Lexus NX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Lexus NX 2022 zal aanzienlijke veranderingen ondergaan. Het huidige model kwam als een overdracht. De nieuwe NX zal echter als tweede generatiemodel op de markt komen. Zoals veel rapporten hebben voorspeld, komt de next-gen NX pas in 2022. Gelukkig gaat deze luxe crossover de nieuwe generatie in, dus we zullen veel veranderingen zien. Op dit moment zijn er nog maar enkele details over de nieuwe NX beschikbaar.

Dit omvat het platform dat wordt gedeeld met de Toyota RAV4 Crossover. De Lexus NX is een kleine SUV met een hatchback-achtig uiterlijk en presteert uitstekend. Terwijl het NX-model een paar stappen achterblijft bij zijn luxe concurrenten, biedt deze SUV een uitstekende rijkwaliteit en een hogere rijhoogte.

Lexus NX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Exterieurdesign Lexus NXX

De aanstaande Lexus NX 2022 krijgt een nieuw design. Bovendien zal dit model hetzelfde platform gebruiken als de Toyota RAV4- en Venza-modellen. Het NX-model is 30 mm langer dan RAV4 en 90 mm korter dan Venza. Daarentegen is de Lexus NX breder en lager dan beide modellen.

In tegenstelling tot Toyota’s modellen krijgt de NX een strakker design met een hatchback-achtig uiterlijk. Tot nu toe zijn er renders beschikbaar die ons een idee geven van hoe de nieuwe NX-generatie eruit zou kunnen zien. De herkenbare Lexus spindelgrille blijft behouden. Het hele ontwerp zal echter evolueren en er moderner uitzien.

Lexus NX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur

 Binnenin blijft de nieuwe Lexus NX 2022 een modern en luxueus model. Natuurlijk introduceren modellen van de nieuwe generatie meestal aanzienlijke upgrades, en het NX-model zal niet anders zijn. We weten echter niet wat voor soort updates Lexus zal bieden. We kunnen verschillende hightech updates voorspellen, waaronder een nieuw infotainmentsysteem en de nieuwste rijhulpsystemen.

Aan de andere kant hopen we op enkele veranderingen in termen van het ontwerp van de cabine. Dit omvat een opnieuw ontworpen dashboard, nieuwe stoelen en meer rechtopstaande materialen. Het NX-model is niet de ruimste SUV die je kunt kopen, maar het comfortniveau is indrukwekkend.

Lexus NX 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Lexus NX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Plug-in hybride versie beschikbaar

Onder de motorkap zal de nieuwe Lexus NX 2022 een bekende 2,5 liter viercilindermotor gebruiken. Deze motor is al beschikbaar in de Toyota Venza. Twee modellen delen hetzelfde platform, zodat er ook een hybride aandrijving beschikbaar komt. Dankzij de drie elektromotoren heeft Venza een vermogen van 220 pk. Aan de andere kant is de koppelwaarde momenteel niet beschikbaar. De NX SUV zal gebruik maken van een automatische CVT-transmissie en on-demand elektronische vierwielaandrijving.

✓ U kunt ook controleren:

Daarnaast zal Lexus een nieuwe en krachtigere motor aanbieden. Deze unit zal optioneel zijn en een 2,4 liter turbo met vier uitlaat is de meest waarschijnlijke kandidaat. Deze motor produceert 300 pk en een koppel van maximaal 325 lb-ft. Als die motor er echt komt, zal de Lexus NX krachtiger zijn dan zijn concurrenten zoals de Audi Q3 en BMW X1.

Lexus NX 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Lexus NX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus NX 2022 prijs en releasedatum

De prijs voor de volgende generatie Lexus NX 2022 begint nu bij 40.000 euro voor de basisuitrusting. De uitrusting van de F-Sport is het mooiste model en kost zo’n 42.000 euro. Daarnaast is de NX300h een hybride model dat verkrijgbaar is voor 43.500 euro.

De NX300h Luxury is immers de topuitrusting en die koop je voor zo’n 50.000 euro. Lexus lanceert zijn nieuwe SUV-generatie NX in de tweede helft van 2021.