Lexus LX 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Lexus LX 2023 is precies zo Toyota Land Cruiser waarop hij wereldwijd is gebaseerd, een icoon onder de luxe SUV’s. De carrosserie-op-frame SUV is volledig opnieuw ontworpen voor modeljaar 2022 en gaat met kleine updates op weg naar 2023. Andere luxe luxe SUV’s met drie zitrijen zijn de Lincoln-navigator , de Cadillac Escalade en de Mercedes-Benz GLS klasse.

Lexus LX 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er nieuw?

  • Standaard verwarmd stuurwiel
  • Takanoha-houtafwerking standaard op Ultra Luxury-model
  • Sunflare-interieur beschikbaar op Ultra Luxury
  • Lakafwerking Nori Green Pearl optioneel voor F Sport Handlingpakket

wat wij denken

De vorige generatie van de Lexus LX raakte aan het einde van zijn levenscyclus achter bij de concurrentie. Voor het modeljaar 2022 is de Lexus LX volledig opnieuw ontworpen en op sommige punten aanzienlijk verbeterd. Een krachtigere V6-motor met dubbele turbocompressor en een gewichtsvermindering van 300 pond zorgden voor een verbetering van het brandstofverbruik. Ondanks zijn wereldberoemde offroad-capaciteiten, blijft de LX achter bij zijn concurrenten op de derde rij.

Lexus LX 2023: specificaties, prijs, releasedatum

We vonden het vlaggenschip Lexus SUV om te rocken als een vrachtwagen op de weg. Het trillen van de carrosserie op het chassis verstoort de zogenaamd luxueuze rijervaring. En het interieur kan niet op tegen de indrukwekkende cabine van de Lexus LS sedan. Gelukkig is er voldoende ruimte voor bagage en mensen, hoewel de toegang tot de derde zitrij lastig kan zijn.

Lexus LX 2023: specificaties, prijs, releasedatum

We hebben ook een Lexus LX600 F Sport getest met het handlingpakket, waarvan we hoopten dat het een betere rijdynamiek zou bieden dan het standaardmodel. We zagen geen echte verbetering in de rijeigenschappen van het model met dit pakket. In feite presteerde de oude LX570 beter dan het nieuwe model op de skid-track, met een betere acht keer.

Lexus LX 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Ondanks enkele verbeteringen ten opzichte van zijn verouderde voorganger, blijft de Lexus LX 2023 een op het verleden gericht product, in de eerste plaats gericht op het bevredigen van de nostalgie van klanten die op zoek zijn naar een stevigere SUV.

✓ U kunt ook controleren:

prestaties en brandstofverbruik

Lexus rust de LX600 uit met een 3,4-liter V6-motor met dubbele turbocompressor die 409 pk en een koppel van 479 lb-ft levert. Het vermogen wordt via een automatische transmissie met 10 versnellingen overgebracht op de standaard vierwielaandrijving. In onze tests sprintte hij van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de oude LX570, die er 7,6 seconden over deed.

Lexus LX 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Lexus LX 2023: specificaties, prijs, releasedatum

off-road geloofwaardigheid

Lexus heeft de offroadcapaciteiten van de LX600 in de nieuwe generatie behouden. De mogelijkheid om off-road te gaan begint met vierwielaandrijving. Een sperdifferentieel in het midden van Torsen is standaard, terwijl het F-Sport-model wordt geleverd met een sperdifferentieel achter. De LX600 heeft een bodemvrijheid van 8,9 inch en het hydraulische veersysteem Active Height Control kan het voertuig 7,0 inch verhogen of 2,0 inch laten zakken. Andere functies zijn onder meer Hill Descent Control, een trail-spotting-camera en een knop om het binnenste wiel in krappe bochten te remmen.

Lexus LX 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Lexus LX 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Beveiligingsbeoordelingen en eigenschappen

Lexus rust de LX SUV uit met zijn meest geavanceerde veiligheidstechnologie. Lexus Safety System+ 2.5 omvat Pre-Crash Assist met voetgangerdetectie, Lane Keep Assist, Traffic Sign Assist, Adaptive Cruise Control en Automatic High Beam Assist. Andere standaardfuncties zijn onder meer dodehoekbewaking, parkeerhulp met achteruitrijhulp en een 360-graden low-speed camera.

laadruimte en interieur

Hoewel de Lexus LX 2023 ruimer is dan zijn voorganger, schiet hij tekort bij andere luxe SUV’s van de derde lijn. In het uitrustingsniveau Ultra Luxury krimpt het interieur tot 33,9 inch beenruimte op de tweede rij.

Beenruimte (eerste/tweede/derde zitrij) Bagageruimte (achter derde/tweede/eerste zitrij)
Lexus LX 41,1/36,61/31,1 inch 11,0/44,0/64,0 kubieke voet
Lincoln navigator 43,9/41,1/36,1 inch 19,3/57,7/103,3 kubieke voet
Cadillac escaleren 44,5/41,7/34,9 inch 25,5/72,9/121,0 kubieke voet

technologie

Elke Lexus LX 2023 is uitgerust met een infotainmentsysteem met twee schermen. Het bovenste scherm meet 12,3 inch en regelt zowel de audio- en navigatiefuncties als de projectie van Android auto of Apple CarPlay. Het onderste 7,0-inch display regelt de airconditioning en geeft informatie over de rijmodus weer. Het ingebouwde navigatiesysteem van Lexus slaat kaartgegevens op als er geen mobiel bereik is en biedt gegevens van Google Points of Interest aan. De Lexus LX heeft ook een draadloze updatefunctie.

Lexus LX 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Aanbevolen trim

Het hart van het modellengamma is de Lexus LX600 2023 Premium. Het heeft adaptieve variabele ophanging, zeven stoelen en een elektrisch bedienbare achterklep met handsfree toegang. Verwarmde en geventileerde voorstoelen, verwarmde buitenste stoelen op de tweede rij en sfeerverlichting voegen luxe toe aan de LX600 Premium. In deze configuratie wil het de juiste mix van waarde en functionaliteit bieden die kopers verwachten van een voertuig in dit segment.