Lexus GX460 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De modernere Lexus GX460 2022 arriveert. Geloof het of niet, de aankomende luxe SUV met drie rijen en zeven passagiers staat eindelijk op het punt om wat versnaperingen te introduceren. De nieuwe Lexus GX460 heeft een veel aantrekkelijkere ontwerptaal dan zijn voorganger. De cabine wordt ook opnieuw ontworpen en de fabrikant zal meer kwaliteitsmaterialen en betere technici toevoegen.

Sommige apparaten blijven echter hetzelfde als de beproefde aandrijflijn. Dit model gebruikte continu een 4,6 liter V8 die 301 pk ontwikkelde en dezelfde ietwat verouderde maar betrouwbare automatische zesversnellingsbak.

Lexus GX460 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lexus GX460 2022 wijzigingen

Dit nieuwe Lexus GX460 model 2022 zal enkele wijzigingen aanbrengen. Verwacht in principe een agressiever en boxy ontwerp. Dit model staat bekend om zijn enorme radiatorrooster en de nieuwe standaard driedelige ledkoplampen. De doosachtige vorm heeft verschillende voordelen ten opzichte van zijn concurrenten. Over het algemeen heeft deze SUV meer hoofdruimte en laadruimte dankzij het doosvormige ontwerp.

Als je deze SUV van opzij bekijkt, zie je elegante 18-inch lichtmetalen velgen die de Lexus GX460 een sportievere uitstraling geven. Aan de achterkant, naast de nieuwe achterklep, bevinden zich geweldig ontworpen LED-achterlichten voor eenvoudig openen / uitladen.

Het interieur heeft een elegant design

Qua interieurdesign en kwaliteit kan de nieuwe Lexus GX460 2022 niet meer concurreren met modellen als Land Rover Discovery, Acura MDX, Audi Q7, BMW X5 en Mercedes-Benz GLE-Klasse. Alle genoemde modellen hebben verfijnde eigenschappen.

De Lexus GX460 behoudt echter dezelfde traditionele look met een modern design. Over het algemeen kan deze SUV met 7 zitplaatsen en 3 rijen worden ingeklapt tot 40/20/40 en heeft hij ruimte voor alles wat je nodig hebt. Interessant is dat de basis- en premiummodellen zijn bekleed met NuLuxe-simulatieleer, terwijl het echte materiaal standaard is bij Luxus.

✓ U kunt ook controleren:

Trim opties

De instapapparatuur is uitgerust met een nieuw 12,3-inch touchscreen, Bluetooth, vier USB-poorten, compatibiliteit met Siri Eyes Free iPhone, Amazon Alexa en Google Assistant, evenals automatische airconditioning met drie zones. Als u echter voor de allerbeste luxe gaat, krijgen kopers een adaptief chassis, echt lederen bekleding, een verwarmd houten / lederen stuur, verstelbare / klapstoelen op de 3e rij en nog veel meer.

Andere opties zijn een Mark Levinson Premium Surround Sound audiosysteem met 17 luidsprekers en 330 watt, panoramisch uitzicht, kapiteinsstoelen op de 2e rij en een entertainmentsysteem met twee schermen op de achterbank.

Lexus GX460 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties Lexus GX460 2022 aandrijflijn

Helaas zijn er geen motor- of transmissiewijzigingen op de GX460 2022 . Toch kan deze verouderde motor concurreren met veel van de huidige modellen. Hij bestaat uit een sterke 4,6-liter V8 die 301 pk ontwikkelt. Bovendien worden alle vier de wielen gebruikt via een betrouwbare automatische zesversnellingsbak.

We moeten vermelden dat de versnellingsbak ook een verdeelbak met 2 versnellingen en een differentieel met beperkte slip bevat. Dankzij dat is de Lexus GX460 ideaal voor serieus offroad-rijden.

Lexus GX460 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en prijs

We weten niet de exacte releasedatum van de Lexus GX460 in 2022 . Het nieuwe model zal naar verwachting volgend jaar verschijnen. Over het algemeen kunnen fans een beter en moderner ontwerp en een herziene cabine verwachten. Zoals eerder vermeld, zou een deel van de uitrusting hetzelfde blijven als de beproefde V8-aandrijflijn.

Naar onze mening kan de prijs iets verhoogd worden. De huidige SUV kost 53.000 euro, exclusief de richtprijs van 1.025 euro. Je vindt meer apparaten in de premiumapparatuur tegen een redelijke prijs van 56.815 euro. De meest luxueuze versie kan echter gemakkelijk oplopen tot 70.000 euro.