Lexus LX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe foto’s van de aankomende Lexus LX 2021 zijn vrijgegeven en er vinden wat verfrissingen plaats. Dit model is gebaseerd op de nu legendarische Toyota Land Cruiser en biedt een aantrekkelijk ontwerp en tal van wijzigingen aan de binnenkant.

Interessant is dat de fabrikant ook enkele updates onder de motorkap zal introduceren. De LX570 wordt nog steeds aangedreven door een 5,7 liter V8-motor. Echter, rapporten zeggen dat de nieuwe motor zal worden gebruikt voor het komende LX600-model. Dit speculatiemodel gebruikt een 3,5-liter V6-aandrijflijn met twee turboladers. De volgende generatie Lexus LX wordt naar verwachting begin 2020 gelanceerd.

Lexus LX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus LX 2021 Externe verfrissingen

Er verschijnen wat nieuwe foto’s van Lexus LX 2021 , en op het eerste gezicht zien we wat verfrissingen buiten. De Lexus LX SUV ziet er prominenter uit en de meeste wijzigingen worden aangebracht aan de voor- en achterzijde.

Zoals eerder vermeld, is de LX gebaseerd op het populaire Toyota Land Cruiser-model. Na wat nieuws zal de volgende generatie LX echter op het nieuwe TGNA-vrachtwagenplatform zitten. Het voorpaneel is op de een of andere manier veranderd en er is een nieuwe grille beschikbaar, zoals de mistlampen. Op de achterkant gebruikt de fabrikant optisch betere achterlichten die zich over de gehele breedte van de LX-body uitstrekken. Daarnaast zien we het nieuwe chromen dubbele uitlaatsysteem, wat een sportievere uitstraling geeft.

✓ U kunt ook controleren:

Lexus LX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieurontwerp en eigenschappen

Het Lexus LX 2021-model is bijgewerkt. De fabrikant zal verouderde technologieën en materialen vervangen door nieuwe. Sommige functies blijven echter behouden. Prachtig leer en mooie houtdecoraties sieren een opgefriste hut. Het dashboard is ook nieuw en volgens de laatste informatie krijgt Lexus LX een enorm 12,3-inch scherm.

Navigatie, premium audiosysteem en quad-zone automatische klimaatregeling zijn standaard. Optioneel krijg je een 11,6 inch entertainmentsysteem met twee schermen, USB-poorten op de tweede rij en extra bedieningselementen voor de airconditioning en het audiosysteem.

De nieuwe Lexus LX 2021 is een enorme SUV met een ruime cabine. Dit model heeft 34,6 kubieke meter laadruimte achter de achterbank. Kiest u voor een 8-zits model, dan is de maximale laadruimte met neergeklapte stoelen 83,1 kubieke voet.

Specificaties aandrijflijn, sleepsnelheid

De gloednieuwe Lexus LX 2021 is een robuuste en elegante SUV die is uitgerust met een krachtige 5,7-liter V8-motor. Deze motor is ook beschikbaar op sommige Dodge- en Chryslers-modellen. Dankzij een nieuwe truckarchitectuur en het gebruik van lichtere materialen biedt deze SUV meer vermogen dan voorheen.

Volgens de laatste rapporten zal de nieuwe Lexus LX 416 pk en 442 lb-ft produceren in plaats van 383 pk. Dankzij deze motor kan het LX-model maximaal £ 7.000 trekken.

Lexus LX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus LX 2021 prijs en releasedatum

De releasedatum van Lexus LX 2021 zou ergens in 2020 moeten zijn. Deze nieuwe SUV is opnieuw ontworpen en ziet er sportiever uit. Hierdoor is het aankomende model klaar om modellen zoals Audi Q7, Cadillac Escalade, Infiniti QX80, Mercedes-Benz GLS-Klasse en Volvo XC90 bij te houden.

De prijs voor de 2-rijige / 5-persoonsversie is $ 86.500, terwijl de 3-rijige / 8-persoons LX begint bij 90,00 euro. Zoals eerder vermeld, zullen er talloze configuraties zijn. Zo kost het sportpakket, dat er agressiever uitziet en wordt geleverd met elegante fietsen, 6920 euro extra.