Lexus RX 350 2022: Technische gegevens, prijs, releasedatum

De middelgrote Lexus RX 350 is een van de belangrijkste en populairste voertuigen van het merk en een concurrent van enkele van de meest herkenbare namen in de branche, zoals de Audi Q5 en Volvo XC60. Het model trekt de aandacht met zijn onbezonnen styling en hoogwaardige cabine terwijl het een supersoepele rit levert. De RX wordt ook geleverd met moderne technische en veiligheidsvoorzieningen.

Lexus heeft de RX 350 opnieuw ontworpen voor het modeljaar 2016 en kreeg een uitgebreide opfrisbeurt voor het seizoen 2020, waaronder een herziene styling van de voor- en achterkant, een herziene ophanging, een verbeterd infotainmentsysteem en meer standaard veiligheidsvoorzieningen. De 2021 RX kreeg draadloze en standaard dodehoekbewaking en waarschuwing voor kruisend verkeer achteraan. De Lexus RX 350 2022 zou zonder noemenswaardige upgrades op de markt moeten komen.

Lexus RX 350 2022: Technische gegevens, prijs, releasedatum

Na de recente grondige opfrissing en op basis van de gelekte details, zou het 2022-model de laatste versie van de vierde generatie RX moeten zijn, met het geheel nieuwe model voor het seizoen 2023. Uitgelekte details van het plan van het merk tot 2024 suggereren de komst van de vernieuwde LS en ES sedans voor 2022 en de geheel nieuwe LQ crossover, terwijl de opnieuw ontworpen RX, NX en GX zouden moeten verschijnen voor het marktjaar 2023.

Lexus RX 350 2022: Ontwerp

De volgende Lexus RX 350 2022 zou in de uitverkoop moeten gaan zonder noemenswaardige styling of structurele upgrades. Het model zal nog een modeljaar voortleven op de recent toegepaste styling, ophanging en upgrades in de cabine voordat de geheel nieuwe RX 350 arriveert als de 2023-versie.

De middelgrote Lexus RX is zonder twijfel het meest expressief vormgegeven model in zijn klasse, hoewel zijn styling als polariserend wordt erkend. Het model gebruikt de kenmerkende spindelgrille van het merk, vermengd met hoekige koplampen met L-vormige accenten. Het model heeft ook een gekreukte motorkap en een gebeeldhouwde onderkant aan de voorkant.

De dynamische vormgeving van het lichaam zet zich voort op het profiel van het model in combinatie met de zwevende daklijn.

De achterkant van het model heeft ook aantrekkelijke achterlichten en een gebeeldhouwde achterklep. De op de achterklep gemonteerde spoiler en de sportieve achterbumper dragen ook bij aan het uiterlijk van het model.

De Lexus RX 350 zal opnieuw verkrijgbaar zijn met het F Sport-pakket dat meer sportkenmerken, een opnieuw gekalibreerde ophanging en een opnieuw afgestelde besturing toevoegt.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, Uitrusting:

Ook het interieur van de Lexus RX 350 2022 zal de huidige vorm behouden. Het model heeft een op de bestuurder gericht dashboardontwerp en is goed uitgerust vanaf de basisversie. De RX 350 heeft een laadruimte van maximaal 58,5 kubieke voet. De F Sport-versie voegt sportstoelen voorin en een unieke cabinebekleding toe.

Op uitrustingsniveau wordt de basis RX 350 geleverd met kunstlederen bekleding, automatische klimaatregeling met twee zones en een elektrische achterklep. Op technisch niveau krijgt het basismodel een 8-inch touchscreen, Apple Car Play en Android Auto, negen luidsprekers en meer. Het veiligheidspakket omvat adaptieve cruisecontrol, actieve rijstrookcontrole, automatisch grootlicht, automatisch noodremsysteem, waarschuwing voor aanrijdingen vooraan en dodehoekbewaking met waarschuwing voor kruisend verkeer achteraan.

Lexus zal luxe- en premiumpakketopties aanbieden om de lijst met basisuitrusting een boost te geven met de verwarmde en geventileerde stoelen, lederen bekleding, een zonnedak, grotere wielen en meer.

De F Sport-versie past agressievere stijlelementen toe, unieke interieuraccenten, sportstoelen, een sportafgestemde ophanging en opnieuw afgestelde besturing.

Het model zal ook opties bieden zoals een 12,3-inch touchscreen, navigatie, Mark Levinson-geluidssysteem met 15 luidsprekers, enz.

Lexus RX 350 2022: Technische gegevens, prijs, releasedatum

Lexus RX 350 2022: Prestaties

De Lexus RX 350 2022 zal een 3,5-liter V-6-motor blijven gebruiken. De motor is goed voor 295 pk en een koppel van 267 lb-ft en is gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie. Het model wordt standaard geleverd met voorwielaandrijving, terwijl de vierwielaandrijving optioneel is.

De versie met voorwielaandrijving levert 20 mpg in de stad en 27 snelwegen op in de huidige vorm. Het model met vierwielaandrijving verdiende 19/26 mpg op de stadssnelweg.

De RX 450h combineert een V-6-motor met een duo elektromotoren en een accupakket. De motor drijft de voorwielen aan, terwijl elektromotoren de achterwielen aandrijven. Het systeem maakt ook gebruik van continu variabele transmissie. Het netto vermogen is 306 pk. Op het efficiëntieniveau scoort deze versie 31 mpg stad en 28 snelwegen.

Lexus RX 350 2022: release, prijs

De Lexus RX 350 2022 zou eind 2021 in de verkoop moeten gaan. Zonder significante wijzigingen zou de prijsklasse in de buurt van 44 000 euro moeten beginnen.