Lexus RX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Lexus RX 2021- modellen bieden tal van standaardfuncties. Beide versies Lexus RX 350 en RX 450h zijn de populairste middenklasse luxe SUV’s in de Lexus-lijn. Bovendien worden de nieuwe SUV’s opnieuw ontworpen en is het de belangrijkste taak van Lexus om ze competitiever te maken. We kunnen dus veel nieuwe functies en nog meer kwaliteit en technologie van binnen verwachten.

Net als de vorige modellen zijn de nieuwe uitgerust met dezelfde motoropties. Verwacht echter betere prestaties en zelfs brandstofzuinigheid. Het hybride model is nog steeds de beste optie en biedt een uitstekende prijs-prestatieverhouding.

Lexus RX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus RX 2021 wordt geleverd met kleine versnaperingen buiten

Het ontwerp van de Lexus RX 2021 is vormgegeven en onderscheidend. Het ontwerp is uniek op de markt. Ondanks het gebrek aan versnaperingen, blijft dit model dezelfde gewaagde spilvormige grille en prachtig gevormde LED-koplampen bieden. De fabrikant heeft de C-stijlen verduisterd om een ​​wow-effect te bereiken en het dak een zwevend uiterlijk te geven.

De RX L-modellen zijn slechts 4,3 inch langer dan de standaard 2-rijige RX-modellen, waardoor het moeilijk is ze onderweg te identificeren. Het F Sport-model krijgt een zekere agressie dankzij de elegante 20-inch wielen. De adaptieve variabele vering maakt ook deel uit van deze kuip. Dit systeem wordt gebruikt om de wegomstandigheden te bewaken en past de schokabsorptie automatisch aan voor maximale prestaties.

Lexus RX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur en Lexus Safety System + 2.0

De volgende generatie Lexus RX 2021 wordt van binnen bijgewerkt. Over het algemeen kunnen we materialen van hogere kwaliteit en nog meer standaardfuncties verwachten. Deze compacte SUV biedt nog steeds tal van optionele extra’s. Zoals u wellicht al weet, zijn de standaardmodellen RX 360 en RX 450h SUV’s met twee zitplaatsen en voldoende ruimte voor vijf inzittenden.

✓ U kunt ook controleren:

Door te kiezen voor een uitgebreide L-versie krijgen klanten een kleine, maar functionele 3e zitrij die de passagierscapaciteit vergroot tot zeven. De stoelen zijn gemaakt van pluche en alle versies bieden uitstekende hoofd- en beenruimte op de rug. Bovendien is de laadruimte met meer dan 18 kubieke voet achter de achterbank indrukwekkend. Deze hoeveelheid opvouwbare achterbank kan worden vergroot tot meer dan 56 kubieke voet. Het algehele ontwerp is uniek, maar niet zo expressief als dat van een Audi of BMW SUV. De Lexus RX heeft een groot 12,3-inch multimediascherm met splitscreen, een elektrische achterklep, een 10-voudig bestuurderszetel, 10 airbags, kunstleren interieur, klimaatregeling in twee zones, een achteruitkijkcamera, etc.

Veiligheid is uitstekend dankzij het Lexus Safety System + 2.0, dat automatisch noodremmen, adaptieve cruisecontrol, grootlicht en rijstrookwaarschuwing omvat.

Lexus RX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus RX 2021 gebruikt verschillende motoren

De nieuwe Lexus RX 2021 zal enkele motorvarianten gebruiken. Het huidige basismodel 2021 Lexus RX 350 is uitgerust met een 3,5 liter V6-motor die 295 pk produceert. Deze aandrijflijn is ook beschikbaar voor de F-Sport kuip. Bovendien drijft dezelfde motor een grotere Lexus RX 350 L-versie uit 2021 aan en verliest hij wat prestaties door zijn gewicht.

Dit model biedt 290 pk. De Hybrid RX 450h is nog steeds een echte deal. Dit model maakt gebruik van een 3,5 liter V6 en is uitgerust met een 123 kW elektromotor en standaard vierwielaandrijving. De totale systeemprestaties zijn 308 PK. Bovendien biedt de grotere versie RX 450h L dezelfde nummers.

Lexus RX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Productie en kosten

Aankomende Lexus RX 2021 SUV’s zullen worden bijgewerkt en de fabrikant zal meer standaarduitrusting toevoegen. Afgezien van kleine updates blijft de prijs van de nieuwe modellen ongewijzigd. Het FWD-model begint bij 42.000, terwijl F Sport begint bij iets minder dan 46.000 euro.

Bovendien begint de grotere versie met drie rijen stoelen RX 350L, iets minder dan 45.500 euro. De hybride Lexus RX 450h is het geïnvesteerde geld waard omdat hij een geweldig pakket aan functies biedt en begint bij 45.000 euro. Koop je echter een grotere versie van de hybride, dan stijgt de prijs naar 48.000 euro. De Lexus RX ondermijnt nog steeds modellen als Mercedes-Benz GLE en BMW X5.