Land Rover Discovery 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aanstaande Land Rover Discovery 2022 werd vastgelegd door camera’s. Het nieuwe model zal ergens in 2021 volledig worden onthuld voordat het later in het jaar in de verkoop gaat. Discovery is een model dat goede verkopen maakt, maar Land Rover staat klaar om nog een facelift te bieden. Net als het vorige model krijgt ook een nieuw model halverwege de cyclus verfrissingen.

Van wat we op de spionagefoto’s zagen, is een nieuw model helemaal niet drastisch veranderd. Alle updates zijn subtiel en de voorschort zal het meest te lijden hebben. Het interieur zal ook enkele verbeteringen ondergaan, en Land Rover zei dat de geheel nieuwe Discovery groener dan ooit zal zijn. Dit suggereert duidelijk een soort elektrificatie, mogelijk een hybride.

Land Rover Discovery 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Land Rover Discovery 2022 spionageopnamen

De geheel nieuwe Land Rover Discovery 2022 krijgt een facelift halverwege de cyclus. Volgens de laatste spionagefoto’s komt veel ons bekend voor. Het bespioneerde prototype draagt ​​een lichte camouflage zodat de meeste updates op het eerste gezicht zichtbaar zijn. Het voorste deel zal de grootste upgrades ondergaan. Er is een nieuw paar LED-koplampen beschikbaar om u op weg te helpen.

Hierdoor oogt deze SUV nu nog unieker en heeft hij meer karakter. De styling is zeer aantrekkelijk aan de zijkanten en het prototype heeft dezelfde zwarte wielen als het vorige model. De achterkant zal kleine updates ondergaan, licht hervormde achterlichten en een dikkere bumper zijn nauwelijks merkbare verfrissingen.

Land Rover Discovery 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur updates

Binnenin blijft de nieuwe Land Rover Discovery grotendeels in 2022 . De indeling van het interieur is precies hetzelfde en zelfs het ontwerp van de cabine is behouden. De Discovery SUV biedt configuraties met twee en drie rijen, waarbij de derde zitrij is gereserveerd voor hogere uitrustingsniveaus zoals Landmark en HSE Luxury. Alle uitrustingsniveaus hieronder bieden een configuratie met vijf zitplaatsen. Het Discovery-model heeft ongeveer 10,1 kubieke voet laadruimte, wat niet veel is.

✓ U kunt ook controleren:

Het neerklappen van de stoelen biedt echter tot 83,7 kubieke voet ruimte. De basisuitrusting van de Discovery SE is standaard uitgerust met een automatische airconditioning met twee zones, 12-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen, zonnedak en lederen bekleding. Ook is er weer een 10-inch infotainment-touchscreen beschikbaar. Voor 2022 introduceert Discovery geüpdatet infotainment en enkele nieuwe rijhulpfuncties.

Land Rover Discovery 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hybride kracht komt eraan

De reguliere Land Rover Discovery 2022 blijft een 3,0-liter V6-benzinemotor met 340 pk bieden. Een 3,0-liter V6-diesel met 254 pk en 443 lb-ft koppel is als optie verkrijgbaar. Als u een lager brandstofverbruik en een beter trekvermogen wilt, is diesel beslist een betere keuze. Land Rover biedt nog steeds een achttraps automatische transmissie aan.

Het vorige Discovery-model heeft een trekvermogen van 8.200 pond. Land Rover daarentegen beloofde meer milieuvriendelijke voortstuwingsopties. Dit suggereert duidelijk een soort elektrificatie, waarschijnlijk een hybride model. De laatste rapporten suggereren een plug-in hybride variant met een 48-volt setup, maar dat is nog niet officieel.

Prijs en releasedatum van de Land Rover Discovery 2022

Voor zover wij weten krijgt de nieuwe Land Rover Discovery 202 2 een kleine prijssprong. Het nieuwe model kost nu 52.500 euro en de topuitrusting van HSE Luxury gaat bijna 70.000 euro kosten.