Lexus GS F 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nieuwe Lexus GS F 2022 herontwerp, benzineverbruik, releasedatum  – het modeljaar 2022 zal waarschijnlijk de laatste oproep zijn voor de Lexus GS-collectie. Dat geldt ook voor de extreem gebrekkige high-performance GS F. Ik heb een paar dagen geïnvesteerd in mijn geliefde Lexus, de GS F, lang voordat deze adequaat een einde maakte aan deze misstap. Hier is waar het raakt en mist.

Lexus GS F 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specialiteit

Kijk eens goed naar het midden en je zou kunnen denken dat de harde muziekweerschakelaars en -knoppen en de grafische gebruikersinterfacehandvatten afkomstig zijn van een high-stop thuismuzieksysteem. De zilveren volume- en instelknoppen, de kleine rechthoekige displays voor de temperatuurdisplays en de bedieningsknoppen voelen en lijken erg hoog. Ze hebben het extra voordeel dat ze het infotainmentsysteem omzeilen voor eenvoudige functies zoals het veranderen van stroom en temperatuur en muziekaanbieders.

Exterieur en interieur

Je hebt een rustig LFA-supercargevoel met de grote digitale toerenteller vooraan en het hart, een kleine analoge snelheidsmeter om te verwijderen en digitale decoratieve displays op de rest.Het ontwerp van de  Lexus GS F 2022  doet er niet toe, het is de toepassing.

Sunshine kan de digitale delen van de gemeten bundel uitwassen, zodat u de toerenteller en de brandstof-, etherische olietemperatuur- en koelvloeistoftemperatuurmeters niet kunt aflezen. Het meest serieuze is dat de digitale snelheidsmeter zich in de toerenteller bevindt, zodat deze ook kan worden schoongemaakt, waardoor je gedwongen wordt om naar de kleine analoge snelheidsmeter te kijken, die wordt gegeven in een veilige verdeling in een ontwerp van 10 mijl per uur.

Lexus GS F 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De  Lexus GS F 2022  lijkt fantastisch. Leg al die hooivorken opzij en haal me eruit. De wijd uitlopende en geventileerde voorspatborden, gapende inlaten aan weerszijden van het voorspatbord voor de toevoer van de radiatoren, en kanalen in het bovenste spatbord die zuurstof naar de remsystemen leveren, hebben alles voor een goed doel.

De gapende Lexus spindelgrille is echter dubieus. Het praktische ontwerp wordt onderschat en heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart. Dan zijn er nog de prachtige 19-inch BBS gesmede wielen die glinsteren als edelstenen wanneer de zon ze net raakt.

✓ U kunt ook controleren:

Het enige serieuze punt bij de Lexus GS F 2022 is, zoals bij veel auto’s van tegenwoordig die in de showrooms van Lexus staan, het infotainmentsysteem. De hoofdinterface van een bewegend voertuig mag niet worden bediend met een muisachtig apparaat. Het is onhandig, moeilijk te gebruiken, vereist handmatige vaardigheid en is verdomd vervelend.

Bovendien zijn er enkele klikken nodig, zelfs tijdens het sturen, om het juiste pictogram te vinden om eenvoudige activiteiten uit te voeren, zoals het overschakelen van radiostations naar het regelen van de weersomstandigheden of het navigeren door functies. Sterker nog, er is geen Apple CarPlay of Android Auto (Lexus biedt op de meeste modellen niet de tweede optie), en het infotainmentsysteem kan en kan niet worden uitgebreid om deze functies mogelijk te maken, omdat er verbeteringen nodig zijn aan de twee computersoftware en computerhardware.

specificatie

Je krijgt hier geen turbocompressor. De GS F wordt aangedreven door een zijdezachte, natuurlijk opgezogen 5-liter V-8 met 467 pk en 389 lb-ft koppel. Positief, het verandert snel en netjes wanneer de 5e draait naar een prachtige 7.300 tpm, hoewel zijn 8-traps automaat niet zo razendsnel is als de 8-traps van de ZF in de Duitse competitie of zo goed als elk ander -Performance- systeem met dubbele koppeling op de markt gezet.

Lexus GS F 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De geluiden die het zal maken, worden geen concurrent, ondanks de 5e aan de macht in vergelijking met auto’s als de Audi RS 6, BMW M5 en Mercedes E63. Het is veel meer lineair en zeker plezierig, zelfs als de kracht niet zo plotseling binnenkomt als in deze onder druk staande wedstrijden.

Lexus GS F 2022 prijs en releasedatum

De vanafprijs voor de  Lexus GS F 2022  wordt beperkt tot de grens van 51.000 euro. Wordt niet onthuld. Het wordt echter geschat op 54.000 euro.