Land Rover Range Rover 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Al meer dan vijf decennia is de Landrover De Range Rover 2023 zet de norm voor luxe SUV’s voor elk terrein. Het model van vorig jaar luidde de vijfde generatie van het Britse offroad-icoon in, en dit jaar voegt een nieuwe plug-in hybride elektrische aandrijflijn zich bij de andere motoropties van de Range Rover. De Range Rover is verkrijgbaar in versies met korte en lange wielbasis en biedt plaats aan vier tot zeven personen. Het is het duurste model van Land Rover en staat hoger in het modellengamma Range Rover Sport .

Land Rover Range Rover 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er nieuw?

  • Plug-in hybride aandrijflijn
  • Het Range Rover SV-model uitgerust met de SV Signature Suite met vier stoelen
  • Elektrisch ondersteunde deuren bediend via het Pivi Pro infotainment-touchscreen van het voertuig

wat wij denken

We hebben nog niet met de Range Rover van de vijfde generatie gereden, maar het vorige model was onverwacht levendig en bevredigend snel, ongeacht de aandrijflijn. De vermogensafgifte op de weg verliep soepel, het rollen van de carrosserie en het rijgedrag verliepen soepel en de remmen waren uitstekend voor een voertuig van 11.000 pond. De cabines van de Range Rover zijn ruim en elegant, vooral op de hogere uitrustingsniveaus. En we verwachten dat de Range Rover nog steeds geschikt is voor offroad.

Land Rover Range Rover 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Prestatie

De Range Rover 2023 krijgt een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn. Hij combineert de zescilinder-in-lijn van het model met een elektromotor en batterij om een ​​totaal vermogen van 434 pk te bereiken. Land Rover stelt dat de aandrijflijn tot 87 km/u haalt zonder het gebruik van de benzinemotor en een volledig elektrische actieradius van maximaal 100 km mogelijk maakt. De lancering van een batterij-elektrische Range Rover staat gepland voor 2024.

Land Rover Range Rover 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De 395 pk sterke 3,0-liter zescilinder-in-lijn mild hybride en de 523 pk sterke 4,4-liter V8 met turbocompressor die in de Range Rover van vorig jaar werden gebruikt, zullen ook worden gebruikt in de modeljaar 2023 ingezet. Alle Range Rovers uit 2023 hebben vierwielaandrijving.

Range Rover SV: maatwerk op het hoogste niveau

De nieuwe Range Rover SV is ontwikkeld door Land Rover Special Vehicle Operations, het team achter de uiterst exclusieve Range Rover SVAutobiography Dynamic van de laatste generatie. Net als SVAutobiography is de Range Rover SV het toppunt van fabrieksaanpassing voor de hele reeks. Het heeft functies, designthema’s en zelfs een SV Signature Suite-variant met vier zitplaatsen die op geen enkele andere Range Rover beschikbaar is.

Land Rover Range Rover 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Land Rover Range Rover 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Het SV-model introduceert tweekleurige lak in de Range Rover en het interieur is voorzien van bekledingsspecifieke materialen zoals gegalvaniseerd metaal, keramiek, mozaïekinleg en bekledingsopties zoals zacht bijna-anilineleer en leervrije Ultrafabrics. De Range Rover SV Signature Suite met lange wielbasis heeft niet alleen vier stoelen, maar ook massagestoelen en een tafel die elektrisch uitschuift vanaf de middenconsole. Elke Range Rover SV wordt standaard geleverd met de 523 pk sterke V8-motor en het exclusieve ‘SV’-opschrift.

✓ U kunt ook controleren:

technologie

De Range Rover 2023 is de eerste Land Rover met elektrische deuren die kunnen worden bediend via het infotainment-touchscreen van de SUV. Het beschikt ook over een Meridian-geluidssysteem met 35 luidsprekers en ruisonderdrukking. Het systeem omvat luidsprekers in de eerste zitrij en in de hoofdsteunen van de tweede zitrij.

Land Rover Range Rover 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Andere technische kenmerken zijn onder meer een standaard 13,7-inch display in het instrumentenpaneel, een 13,1-inch infotainment-touchscreen en compatibiliteit met Apple CarPlay, Android Auto en Amazon Alexa. Er is ook een entertainmentsysteem voor de achterbank met 11,4-inch touchscreens in de rugleuningen van de voorstoelen dat onafhankelijk kan worden bediend.