Lexus UX 300e 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Vorige week werd de volledig elektrische Lexus UX 300e 2021 van het merk gelanceerd . Dit model is gebaseerd op het nieuwe Toyota’s TNGA GA-C-platform, dat ook te vinden is onder de UX benzine-hybride en de onlangs bijgewerkte Toyota C-HR crossover. De wijzigingen in het exterieurontwerp zijn echter net zo minimaal en het nieuwe model biedt bijna hetzelfde ontwerp als het reguliere model.

Er zijn in feite een paar kleine wijzigingen en de volledig elektrische versie krijgt een subtiel herziene grille, een nieuw highlight-systeem en een meer aerodynamische voorbumper met lagere luchtinlaten.

Lexus UX 300e 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus UX 300e 2021 buitenaanzicht

Het ontwerp van de komende Lexus UX 300e 2021 zal bijna hetzelfde zijn als het reguliere model. De externe veranderingen zijn dus minimaal. Soms hebben de kleine veranderingen echter een grote impact op het uiterlijk. In dit geval is dit echter niet het geval. De voorkant van deze SUV heeft dezelfde vorm en lijnen. Kleine versnaperingen zijn ook te zien op de gestroomlijnde grille en bumper.

We zien de lagere luchtinlaten en dezelfde mistlichten als in het basismodel. Volgens de fabrikant zal dit model als eerste geavanceerde actieve ruisgeneratoren introduceren die bij lage snelheden een hoorbaar waarschuwingsgeluid afgeven om voetgangers te waarschuwen.

Lexus UX 300e 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur

De nieuwe Lexus UX 300e 2021 toont een zeer goed uitgeruste cabine. Dit model zal alleen hoogwaardige materialen bevatten en zal meer op de bestuurder zijn gericht. Net als de Lexus UX-modellen zal de volledig elektrische versie dezelfde lay-out gebruiken. De UX 300e 2021 biedt twee zitrijen en ruimte voor vijf passagiers.

✓ U kunt ook controleren:

Er is voldoende been- en hoofdruimte achterin. Bovendien is de standaarduitrusting rijk en bevat dit model nu adaptieve cruisecontrol, een digitaal instrumentenpaneel en een infotainmentscherm dat Apple CarPlay-connectiviteit ondersteunt. Lexus heeft ook extra geluidsabsorptie ingebouwd om externe storingen zoals windgeruis, grindinslag en bandgeluid te onderdrukken.

Lexus UX 300e 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus UX 300e 2021 motordetails

Dankzij het gemodificeerde TNGA GA-C-platform van Toyota heeft de nieuwste Lexus UX 300e 2021 een 54,3 kWh lithium-ion accu, die onder de vloer zit, en een elektromotor voor de vooras. Dankzij deze combinatie levert het eerste puur elektrische model van het merk 201 paarden en ondersteunt het snel opladen. Bovendien duurt het met een oplader van 50 kW 40 minuten om de batterijcapaciteit op te laden tot 80%. Laad je hem op met de standaard 6,6 kW oplader, dan duurt het in principe ongeveer zeven uur.

Op basis van de officiële testnummers kan de aankomende volledig elektrische UX 300e ongeveer 186 mijl afleggen met één lading. De acceleratie is redelijk en dit model loopt in 7,5 seconden van 0 naar 100 km / u. Met dit nummer staat de UX 300e achter modellen als Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro en de aankomende Volvo XC40 Recharge.

Lexus UX 300e 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Geschatte releasedatum en kosten

De nieuwe Lexus UX 300e 2021 is een volledig elektrische SUV met een geweldig design en een nog betere cabine. Volgens het laatste nieuws zal dit model volgend jaar in de winkels in het VK verschijnen. De prijs is nog steeds een mysterie, maar we kunnen binnenkort meer informatie verwachten.