Lexus LX 570 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus’ grootste en duurste SUV LX 570 is sinds 2008 zonder volledig herontwerp de straat opgegaan, maar heeft tijdens zijn levenscyclus verschillende upgrades ondergaan om hem relevant te houden. Zoals het uitgelekte rapport suggereert, heeft het merk echter een groot plan voor zijn SUV-assortiment tot 2024 en alle modellen zullen opnieuw worden ontworpen om aan de moderne normen te voldoen. Het rapport suggereert dat het huidige op Land Cruiser gebaseerde LX-model verder weg zou moeten gaan van de stoere Toyota off-roader en de nieuwe rivaal van het merk zou moeten worden voor modellen zoals de Bentley Bentayga. Als dit waar blijkt te zijn, zou het model niet als de Lexus LX 570 2022 op de markt moeten komen maar onder het LQ-naamplaatje.

De vervanger van de eerbiedwaardige LX 570 zou een nieuw, dynamischer model moeten zijn met de machtige twin-turbo V-6-motor onder de motorkap of een optionele hybride setup. Een krachtige F-versie met 600+ pk zou voor het model beschikbaar kunnen zijn. Lexus zal het interieur van het model behandelen met hoogwaardige materialen en de nieuwste technologieën in de auto.

Lexus LX 570 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus LX 570 2022: ontwerp

Terwijl de huidige full-size LX 570 het frame en de constructie deelt met de terreinwagen Toyota Land Cruiser, moet de vervanging een auto-achtige onderlaag gebruiken die werd overgenomen van de LS-sedan. De nieuwe architectuur zal het rijgedrag en de dynamiek van het model verbeteren ten koste van offroad-capaciteiten. Dankzij het nieuwe platform profiteert het model ook van de nieuwste in-car- en aandrijflijntechnologieën.

Qua design moet het nieuwe model geïnspireerd zijn op de modern ogende LF-1 Limitless Concept. De vervanging van de Lexus LX 570 2022er is bedoeld om over te schakelen van de boxy , rechtopstaande houding naar een dynamisch gevormde figuur. Een massieve spoelvormige grille domineert opnieuw de voorkant van het model, vergezeld van de nieuwe koplampen met een L-vormig motief.

✓ U kunt ook controleren:

Het model wordt ook geleverd met een lange, slankere motorkap en een slankere voorbumper. De profielbekleding wordt dynamischer met een uitgesproken karakterlijn, uitlopende spatborden en een fastback daklijn.

De achterkant moet ook sportievere accenten hebben, waaronder een gebeeldhouwde hatchback, een meer aflopende achterstijl, een sportievere bumper en mogelijk achterlichten over de volledige breedte.

Interieur, uitrusting:

Lexus staat bekend om zijn prachtig ontworpen en goed uitgeruste cabines. De vervanging van de Lexus LX 570 2022 zou het nog beter moeten maken.

Het model wordt geleverd met het opnieuw ontworpen dashboard, dat waarschijnlijk een enorm 12,3-inch touchscreen in het midden gebruikt met een touchpad-controller. Three zal ook een nieuw digitaal instrumentenpaneel zijn. De lijnvorm heeft vergelijkbare ontwerpkenmerken als de LC en LS.

Ook in de Lexus LQ worden hoogwaardige soft-touch materialen uit de basisversie gebruikt. Elke versie heeft ook een verwarmd stuurwiel, lederen bekleding, verwarmde en geventileerde voorstoelen en meer. Er zullen ook premium opties zijn zoals mollig leer, masserende voorstoelen, verwarmde achterstoelen, entertainment op de achterbank, premium geluidssystemen en meer. De basisuitrusting omvat ook actieve veiligheidssystemen met een zekere mate van zelfrijdend vermogen. Zeker is dat er systemen komen zoals adaptive cruise control, Lane Departure Warning en automatische noodremming.

Lexus LX 570 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus LX 570 2022: prestaties

De geheel nieuwe Lexus LQ zal gebruik maken van het op LS sedan gebaseerde platform en zou dezelfde aandrijflijnen moeten delen. De nieuwe, auto-achtige onderbouw garandeert een soepelere rit op de weg dan de huidige op vrachtwagens gebaseerde LX 570.

De Lexus LX 570 2022 vervanger gooit ook de huidige 5,7-liter V-8-motor overboord en gebruikt een 3,4-liter twin-turbo V-6 met 416 pk. Een nieuwe motor moet worden gecombineerd met een automatische transmissie met 10 versnellingen. Er komt ook een alternatieve hybride versie die een 3,5-liter V6-motor en twee elektromotoren combineert met een vermogen van zo’n 354 pk. De hybride versie moet een continu variabele transmissie gebruiken.

Zoals het rapport ook suggereert, zou er ook een krachtige F-versie kunnen komen met meer dan 600 pk.

Lexus LX 570 2022: release, prijs

De gloednieuwe Lexus met het LQ-logo zou in 2022 de Lexus LX 570 kunnen vervangen met een vanafprijs van 80.000 euro. De LQ zou in 2022 moeten verschijnen.

Het staat vast dat de gloednieuwe LQ binnenkort uitkomt, maar er zijn ook berichten die suggereren dat hij een bestaand model niet zal vervangen. De kans bestaat dus dat de Lexus LX 570 2022 in dezelfde vorm als de huidige versie verschijnt.