Land Rover Defender 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Land Rover Defender 2022 komt op de markt en zou een enorme upgrade moeten zijn ten opzichte van de vorige generatie. Waarschijnlijk het meest opwindende nieuws is dat het zal worden aangeboden met een nieuwe V8 die meer dan 500 paarden kan produceren.

Naast deze motor zal de nieuwe generatie ook enkele exterieur- en interieurupgrades met zich meebrengen. De Land Rover Defender behoudt aanvankelijk hetzelfde doosachtige ontwerp, maar met aantrekkelijkere lijnen. Daarnaast mogen we meer standaard features en veel optionele voorzieningen verwachten. Naar verluidt zal de nieuwe SUV ergens volgend jaar debuteren.

Land Rover Defender 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Land Rover Defender 2022 exterieur

De onlangs bespioneerde Land Rover Defender 2022 deelt hetzelfde doosachtige ontwerp en trekt veel klanten aan met zijn scherpe randen. Al met al is het design uniek op de markt en wordt het al jaren door Land Rover onderhouden. Over het algemeen staat de nieuwe generatie voor 70 jaar innovatie.

Voorlopig blijft het stevige retro-ontwerp behouden en heeft de fabrikant vooral de voorrand opgefrist. De opnieuw ontworpen grille wordt geleverd met dezelfde blokvormige LED-koplampen en dikkere clusterranden rond de stuurhuizen. Het zijprofiel van deze SUV toont ook nieuwe functioneel ogende 18-inch stalen wielen en een dak in carrosseriekleur. Interessant is dat de Defender hetzelfde sportieve uiterlijk biedt met LED-achterlichten en enkele kleine visuele verbeteringen aan de achterkant.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur biedt veel voorzieningen

Het interieur van de Land Rover Defender 2022 oogt modern en eenvoudig. Dit model biedt veel comfort met dezelfde indeling als de vorige. De bagageruimte van de Defender 90 heeft 15,6 kubieke voet achterruimte die kan worden uitgebreid tot 58,3 kubieke voet met de achterbank neergeklapt. Meer ruimte is echter te vinden in de Defender 110 met 5 zitplaatsen, die 34,0 kubieke voet achter de tweede rij is, of 78,8 kubieke voet wanneer de tweede rij is opgevouwen.

Het niveau van luxe binnen varieert afhankelijk van de uitrustingsvariant. Zo is de Defender standaard uitgerust met een 10 inch touchscreen, Apple CarPlay, Sirius satellietradio en cruise control. Er zijn echter meer voorzieningen beschikbaar in de bovenste panelen, waaronder adaptieve cruisecontrol, verwarmde en gekoelde voorstoelen, een panoramisch zonnedak en een 3D-surroundcamera met ClearSight Grandview.

Land Rover Defender 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Land Rover Defender 2022 komt met nieuwe V8-aandrijflijn

Zoals eerder vermeld, zal de nieuwe Land Rover Defender 2022 naast oude motoren een nieuwe bevatten. Tot nu toe is deze SUV aangeboden met twee motoren. De standaard is een 2,0-liter turbo in-line 4 met 296 pk en 295 lb-ft koppel. Het maakt ook standaard gebruik van een zeer soepele 8-traps automatische transmissie en FWD-systeem. De optionele aandrijflijn is echter een hybride die beschikbaar is voor het Land Rover Defender 110-model.

In tegenstelling tot de eerste motor biedt deze een heel ander systeem. Het bestaat uit een 3.0 liter turbo mild hybrid-aandrijflijn met een elektrische compressor en een riemgeïntegreerde starter. Bovendien ondersteunt het systeem een ​​48-volt lithium-ionbatterij met een totaal van 395 pk en 406 lb-ft. De laatste en nieuwste is een machtige V8-aandrijflijn die meer dan 500 paarden produceert. Net als beide bovengenoemde motoren, zal deze een 8-traps automatische transmissie gebruiken.

Land Rover Defender 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De opgewaardeerde Land Rover Defender 2022 zal zeker ergens in 2021 aankomen. De basis Defender 90 zal hoogstwaarschijnlijk iets meer kosten dan het vorige model.

De huidige SUV begint bij 46.000 euro, terwijl de nieuwe V8 meer dan 50.000 euro kost. Volgens rapporten zullen alle toekomstige Land Rover Defenders worden gebouwd in de nieuwe fabriek van Jaguar Land Rover in Nitra, Slowakije.