Lexus GX 460 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Als je nog steeds rouwt om het verlies van de standaard V8-motor in de nieuwe Toyota Land Cruiser of Lexus LX, dan is de GX 460 2023 het beste alternatief. Hij heeft een gespierde 4,6-liter V8-motor op een body-on-frame-architectuur, wat betekent dat hij het hart en de botten van een echte SUV heeft.

Lexus GX 460 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De omslachtige V8-motor en de verouderde ladderframe-architectuur brengen kosten met zich mee in termen van handling en brandstofverbruik. Toch is de 2023 Lexus GX 460 een luxe SUV van $ 65.000, wat betekent dat deze nadelen er niet toe zouden moeten doen voor de rijke klanten van de GX.

Lexus GX 460 2023: wat is er nieuw?

De nieuwe Lexus GX is nog steeds gebaseerd op het platform van de tweede generatie dat in 2010 debuteerde, maar Lexus heeft het in de loop der jaren voortdurend bijgewerkt om aan de behoeften van moderne consumenten te voldoen. In 2023 is de GX voorzien van een nieuw 10,3-inch infotainment-touchscreen met Apple CarPlay, Android Auto en Amazon Alexa-connectiviteit, vier USB-poorten en een nieuw Black Line Special Edition-pakket, dat voor het eerst in 2021 wordt geïntroduceerd. Het wordt geleverd met verschillende optionele extra’s zoals 18-inch glanzend zwarte lichtmetalen velgen, een zwarte dakspoiler, een haaienvinantenne, heldere achterlichten en een panoramische monitor.

De Black Line SE is beschikbaar op het hoogste uitrustingsniveau van de Lexus GX Premium en is beperkt tot slechts 3.000 eenheden voor Noord-Amerikaanse kopers. Beschikbare lakkleuren zijn Eminent White Pearl (nieuw voor 2023), Obsidian en Nori Green Pearl (exclusief voor Black Line SE). Het uitrustingsniveau van de Lexus GX Luxury wordt standaard geleverd met een premium audiosysteem van Mark Levinson en een nieuwe sleutel.

Standaard V8-motor en vierwielaandrijving

Het paradepaardje van de GX 460 is zijn 301 pk, 329 lb-ft, 4,6-liter V8-benzinemotor. van koppel. Het vermogen wordt naar alle vier de wielen gestuurd via een automatische zesversnellingsbak en automatische vierwielaandrijving. Het beschikt over een koppelgevoelig Torsen-sperdifferentieel dat in de meeste rijsituaties 40 procent van het motorvermogen naar de voorwielen en 60 procent naar de achterwielen stuurt, en het koppel indien nodig varieert.

Bovendien is de aandrijflijn voorzien van een versnellingsbak met een laag bereik, een tussenbak met twee snelheden en een elektronisch sperdifferentieel in het midden voor als het moeilijk wordt. Bovendien maakt de Lexus GX gebruik van ophangingstechnologieën zoals Hill Descent Control, Hill Start Assist, Active Traction Control en Stability Control om u op elk terrein thuis te brengen.

Lexus GX 460 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Trekvermogen Lexus GX

De Lexus GX 460 2023 heeft een trekvermogen van maximaal 6500 lbs, goed genoeg om powersports-speelgoed, een kleine camper of een boot te vervoeren. De GX 460 2023 is uitgerust met een slingerregeling van de aanhanger, die samenwerkt met de standaard stabiliteitscontrole van het voertuig voor meer veiligheid bij het slepen.

✓ U kunt ook controleren:

Lexus GX offroad-pakket

De nieuwe GX mag dan een Lexus zijn, hij heeft Toyota Land Cruiser Prado-genen in zich, waardoor het een formidabele machine is als het asfalt ophoudt. Het offroad-pakket, dat verkrijgbaar is met de topuitrusting Luxury, onderstreept zijn offroad-kwaliteiten. Het pakket omvat een reeks beproefde offroad-accessoires en technologieën, zoals een Multi-Terrain Monitor, Skid Plates, Creeper Control en Multi-Terrain Select-rijmodi om modderig, zanderig of rotsachtig terrein aan te pakken.

Standaard beveiligingsfuncties

De 2023 Lexus GX 460 wordt standaard geleverd met Lexus Safety System+, een verzameling geavanceerde rijhulpmiddelen met intelligent grootlicht, dynamische radar-cruisecontrol, Lane Departure Warning, Pre-Collision Warning en intuïtieve parkeerhulp.

Lexus garantie

Elk nieuw Lexus-voertuig wordt geleverd met een garantie van vier jaar/50.000 mijl op de bumper en een garantie van zes jaar/70.000 mijl op de aandrijflijn. Afhankelijk van hoeveel u rijdt, kunt u profiteren van een verlengde garantie. Lees voordat u een beslissing neemt eerst deze handige gids over de verlengde garanties van Lexus.

Lexus GX 460 2023: prijzen en beschikbaarheid

De Lexus GX 460 2023 zal in de herfst van 2022 bij de Amerikaanse dealers te vinden zijn. De adviesprijs begint bij 57.575 euro voor de GX 460 basic en 58.910 euro voor de GX 460 premium uitrusting. De nieuwe GX Black Line SE begint bij € 62.310, terwijl de GX 460 Luxury € 68.230 kost. Alle MSRP-cijfers zijn inclusief bestemmingskosten.