Lexus TX 2024: prijzen en kenmerken

De Japanse luxeautofabrikant Lexus breidt zijn SUV-assortiment in Noord-Amerika uit met de TX 2024. Het is een slankere versie van Toyota’s Grand Highlander SUV met drie rijen die naar de dealers zal komen met hybride motoren en een plug-in hybride variant. Bovendien zal de Lexus TX 2024 de eerste Lexus zijn die wordt gebouwd in de Toyota-fabriek in Indiana.

Lexus TX 2024: prijzen en kenmerken

“De TX plaatst comfort op de voorgrond van elke reeks en belichaamt onze niet-aflatende toewijding aan elektrificatie, technologie, prestaties en design”, aldus Dejuan Ross, Group Vice President en General Manager van de Lexus-divisie. “Dit is een cruciaal moment voor ons merk om een ​​elegante en toegeeflijke rijervaring te creëren voor elke passagier.

Lexus TX 2024: wat is er nieuw?

De TX vervangt de RX-L in het segment met drie rijen van het merk en is gebaseerd op een versterkt TNGA-K-platform dat hij deelt met de Grand Highlander. Het Lexus-chassis heeft echter meer lasnaden, lijm, bredere kettingen, herziene voor- en achterpanelen en een nieuwe multi-link achterwielophanging. Het silhouet van de Grand Highlander blijft duidelijk herkenbaar aan de zijkanten, maar de voor- en achterkant is puur Lexus-design, vooral de eerste. Net als de nieuwe GX heeft de TX een herziene, subtielere grille gekregen, hoewel dit “unieke designelement” hem een ​​cartoonachtig karakter geeft.

Lexus TX 2024: prijzen en kenmerken

Geëlektrificeerde aandrijflijnen

De Lexus TX 350 uit 2024 begint met een 2,4-liter viercilinder turbomotor die 274 pk en een koppel van 317 lb-ft produceert. Voorwielaandrijving is standaard, vierwielaandrijving is optioneel, maar beide delen een automatische achtversnellingsbak. De TX 500h heeft dezelfde 2,4-liter viercilinder turbocompressor en een DIRECT4 hybride aandrijflijn die 366 pk en 409 Nm koppel levert. Hij wordt ook standaard geleverd met vierwielaandrijving en een automatische zesversnellingsbak.

Lexus TX 2024: prijzen en kenmerken

De kroon op het werk is de Lexus TX 550h+. Voor het eerst combineert Lexus een 3,5-liter V6-benzinemotor met een plug-in hybride aandrijflijn. Hij levert 406 pk en is voorzien van DIRECT4-vierwielaandrijving, die een volledig elektrische actieradius van 53 km mogelijk maakt via een CVT-transmissie. Beide hybride voertuigen hebben achterasbesturing.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Lexus TX 2024: prijzen en kenmerken
Lexus TX 2024: prijzen en kenmerken

Comfortabele en praktische accommodatie

De Lexus TX 2024 bewijst dat luxe niet ten koste hoeft te gaan van bruikbaarheid. Met een lengte tot 203,5 inch en een wielbasis van 116,1 inch biedt hij meer dan genoeg ruimte voor maximaal zeven volwassenen op drie rijen stoelen (zes met de optionele kapiteinsstoelen op de tweede rij). Daarnaast is er 201 kubieke meter laadruimte achter de stoelen op de derde rij, die kan worden vergroot tot respectievelijk 57,4 en 97 kubieke meter door de stoelen op de derde en tweede rij neer te klappen.

Lexus TX 2024: prijzen en kenmerken
Lexus TX 2024: prijzen en kenmerken

✓ U kunt ook controleren:

Digitale cockpit

De Lexus TX heeft een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel en een 14-inch infotainment-touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto. Gestroomlijnde accenten zijn onder meer een digitaal deurslot (waarmee de deuren met één druk op de knop worden geopend), meerkleurige interieurverlichting, maximaal zeven USB-oplaadpoorten, een optioneel head-up display (HUD) en een optionele Mark Levinson met 21 luidsprekers Audio systeem.

Lexus TX 2024: prijzen en kenmerken

Elke TX wordt standaard geleverd met Lexus Safety System+ 3.0, een uitgebreid rijhulppakket met proactieve cruisecontrol, pre-crashsysteem met voetgangerdetectie, dynamische cruisecontrol met radar, Lane Departure Warning, verkeersbordherkenning en geavanceerde parkeerhulp.

Lexus TX 2024: prijzen en kenmerken

Lexus TX 2024: prijzen en beschikbaarheid

De Lexus TX 2024 zal in de herfst van 2023 bij de dealers verschijnen in vier uitrustingsniveaus: Standard, Premium, Luxury en F Sport Performance. De TX 350 en 500h zullen als eerste op de markt komen, terwijl de TX 550h+ PHEV eind 2023 of begin 2024 beschikbaar zal zijn. Adviesprijzen moeten nog worden aangekondigd, maar we verwachten dat de basis-TX 350 zal beginnen bij € 52.000 en de top-of-the-line TX 550h+ zal beginnen bij ongeveer € 76.000.

Foto’s en bron: Toyota Deutschland GmbH (Lexus Division).