde SUV. Het draait op het betrouwbare platform en wordt nog steeds aangeboden met dezelfde aandrijflijnen als voorheen.

Dit model zal beschikken over een 3,0-liter V6-turbomotor die 400 pk en een koppel van 415 lb-ft levert. Als u echter voor een hybride model kiest, krijgt u nog betere prestaties.

Aviator hybride

Het Aviator Grand Touring-model zal een hybride systeem gebruiken dat 495 paarden en een koppel van 630 lb-ft levert.

Dit systeem bestaat uit een dubbele motoropstelling en een motor zit tussen de koppelomvormer en de transmissie. Over het algemeen kunnen we bij het hybride model een uitstekende brandstofefficiëntie verwachten. Beide versies gebruiken dezelfde automatische transmissie met 10 versnellingen. We wachten ook op officiële cijfers.

Lincoln Aviator 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Lincoln Aviator 2021 prijs en releasedatum

Als u op zoek bent naar een betrouwbare gezins-SUV, dan is de nieuwe Lincoln Aviator 2021 de perfecte keuze. Naast een krachtige motor biedt dit model een uitstekend zicht. Volgens de laatste speculaties begint het nieuwe model rond de 50.000 euro.

Het Aviator Grand Touring-model, dat een hybride aandrijflijn gebruikt, kost echter aanzienlijk meer, ongeveer 60.000 euro. De Black Label Grand Touring-versie met groot bereik blijft beschikbaar en is niet goedkoop. Dit model begint bij 90.000 euro. De releasedatum van de derde generatie zal later dit jaar verkrijgbaar zijn.