Land Rover Defender 90 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De aanstaande Land Rover Defender 90 2021 is een tweedeurs SUV die de komende maanden verkrijgbaar zal zijn bij Amerikaanse dealers. De Defender 90 is het onderwerp geweest van verschillende speculaties, maar nu is dit model officieel. Bovendien is er een nieuwe uitrustingsvariant beschikbaar.

Het is een stevigere X-Dynamic kuip die tal van exterieuraanpassingen en duurzamere interieurmaterialen toevoegt. De prijs voor de naderende Defender 90 SUV begint bij ongeveer 47.500 euro. Je kunt hem nu samen met de vierdeurs Defender 110-variant bestellen.

Land Rover Defender 90 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Exterieurkenmerken van de Defender 90 2021

De nieuwe Land Rover Defender 90 2021 is verkrijgbaar in een tweedeurs carrosserie die goed hoorbaar is. Jeep biedt al zijn tweedeurs Wrangler SUV aan en Ford zal in de nabije toekomst een tweedeurs Bronco-model uitbrengen. De Defender 90 is echter een luxere SUV met vergelijkbare offroad-capaciteiten. Het exterieurdesign ziet er ook kwalitatief hoogwaardiger uit, maar dat is Land Rover. Tot nu toe hebben we alleen spionagefoto’s gezien van het reguliere vierdeurs Defender-model.

Twee modellen delen echter dezelfde ontwerptaal, dus het ontwerp van een nieuwe SUV kan gemakkelijk worden voorspeld. De zijopening zal groter zijn dan voorheen, en we kunnen ook nieuwe bumpers en nieuwe optionele wielen zien. Bovendien kondigde Land Rover een nieuwe uitrustingsvariant X-Dynamic aan. Deze versie heeft een meer ruige uitstraling, een glanzend zwart gelakte deur en satijnen huidpannen.

Land Rover Defender 90 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Binnenuitrusting

De aanstaande Land Rover Defender 90 2021 introduceert dezelfde updates als de vierdeurs SUV van de Defender. Dit omvat nieuwe hightech voorzieningen zoals een 10-inch touchscreen met een nieuwe “Pivi Pro” -interface. De nieuwste rijhulpsystemen zijn ook beschikbaar. Systemen zoals adaptieve cruisecontrol, dodehoekbewaking en voetgangersdetectie worden nu aangeboden.

✓ U kunt ook controleren:

De nieuwe X-Dynamic-kuip biedt duurzamere interieurmaterialen. Daarnaast is deze kuip verkrijgbaar met specificatiepakketten zoals S, SE en HSE. Uiteindelijk zal Land Rover synthetische Robustec-zitaccenten bieden en zullen er plaats zijn voor vijf of zes passagiers.

Land Rover Defender 90 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties, uitrustingsopties

De basis Land Rover Defender 90 2021 is uitgerust met een 2,0-liter viercilinder die 296 pk ontwikkelt. Het S-model is een premiumvariant, maar gebruikt dezelfde motor. Bovendien maakt de nieuwe X-Dynamic-kuip gebruik van een grotere 3,0-liter zescilinder-in-lijnaandrijving. Deze motor heeft een vermogen van 395 pk. In tegenstelling tot de reguliere Defender 110 is de Defender 90 een korter model.

Hierdoor is de variant met korte wielbasis een betere terreinwagen. Concreet is de Defender 90 17,2 inch korter, heeft hij een kantelhoek van 32 graden en is hij drie inkepingen steiler dan de reguliere versie.

Land Rover Defender 90 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Land Rover Defender 90 2021 prijs en releasedatum

De prijs voor de nieuwe Land Rover Defender 90 2021 begint bij 47.500 euro. Dat is minder dan de 52.000 euro die je moet betalen voor het reguliere model Defender 110. Aan de andere kant kost de uitrustingsvariant ongeveer 84.000 euro. U kunt nu een nieuwe Defender 90 offroad-SUV bestellen. De verkoop begint in het eerste kwartaal van 2021.