Lexus LC 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus heeft de lancering aangekondigd van de bijgewerkte Lexus LC 2021 sportcoupé van het modeljaar. De gemoderniseerde auto onderscheidt zich van zijn voorganger door een lichtere carrosserie, verschillende ophangingsinstellingen, trim- en multimediasysteemfuncties.

Lexus LC 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Technische verbeteringen Lexus LC 2021

De ontwikkelaars hebben zich gericht op het verbeteren van de configuratie van het chassis van de sportwagen. De onderste draagarmen van aluminium, holle schokdempers met een grotere diameter en schroefveren van nieuw hoogwaardig materiaal zijn geïnstalleerd. Samen met het gebruik van lichtere wielen van de 21e maat, kon de onafgeveerde massa met 10 kg worden verminderd.

Zelfs Lexus-ingenieurs probeerden het chassis comfortabeler te maken. De nieuwe kalibratie verhoogt de voorveringsslag en verhoogt de stijfheid van rebound-bumpers en achterste stabilisatoren. Om het voertuig in bochten gemakkelijker te kunnen besturen, werd een geavanceerd stabilisatiesysteem met Active Cornering Assist-functie geïntroduceerd, dat de binnenwielen remt met een kracht die afhankelijk is van de laterale acceleratiewaarde.

✓ U kunt ook controleren:

Deze technische innovatie houdt hier niet op. Tijdens de upgrade werd het 10-speed direct shift-algoritme “automatisch” gecorrigeerd. In de benzineversie van de Lexus LC 500 vertraagt ​​de bak nu het schakelen wanneer de gasklep open staat op 50-70% (de zogenaamde “actieve zone”). Tegelijkertijd ondervond de LC 500h-hybride veranderingen in het mechanisme van de overgang naar het verlaagde niveau bij het verlaten van de bocht. De verzending zet nu de verzending terug naar de tweede en niet naar de derde zoals voorheen.

Lexus LC 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De aandrijflijncoupé bleef intact. De benzinemodificatie van de Lexus LC is ook uitgerust met een 5.0-liter V8, die wordt aangezogen met 477 pk. en 540 Nm. De hybride versie behield de installatie, die bestaat uit een V6 3.5-motor en twee elektromotoren. Samen leveren ze een boost van 359 pk. en 475 Nm. De LC 500 accelereert in 4,7 seconden tot 100 km / u, de LC 500h in 5,0 seconden.

Lexus LC 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Innovaties in ontwerp en uitrusting Lexus LC 2021

Er is niet veel veranderd aan de buitenkant van de sportwagen, tenzij er nieuwe 20-inch wielen beschikbaar zijn in Dark Graphite-kleuren voor het model. Daarnaast zijn er twee nieuwe tinten Cadmium Orange en Nori Green Pearl toegevoegd aan het assortiment bodyglazuur.

Interne metamorfosen zijn beter zichtbaar. Eerst werd een evaluatie van de lederen bekleding uitgevoerd. Het Rioja Red-patroon is vervangen door Flare Red-bekleding en de witte kleur is uitgesloten van het assortiment. Een andere update betrof het standaard multimediacomplex met een 10,3 inch scherm. Voor modeljaar 2021 is ondersteuning voor de Android Auto-interface en integratie in de stemassistent van Amazon Alexa aangekondigd.

Lexus LC 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Lexus LC 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Onderhouden in de Lexus en beveiligingscoupé verbeterd. De auto was standaard uitgerust met een set Lexus Safety System + elektronische assistenten. Het omvat het volgen van markeringslijnen, de waarschuwing voor frontale botsingen met voetgangersbescherming, radarcruisecontrol en intelligente koplampcontrole. De groep assistenten omvat ook het bewaken van “blinde” zones.

Lexus LC 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum Lexus LC 2021

De verkoop van nieuwe Lexus LC 2021- items begint eind 2020 in het Duits. De prijs van de auto zal minimaal 93.000 euro bedragen.