Lexus LS 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus heeft kleine maar belangrijke wijzigingen aangebracht aan zijn vlaggenschip Lexus LS 2023 sedan voor het nieuwe modeljaar. Frustrerende touchpad-bedieningselementen zijn verdwenen, vervangen door een nieuw infotainmentsysteem met touchscreen en moderne connectiviteitstechnologie. De Lexus LS, aangeboden in zowel pure benzine- als hybrideversies, concurreert met andere luxe sedans zoals de Mercedes-Benz S-klasse, dem Audi A8 en de Genesis G90 .

Lexus LS 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er nieuw?

  • Standaard elektrische zonneklep achter
  • Twee extra USB-poorten
  • Lexus Interface Infotainment in plaats van touchpadbediening
  • Draadloos Apple CarPlay en Android auto (standaard)
  • Lexus Drive Connect-applicaties, waaronder cloudnavigatie en spraakbesturing

wat wij denken

De Lexus LS, ooit een nieuwkomer in dit segment, is nu een vaste waarde op het gebied van luxe sedans. Waar Lexus vroeger een meer traditionele aanpak hanteerde om zijn rivalen te veroveren, is de LS nu een flitsende uitzondering die iets anders biedt dan de rest van de concurrentie.

Lexus LS 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De LS verrast met zijn moedige rijgedrag en snelle acceleratie. Het is een auto waarin je liever rijdt dan waarin je wordt gereden, en dat onderscheidt hem van andere grote luxe vierdeurs. De besturing is nauwkeurig en in onze eerste test van het gefacelifte 2021-model vonden we dat de LS500 de kenmerken heeft van zowel een sportsedan als een comfortabele toerwagen. Daarnaast is de wegligging soepeler en beter geïsoleerd tegen verkeersdrempels dan de LS500 van voor de facelift.

Lexus LS 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Ondanks het onconventionele ontwerp van het interieur, zijn de gebruikte materialen uitstekend. De stoelen zijn verwarmd, geventileerd, verstelbaar en uitgerust met een massagefunctie, ook al lijkt de cabine kleiner dan normaal voor sedans van dit formaat.

Lexus LS 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Gelukkig heeft Lexus de technologie van de LS gemoderniseerd voor 2023. Eindelijk heeft de autofabrikant de vreselijke touchpad-bedieningselementen die ons al zo lang dwarszitten, gedumpt. Het 12,3-inch touchscreen draait nu standaard de nieuwe Lexus Interface-software met draadloze Apple CarPlay- en Android Auto-functionaliteit. Met deze kleine maar belangrijke wijzigingen is de huidige generatie van de Lexus LS de beste ooit. De LS500 en LS500h zijn solide opties waarmee u zich kunt onderscheiden van andere mooie vierdeurs.

✓ U kunt ook controleren:

prestaties en brandstofverbruik

Lexus biedt de LS aan als pure benzinemotor en als hybride. De LS500 heeft een 3,4-liter V6-motor met dubbele turbocompressor die 416 pk en een koppel van 442 lb-ft produceert. Achterwielaandrijving is standaard, vierwielaandrijving is optioneel, met een automatische transmissie met 10 versnellingen als enige transmissieoptie. Toen we een bijgewerkte LS500 met achterwielaandrijving testten, sprintte hij van 0-100 km/u in 5,0 seconden.De EPA certificeerde de 2023 Lexus LS-kilometerstand van 17-18 / 27-29 mph in de stad en op de snelweg.

Lexus LS 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Lexus LS500h is een geëlektrificeerde versie van de vlaggenschipberline en wordt aangedreven door een 3,5-liter V6-motor gekoppeld aan twee permanentmagneetsynchrone motoren, die een gecombineerd systeemvermogen van 354 pk en een koppel van 350 Newtonmeter leveren. Een CVT-transmissie in combinatie met een viertrapsautomaat brengt het vermogen over op een standaard vierwielaandrijvingssysteem. Met een acceleratie van 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u is de LS500h iets langzamer dan de benzinemotor. Het brandstofverbruik van de Lexus LS500h 2023 AWD is 22/29 mpg.

Lexus LS 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wat biedt het F Sport-pakket?

Klanten die hun sedan wat sportiever willen maken, kunnen het F-Sport-pakket aanvinken, dat de RWD- of AWD-versie van de LS-benzinemotor opwaardeert met onderscheidende kenmerken. Lexus kiest voor F-Sport-specifieke styling, F-Sport-voorstoelen en een visuele herziening van het digitale instrumentenpaneel. De wijzigingen zijn echter niet alleen van visuele aard, want Lexus rust het voertuig uit met de modi “Sport +” en “Custom”, een adaptief, variabel sportonderstel en verbeterde remmen. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je nog een stap verder gaan met het dynamische rijgedragpakket: met besturing met variabele overbrengingsverhoudingen, actieve stabilisatoren en actieve achterasbesturing.

Lexus LS 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Beveiligingsbeoordelingen en eigenschappen

Lexus rust zijn vlaggenschip uit met het Lexus Safety System+ 2.5, een reeks rijhulpsystemen. Denk hierbij aan automatisch noodremmen, Lane Departure Warning, adaptieve cruisecontrol, verkeersbordassistent en automatisch grootlicht. De hybride modellen van de LS500h zijn uitgerust met de semi-autonome rijfunctie Lexus Teammate.

laadruimte en interieur

De Lexus LS biedt niet zoveel beenruimte als de Mercedes-Benz S-Klasse. Maar de achterbank biedt meer beenruimte dan een andere favoriet in dit segment, de Genesis G90. De kofferbak van de Lexus is fors in vergelijking met de concurrentie.

Beenruimte (voor/achter) uitstel
Lexus LS 41,0/38,9 inch 16,9 kubieke voet
Mercedes-Benz S-klasse 41,7/43,8 inch 12,9 kubieke voet
Genesis G90 42,3/37,8 inch 10,6-12,0 kubieke voet

technologie

Lexus rust de LS uit met een 12,3-inch infotainment-touchscreen waarop de Lexus Interface-softwaresuite draait. Apple CarPlay en Android Auto zijn standaard.

Andere standaardtoepassingen zijn onder meer Lexus Drive Connect met cloudgebaseerde navigatie, Intelligent Assist met spraakbesturing en een proefversie van Destination Assist.Elke LS 2023 wordt geleverd met een gemotoriseerde zonneklep aan de achterzijde en in totaal zes USB-poorten. Een 24-inch head-up display en een Mark Levinson premium audiosysteem met 23 luidsprekers en een vermogen van 2400 watt zijn ook verkrijgbaar. De LS500h is ook uitgerust met het handsfree Advanced Drive System Service.

Aanbevolen trim

We raden de RWD LS500 aan, die scherp geprijsd is en kwaliteitskenmerken biedt. Tot de standaarduitrusting behoren verwarmde en geventileerde 16-voudig verstelbare voorstoelen, WiFi-hotspot, een geluidssysteem met 12 luidsprekers, een gemotoriseerde achterklep en tal van rijhulpsystemen. Daarnaast biedt Lexus een breed scala aan personaliseringsopties voor exterieur en interieur, evenals een reeks pakketten waarmee kopers à la carte extra’s kunnen kiezen.