Lexus LX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Lexus LX 2022 zal verdere updates ontvangen. Het 2021-model arriveerde met tal van upgrades. Dit omvat het sportpakket, nieuw lakwerk aan de buitenkant, nieuwe velgen en een nieuwe kleurstelling voor het interieur. Nu krijgt de 2022 LX verdere upgrades. De LX-variant is een van de weinige luxe crossover-SUV’s die offroad-trails aankunnen.

Dit model is echter van zeer hoge kwaliteit en heeft eerder een verfijnd karakter dan wild DNA. Dit model deelt veel componenten met Toyota Land Cruiser, inclusief het platform. Onder de motorkap zorgt een krachtige V8 voor meer dan solide prestaties. Het interieur zit immers boordevol luxe en biedt waanzinnig veel comfort.

Lexus LX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus LX-restyling

De aanstaande Lexus LX 2022 gaat verder met serieuze updates. Dit omvat ook het herontwerp van de buitenkant, dus we mogen veel nieuwe functies verwachten. Het huidige platform blijft echter bestaan, dus ook de afmetingen van het voertuig blijven ongewijzigd. Lexus zal lichtere materialen leveren en de styling is volledig nieuw.

De LX SUV wordt geleverd met een nieuwe spindelgrille die er nog stijlvoller uitziet. Sommige stylingtips komen van de LC-auto, maar de LX SUV blijft even stevig als voorheen. We wachten op meer details van Lexus, maar het LX-model krijgt zeker nieuwe koplampen, achterlichten en wielen.

Lexus LX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur updates

Het interieur krijgt nog meer updates. De nieuwe Lexus LX 2022 krijgt een slimmere indeling in het interieur waardoor het interieur beter wordt. De derde zitrij wordt opnieuw optioneel, maar de achterpassagiers krijgen zeker meer beenruimte. We weten niet of de laadruimte wordt verbeterd, maar het is een mogelijkheid.

✓ U kunt ook controleren:

Daarnaast heeft het nieuwe interieur een vernieuwd dashboard. Enkele knoppen zijn verwijderd, zodat de meeste bedieningselementen nu via een groot touchscreen worden bediend. De bouwkwaliteit is indrukwekkend en het luxe niveau is nog steeds hoog. In het huidige model is nieuwe bekleding geïntroduceerd. Dat betekent dat de SUV LX 2022 dezelfde bekleding heeft, maar nieuwe rijhulpmiddelen zijn een must.

Lexus LX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nieuwe motor mogelijk een hybride

 Een nieuwe aandrijflijnoptie is een mogelijkheid. Dit is momenteel echter slechts speculatie. De Lexus LX 2022 zal dezelfde 5,7 liter V8-benzine gebruiken die 383 pk produceert. Deze motor is verre van stil en de LX sprint in 7,2 seconden van 0 naar 60 mph. Hoewel het voldoende vermogen heeft, is dit apparaat verre van perfect. Concurrenten als Mercedes bieden betere en snellere varianten.

Door de luide motor kun je ondanks het hoge comfort gewoon niet achterover leunen. De LX haalt immers maar 18 mpg op de snelweg, wat een ander probleem is. Gelukkig is de nieuwe geruchtenmotor een hybride aandrijving. Als dat echt gebeurt, zal de LX Hybrid een verbeterd brandstofverbruik leveren en bijna 450 pk produceren.

Lexus LX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus LX 2022 releasedatum en prijs

Deze SUV gaat nu bijna 90.000 euro kosten. Dit is de prijs van de tweerijige Lexus LX 2022 , terwijl de derde rij optioneel is en 5.000 euro extra kost. De verkoop begint ergens in 2021, hoogstwaarschijnlijk in de tweede helft van het jaar.