Lexus ES 2024: Interieur, motor en modificaties

De Lexus ES 2024 blijft een solide luxe auto die een hoog niveau van verfijning en comfort biedt voor een relatief betaalbare prijs. De Lexus ES is niet zo verfijnd of prestatiegericht als zijn Duitse rivalen, maar het is de best verkochte Lexus in de line-up omdat hij zich goed gedraagt ​​op de weg. De 2024 Lexus ES maakt deel uit van de zevende generatie die in 2019 komt en biedt vele opties voor kopers van luxe auto’s, waaronder een beschikbare hybride aandrijflijn.

Lexus ES 2024: Interieur, motor en modificaties

F-sportmodellen en aandrijvingen

Er zullen niet al te veel veranderingen zijn voor de Lexus ES uit 2024, gezien de technische updates die de ES heeft ontvangen voor de modellen uit 2022 en 2023 (touchpadloos infotainmentsysteem en draadloze smartphone-connectiviteit). Voor het modeljaar 2024 introduceerde Lexus nieuwe 18-inch Vapor Chrome-wielen op het uitrustingsniveau Ultra Luxury, evenals twee nieuwe F Sport-modellen: F Sport Handling en F Sport Design. De eerste is beschikbaar voor de ES 350 en ES 300h, de laatste voor alle motoren.

Overigens zijn er drie aandrijfvarianten voor de Lexus ES. De ES 250 heeft standaard een 203 pk sterke viercilinder en vierwielaandrijving. De ES 350 daarentegen heeft een 3,5-liter V6-motor met 302 pk, voorwielaandrijving en een achttrapsautomaat. Dat klopt: de basis Lexus ES heeft vierwielaandrijving, de krachtigste ES 350 alleen voorwielaandrijving.

Lexus ES 2024: Interieur, motor en modificaties

Tot slot beschikt de ES 300h over een viercilinder Atkinson-motor, een elektromotor, een lithium-ionaccu en een hybride transmissie van 215 pk. De hybride ES heeft alleen voorwielaandrijving en een CVT-transmissie. Zoals verwacht is de ES 300h het zuinigste model met een EPA-score van 43 stad, 44 snelweg en 44 gecombineerd.


Bediening

Nieuw voor het modeljaar 2024 is het F Sport-designpakket, dat beschikbaar is voor alle drie de motorvarianten van de Lexus ES. Het omvat op maat gemaakte 19-inch lichtmetalen velgen, een op maat gemaakt F Sport exterieurdesign, parkeerhulp, een panoramisch dak, een openporig notenhouten interieur en nog veel meer. Opties zijn onder meer LED-koplampen met drievoudig dimlicht, een Mark Levinson-audiosysteem en een elektrisch bedienbare achterklep met voetschakelaar.

Lexus ES 2024: Interieur, motor en modificaties

Het F Sport-pakket is beschikbaar op de ES 350 en ES 300h. Het omvat wendbaarheidsbevorderende functies zoals adaptieve variabele ophanging, bijgewerkte rijmodi, verwarmde F Sport-stuurwielschakelaar, zwarte hemelbekleding, rode of witte bekleding en aluminium pedalen.

Lexus ES 2024: Interieur, motor en modificaties

Bovendien heeft Lexus een nieuw technologiepakket samengesteld voor alle uitrustingsniveaus van de ES 2024. Het omvat een kaartsleutel, head-up display en het 12,3-inch infotainment-touchscreen Lexus Interface met spraakbesturing en OTA-updates (over-the-air). De Lexus Interface, voorheen alleen beschikbaar op het hoogste uitrustingsniveau ES ultra Lluxury, biedt cloudnavigatie, routebegeleiding en een verscheidenheid aan verbonden diensten.


veiligheidsuitrusting

Alle ES 2024-modellen zijn uitgerust met Lexus Safety System+ 2.5, een uitgebreid pakket geavanceerde rijhulpsystemen. Deze omvatten dynamische cruise control, een waarschuwingssysteem voor aanrijdingen met voetgangersdetectie, een waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook en een verkeersbordassistent.

Lexus ES 2024: Interieur, motor en modificaties

garantie

De Lexus ES verlaat de fabriek met een bumpergarantie van vier jaar/80.000 mijl, een garantie van zes jaar/70.000 mijl op de aandrijflijn en een garantie van zes jaar op perforatie zonder kilometerbeperking. De ES 300h Hybrid wordt geleverd met enkele aanvullende garanties, waaronder een garantie van acht jaar/100.000 mijl en een batterijgarantie van tien jaar/150.000 mijl. we hebben een uitgebreid overzicht van verlengde garanties van Lexus die chauffeurs met een hoge kilometerstand nuttig kunnen vinden.

Lexus ES 2024: Interieur, motor en modificaties

ingang MSRP

Afhankelijk van de uitrustingsvariant ligt de adviesprijs voor de Lexus ES 2024 tussen € 44.340 en € 52.035, rekening houdend met de bestemmingsbelasting van € 1.150.

Foto’s en bron: Toyota Deutschland GmbH (Lexus-divisie).

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos