Lexus UXh 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Lexus UXh 2023 heeft een nieuwe naam die past bij zijn hervonden identiteit als de kleinste pure hybride Lexus. De bijgewerkte UXh, die sinds zijn debuut in 2019 de UX wordt genoemd, blijft een luxe cross-over op instapniveau die ondanks zijn SUV-achtige uiterlijk geen pretenties maakt over robuustheid.

Lexus UXh 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus, officieel de UX 250h genoemd, heeft de niet-hybride varianten voor het modeljaar 2023 laten vallen, terwijl de standaard beschikbare infotainment- en veiligheidstechnologieën zijn geüpdatet om ruimte te maken met getrouwen zoals de Volvo XC40, Mercedes-Benz GLB en de BMW X1 en X2 .

Lexus UXh 2023: specificaties, prijs, releasedatum

“De nieuwe UXh heeft tot doel de aantrekkingskracht van elektrische voertuigen, met name hybride EV’s, te vergroten door de rijervaring en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen op unieke wijze te ontwikkelen”, zegt Mitsuteru Emoto, hoofdingenieur van Lexus International. “Met nauwgezette aandacht voor detail heeft het Lexus-team deze twee hoofdkenmerken ontwikkeld zodat klanten over de hele wereld kunnen genieten van een gevoel van luxe en een comfortabele, veilige rijervaring.”

Lexus UXh 2023: wat is er nieuw?

Vanaf 2023 is de Lexus UXh alleen nog leverbaar als hybride met vierwielaandrijving. Onder de motorkap ligt een tweeliter viercilinder benzinemotor met hybride-elektrisch systeem die 181 pk levert. Als die cijfers bekend voorkomen, komt dat omdat het dezelfde hybride aandrijflijn is als het vorige UX 250h-model. De enige beschikbare transmissie is een continu variabele automatische transmissie (CVT).

Lexus UXh 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Daarnaast heeft de UXh twee F-Sport-pakketten: Design en Handling. Het eerste zorgt voor een sportievere uitstraling, het tweede voor een sportiever rijgedrag. Ook nieuw zijn een bijgewerkt infotainmentsysteem en verbeterde veiligheidsvoorzieningen.

✓ U kunt ook controleren:

Brandstofverbruik Lexus UXh 2023

Lexus heeft in zijn persbericht geen officiële informatie over het brandstofverbruik verstrekt. We verwachten echter dat de 2023 UXh vergelijkbare EPA-classificaties zal hebben als het 2022-model, namelijk 43 stad, 41 snelweg en 42 mpg gecombineerd.

Herzien chassis en architectuur

Gelukkig heeft Lexus er niet zomaar een nieuw embleem op geplakt en het daarbij gelaten. Hoewel nog steeds gebaseerd op het GA-C-platform van moederbedrijf Toyota (waarop ook de GR Corolla en Toyota Prius zijn gebaseerd, om er maar een paar te noemen), is het chassis nu voorzien van 20 extra puntlassen, herziene elektronische stuurbekrachtiging en nieuwe gekalibreerde schokdempers.

Lexus UXh 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Lexus UXh 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus gaf Bridgestone ook de opdracht om nieuwe 18-inch runflat-banden te produceren die stiller en fijner zijn. Lexus beweert dat het resultaat een hybride cross-over is die een scherpere handling, steviger stuurgedrag en een comfortabelere rit biedt.

Nieuwe F-Sport-pakketten

De 2023 Lexus UXh is verkrijgbaar in twee F-Sport-pakketten. Het stylingpakket omvat F-Sport-velgen, een op maat gemaakte grille, donkere dakrails, zwart dak, zonnedak, mistlampen in bochten, ruitenwissers met regensensor, automatisch afstellende koplampen en wielkasten in koetswerkkleur.

Lexus UXh 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Lexus UXh 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Het handling-pakket biedt een actieve, variabele ophanging met hoogwaardige schokdempers, F-Sport-stoelen met geheugeninstellingen, een nieuw stuur met versnellingspook, een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel en een digitale sleutel.

Lexus-interface

De 2023 Lexus UXh wordt standaard geleverd met een 8-inch touchscreen aangedreven door de nieuwste Lexus Interface-software met dubbele Bluetooth-connectiviteit, draadloze Apple CarPlay en Android Auto, een geïntegreerde spraakassistent en over-the-air (OTA) updates.

Lexus UXh 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Lexus UXh 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Het beschikbare 12,3-inch infotainment-touchscreen is echter moeilijk te missen en werkt beter met de softwareverbeteringen van Lexus. Lexus heeft ook het centrale touchscreen dichter bij de bestuurder geplaatst voor een betere ergonomie en heeft eindelijk het vervelende touchpad verwijderd, waar sommige mensen om de een of andere reden niet mee bezig zijn.

Standaard beveiligingsfuncties

Elke Lexus UXh 2023 wordt standaard geleverd met het Lexus Safety System+ 2.5. Het systeem maakt gebruik van een camera met één lens en millimetergolfradar om een ​​reeks geavanceerde veiligheidsvoorzieningen te ondersteunen, zoals een pre-collision-systeem met stuurbekrachtiging, Lane Departure Warning en dynamische radar-cruisecontrol met snelheidsregeling in bochten, om er maar een paar te noemen.

Lexus UXh 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus fabrieksgarantie

De 2023 Lexus UXh wordt geleverd met een garantie van vier jaar/50.000 mijl op de bumper en een garantie van zes jaar/70.000 mijl op de aandrijflijn. Ook standaard zijn een hybride garantie van acht jaar / 100.000 mijl en een batterijgarantie van tien jaar / 150.000 mijl.

Afhankelijk van hoeveel u rijdt, kunt u profiteren van een verlengde garantie. Lees voordat u een beslissing neemt eerst deze handige gids over de verlengde garanties van Lexus.

Lexus UXh 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus UXh 2023: prijzen en beschikbaarheid

De prijzen voor de Lexus UXh 2023 AWD beginnen bij € 37.250 voor het basismodel, terwijl het topmodel AWD F Sport met het Handling Package begint bij € 44.680 (beide prijzen zijn inclusief € 1.075 transferkosten).