Lexus IS 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus heeft de nieuwe Lexus IS 2021 sedan volledig geïntroduceerd. Het model van de 4e generatie is afgestemd op het Driving Signature-concept, dat nog meer sport en drive belooft, gecombineerd met een hoog niveau van veiligheid en geavanceerde multimediafuncties.

Lexus IS 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Kenmerken van de carrosserie van de nieuwe Lexus IS 2021

Met behoud van het vorige platform heeft de compacte sportsedan Lexus een compleet ander prestatiebereik gekregen. Het wordt gekenmerkt door verhoogde stijfheid, wat wordt verzekerd door het wijdverbreide gebruik van hoogwaardig staal, de aanwezigheid van extra afstandhouders in de zwaarst belaste gebieden en een toename van het aantal laspunten. Tegelijkertijd zijn veel niet zo kritische onderdelen gemaakt van aluminium, wat het ontwerp enigszins vereenvoudigt.

Lexus IS 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De carrosseriedelen van het model van de nieuwe generatie zijn bijna allemaal origineel, zodat de auto van de vierde generatie aanzienlijk verschilt van de buitenkant van zijn voorganger. Hoewel de algehele stijl hetzelfde blijft, geven de pijlvormige koplampen en de enorme zandlopergrille de sedan nog steeds een roofzuchtige uitstraling vanaf de voorkant. De achterkant is echter wat gespierder geworden door het ontwikkelde schoudergedeelte boven de achterste wielkasten. Het nodige reliëf komt door het gebruik van nieuwe stempeltechnologieën met een laag. Lantaarns met spectaculaire L-vormige lijnen in het midden dragen bij aan de strikte aantrekkingskracht.

Lexus IS 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het bijzondere ontwerp is de F Sport. Deze versie is gemakkelijk te herkennen aan de agressievere bumpers, het unieke decor van de grille en de spoiler op het kofferdeksel. “Ef-sport” gebruikt nog steeds brede achterbanden.


Lexus IS 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Met de overgang naar een nieuwe generatie is de Lexus IS sedan enigszins gegroeid. De wielbasis is niet veranderd (2800 mm), maar de lengte, breedte en hoogte van de carrosserie zijn met respectievelijk 30, 30 en 5 mm toegenomen. Hierdoor heeft het model nu afmetingen van 4710 x 1840 x 1435 mm. De nominale maat van de wielen is 18 tot 19 inch (voorheen was de basisdiameter de 17e). De lijst met kleuropties bevat de nieuwe kleuren Iridium, Cloudburst Grey, Matador Red Mica, Infrared en Greek Water.

✓ U kunt ook controleren:


Innerlijk

Het interieur van de nieuwe Lexus IS 2021 is over het algemeen bijna hetzelfde als dat van voor de hervorming. Het belangrijkste verschil is de weergave van het mediacenter, dat bovenaan de console wordt weergegeven (voorheen was het scherm geïntegreerd). De grootte is 8,0 of 10,3 inch, afhankelijk van de configuratie. Het multimediasysteem ondersteunt de integratie van Apple CarPlay / Android Auto en Amazon Alexa.

Lexus IS 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Lexus IS 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De limousine is ook uitgerust met een klimaatsysteem met twee zones met aanraakbediening, elektrische verstelling van de voorstoelen (tien instellingen voor de bestuurdersstoel en acht voor de voorpassagier), een panoramadak met een schuifdak, gemakkelijke toegang tot het SmartAccess-interieur en het starten van de motor met een druk op de knop en een eersteklas Mark Levinson akoestische (835) watt-versie met 15 luidsprekers en 1800 watt met 17 luidsprekers). Standaard lederen bekleding biedt keuze uit drie kleuren: zwart, karamel en rood, een extra rode tint en een tweekleurig zwart-wit schema zijn optioneel verkrijgbaar.


Lexus IS 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Een aantal veiligheidssystemen van Lexus Safety System + zijn opgenomen in de basisconfiguratie van het model. Hij kan automatisch remmen (er is een functie voor het herkennen van voetgangers en fietsers), een rijstrook aanhouden, van rijstrook veranderen met een richtingaanwijzer en auto’s op de kruising volgen. De meegeleverde adaptieve cruisecontrol houdt een veilige afstand tot voertuigen en hervat de beweging van het voertuig na een korte stop.

Specificaties Lexus IS 2021

De “vierde” Lexus IS 2021 wordt te koop aangeboden in de volgende modificaties:

  • IS 300 – 2.0 liter turbomotor (244 pk, 350 Nm), 8-traps Sport Direct Shift automaat, achterwielaandrijving;
  • IS 300 AWD – V6 3.5 (263 pk, 320 Nm), automatische zesversnellingsbak, vierwielaandrijving;
  • IS 350 – V6 3.5 motor (315 pk, 380 Nm), 8АКПП, achterwielaandrijving;
  • IS 350 AWD – dezelfde eenheid V6 3.5 (315 pk, 380 Nm), 6AKPP, vierwielaandrijving.
Lexus IS 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Lexus IS 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De hybride versie van het model komt later. De snelste van de reeds gepresenteerde aanpassingen – Lexus IS 350 met achterwielaandrijving – accelereert in 5,6 seconden naar 97 km / u. Het Dynamic Handling-pakket is verkrijgbaar bij bestelling van de IS 350-variant in de F Sport-versie. Het omvat de installatie van een adaptieve ophanging, lichte BBS-velgen en een Torsen sperdifferentieel aan de achterkant. Een andere rijmodus Sport S + wordt ook weergegeven.

Lexus IS 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum

De gemoderniseerde nieuwe Lexus IS 2021 zal in het najaar van 2020 op de belangrijkste markt verschijnen. De basisprijs is 39.000 euro.