Land Rover Range Rover 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aanstaande Land Rover Range Rover 2022 werd een paar weken geleden bespioneerd. Deze luxe SUV krijgt een nieuwe look en diverse upgrades. Volgens Land Rover zal het volgende model ergens volgend jaar op de markt komen. Daarnaast wordt ook gewerkt aan de versie met lange wielbasis. 

Voor wie het nog niet wist, Land Rover introduceerde vorig jaar een nieuwe motor en hybride configuratie als standaard voortstuwingsoptie. Het is dus moeilijk te geloven dat deze luxe SUV in 2022 een nieuwe motor krijgt.

Land Rover Range Rover 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Range Rover 2022 Spy-foto’s

De gloednieuwe Land Rover Range Rover 2022 werd bespioneerd tijdens een volledige camouflagetest. In tegenstelling tot het huidige model heeft de nieuwe Range Rover een veel minder boxy vorm. En hoewel de ontwerptaal ongewijzigd is, zijn enkele stijlkenmerken overgenomen van een opnieuw ontworpen Defender.

Volgens Land Rover zal de nieuwe Range Rover draaien op het MLA-platform (Modular Longitudinal Architecture). Hetzelfde platform ondersteunt Jaguar XJ. Het moet gezegd worden dat het D7-platform de basis vormt voor de vertrekkende Range Rover-, Range Rover Sport- en Discovery-modellen. Daarnaast heeft de fabrikant onthuld dat het nieuwe MLA-platform lichter zal zijn dan de huidige D7-architectuur.

Land Rover Range Rover 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur updates

Op dit moment weten we nog niets over de aanstaande Land Rover Range Rover 2022 en zijn interieur. Verschillende rapporten suggereren echter dat het aankomende model niet de derde rij stoelen zal bieden. Dit betekent dat de Land Rover Range Rover nog steeds wordt verkocht met twee rijen stoelen die plaats bieden aan vijf inzittenden.

✓ U kunt ook controleren:

De cabine zal hoogstwaarschijnlijk verschillende dingen huisvesten die zullen worden uitgezonden. Zoals altijd biedt Ranger Rover veel premium materiaal en een hoog niveau van luxe. Het 2022-model wordt geleverd met twee 10-inch touchscreens, beide met pinch-to-zoom en swipe-toegang. Er is ook een grotere 12,3-inch digitale bestuurdersinformatiemonitor beschikbaar.

Land Rover Range Rover 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties

Het bespioneerde prototype had geen optie voor een V8-aandrijflijn. Op de spionagebeelden van de Land Rover Range Rover 2022 is een andere uitlaatlay-out te zien. Een nieuwe video toont echter een ander prototype dat duidelijk diep klinkt, net als de V8. De vraag is wat voor V8 er onder de motorkap zit? Er is nog niets officieel en er zijn zoveel geruchten over een mogelijke motor line-up.

Hoogstwaarschijnlijk wordt een 5,0-liter V8 vervangen door een nieuwe 4,4-liter twin-turbomotor van BMW. Dit is slechts speculatie, maar één ding is zeker. De nieuwe Range Rover SUV zal zeker een soort hybride aandrijving bieden en zelfs de volledig elektrische variant behoort tot de mogelijkheden.

Land Rover Range Rover 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Land Rover Range Rover 2022 releasedatum en prijs

De aanstaande Land Rover Range Rover 202 2 begint weer bij zo’n 95.000 euro. Het nieuwe platform is geschikt voor verschillende soorten elektrificatie, dus Land Rover zal verschillende modellen en uitrustingsniveaus aanbieden. Een volledige onthulling wordt dit jaar niet verwacht. Dit betekent dat de fabrikant in het eerste kwartaal van 2021 nadere details zal publiceren. De verkoop start later volgend jaar.