Lexus ES 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Een presentatie van de bijgewerkte Lexus ES 2022 sedan werd gehouden op de Shanghai Motor Show . Dit is een aangepaste versie van het 7e-generatiemodel dat ongeveer drie jaar geleden debuteerde. Het herontwerp bracht de auto een geoptimaliseerd exterieur, verbeterde veiligheidssystemen en nieuwe uitrustingsopties. De ontwikkelaars hebben ook veel aandacht besteed aan het moderniseren en afstellen van het chassis.

Lexus ES 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er buiten veranderd

Uiterlijk is de Lexus ES niet zo veel veranderd. De grille aan de voorkant heeft een ander ontwerp gekregen – de structuur wordt nu gevormd door talrijke L-vormige secties die radiaal afwijken van het merklogo. Ook de vulling van de koplampen is veranderd; met name de duurste versies hebben adaptieve driestraalsoptiek gekregen die eerder op de LS- en RX-modellen werd geïntroduceerd. In het achterste deel van de carrosserie blijft alles optisch hetzelfde.

Lexus ES 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Lexus ES 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cars for Europe kreeg tijdens het herontwerp twee nieuwe carrosseriekleuren: Sonic Platinum en Sonic Gray. In de VS heeft de sedan uit 2022 negen kleuropties: zeven uit de vorige reeks (Eminent White Pearl, Obsidian, Caviar, Matador Red Mica, Moonbeam Beige Metallic, Sunlit Green en Nightfall Mica) en twee nieuwe (Iridium en Cloudburst Grey) . Voor de F Sport-versie zijn speciale kleuren Ultra White en Ultrasonic Blue 2.0 voorbereid. Het assortiment 17-19 inch velgen is in alle markten herzien.

Lexus ES 2022: specificaties, prijs, releasedatum

✓ U kunt ook controleren:

Interieur- en uitrustingsinnovaties

Als gevolg van de modernisering kreeg de Lexus ES 2022 een nieuw centraal multimediascherm – het staat 100 mm dichter bij de bestuurder en is vijf graden naar hem gedraaid. De ingebouwde functionaliteit maakt synchronisatie met gadgets via de Apple CarPlay- en Android Auto-interfaces mogelijk, evenals een externe verbinding met de auto via de Lexus Link-app. Er zijn nieuwe afwerkingsschema’s en opties voor vers hout (Sumi Black Walnut en Dark Brown Walnut).

Lexus ES 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het complex van veiligheidssystemen Lexus Safety System+ is flink verbeterd. Met verbeterde camera’s en radar kan het systeem voor het vermijden van botsingen nu fietsers bij daglicht en voetgangers bij slecht zicht detecteren. Dankzij de nieuwe uitrusting reageert de afslagassistent beter op tegenliggers en overstekende personen.

Lexus ES 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De digitale achteruitkijkspiegel en zijcamera’s zijn ook verbeterd. Lane Tracing Assist heeft geleerd de rijstrook nauwkeuriger te identificeren en dynamische cruisecontrol heeft het vermogen gekregen om vóór bochten in de weg af te remmen.

Lexus ES 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties Lexus ES 2022

De reeks modificaties voor de sedan is hetzelfde gebleven. De familie omvat nog steeds:

  • Lexus ES 200 – 2.0 liter motor (150 pk, 192 Nm);
  • Lexus ES 250 – 2.5 liter motor (200 pk, 243 Nm);
  • Lexus ES 350 – V6 3.5-eenheid (302 PS, 256 Nm);
  • Lexus ES 300h – hybride systeem op basis van een 2,5 liter motor (vermogen 218 pk)

Veranderingen in technologie hadden invloed op het hoofdchassis. De basisversies van het model kregen een verbeterde achterste multilink met stijvere aandrijfsteunen. De F-Sport-versie is uitgerust met het adaptieve AVS-chassis, dat snel reageert op zelfs de kleinste trillingen en het algehele rijcomfort verhoogt. Het remsysteem is opgewaardeerd in alle sedan-varianten. De ES 300h Hybrid heeft opnieuw afgestelde remmen voor een nauwkeurigere vertragingsregeling.

Lexus ES 2022 releasedatum en prijs

In Europa komt de nieuwe EU-Lexus in de tweede helft van dit jaar op de markt, met meer gegevens over het specificeren van de sedan voor lokale markten.