Land Rover Defender V8 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het prototype van de Land Rover Defender V8 uit 2021 werd buiten de Nürburgring ontdekt. Op het eerste gezicht ziet het aankomende model er bijna identiek uit als een normale Land Rover Defender 110. Bij nadere inspectie zien we echter enkele verbeteringen.

Volgens de fabrikant bevindt het geteste voertuig zich in een vroege ontwikkelingsfase en verwacht het verdere wijzigingen in de definitieve versie. De voltooide productieversie krijgt nieuwe voor- en achterbumpers, grotere wielen en een andere motorkap om te scheiden van de zwakkere broers en zussen. Onder de Defender-motorkap bevindt zich een krachtige V8-aandrijflijn die 500 paarden kan produceren.

Land Rover Defender V8 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Land Rover Defender V8 2021 externe vergelijking

De nieuwe Land Rover Defender V8 2021 heeft hetzelfde ontwerp als de reguliere. Dit model is verkrijgbaar in een vierdeurs opbouw. Het testmodel werd bespioneerd en we zagen voor het eerst details zoals grotere remmen, enorme zijopeningen en vier uitlaatpijpen. Hierdoor lijdt het geen twijfel dat de V8-aandrijflijn zich zeker onder de motorkap verbergt.

Volgens de fabrikant wijkt het prototypemodel af van de definitieve versie. De fabrikant stelt dat het eindproduct verschillende ontwerpwijzigingen zal ondergaan. Deze omvatten nieuwe voor- en achterbumpers, grotere wielen en een andere motorkap.

Het interieur blijft grotendeels hetzelfde

Het interieur van de aankomende Land Rover Defender V8 2021 zal niet al te veel verschillen van het reguliere. Net als bij het reguliere model is hetzelfde ontwerp van binnen aanwezig. Dit model zit zeer comfortabel. Het heeft drie rijen stoelen en biedt plaats aan zeven personen.

De hut is stijlvol en ligt tussen premium en gebruiksgemak. Het dashboard van de Defender V8 is schoon en heeft een 10-inch touchscreen infotainmentsysteem met een gloednieuwe gebruikersinterface genaamd Pivi Pro. Apple CarPlay en Android Auto zijn net zo standaard als een navigatiesysteem. Optioneel is een digitaal instrumentenpaneel van hoge kwaliteit en een head-up display verkrijgbaar. De laadruimte achter de achterbank is acceptabel en wordt gecombineerd met de bekende Jeep Wrangler. Daarnaast kunnen de achterbank neergeklapt worden, wat resulteert in een veel grotere laadruimte.

✓ U kunt ook controleren:

Veiligheid

De nieuwe Land Rover Defender V8 2021 biedt verschillende unieke systemen onder de beschikbare rijhulpsystemen. Het standaardpakket omvat automatisch noodremmen met voetgangersdetectie, een rijstrookwaarschuwing met rijstrookwaarschuwing en adaptieve cruisecontrol.

Land Rover Defender V8 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties aandrijflijn

Onder de motorkap wordt de nieuwe Land Rover Defender 2021 V8 uitgerust met een krachtige motor. Dat betekent dat de Defender een V8-aandrijflijn zal gebruiken die naar verwachting maar liefst 500 pk zal leveren. Zoals u kunt zien, bevindt dit model zich in wezen in het gebied van het populaire SVR-model.

Van wat we hebben gehoord, wordt de V8 Defender standaard geleverd met een geheel nieuwe luchtvering en een nieuwe achttraps automatische transmissie. Dankzij deze vering zijn offroad-vaardigheden gemakkelijker.

Land Rover Defender V8 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Land Rover Defender V8 2021 releasedatum en prijs

Land Rover zal ergens in het jaar zijn nieuwe Defender V8 2021 SUV lanceren . Zoals eerder vermeld, wordt de testmuilezel gevangen, maar volgens Land Rover kunnen we verdere wijzigingen in de definitieve versie verwachten. De prijzen van de aankomende SUV zijn nog niet bekend.