Land Rover Defender 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuw gelekte spionagefoto’s laten zien dat de aankomende Land Rover Defender SVR 2021 een zeer agressieve SUV zal zijn. Er komt meer kracht aan en het volgende model krijgt een nieuwe V8-aandrijflijn. Bovendien zit het SVR-model op het superstijve aluminiumintensieve platform, dat is afgestemd op prestatiegerichte modellen.

Dankzij nieuwe spionagefoto’s kunnen we nader bekijken wat we van dit model kunnen verwachten. Volgens de fabrikant zal deze performance SUV dit jaar verkrijgbaar zijn in Britse showrooms.

Land Rover Defender 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Land Rover Defender 2021 SVR spionagefoto’s

Van buiten ziet de aankomende krachtige Land Rover Defender SVR 2021 er bijna identiek uit als de standaard Defender 110. Enkele essentiële details hebben echter het standaardmodel van dit model. Ten eerste zien we agressievere styling en bijna identieke vormen.

De roodgeverfde remklauwen die op de eerder bespioneerde muilezel zaten, zijn verdwenen. We zien echter nog steeds remklauwen met zes zuigers voor de vooras en dubbele zuigers achter. Aan de achterkant is er dezelfde vorm met kleine aanpassingen. Bovendien steekt het nieuwe uitlaatsysteem met vier uitgangen uit de achterbumper van de SUV. Andere visuele behandelingen zijn onder meer 22-inch legeringen, uitlopende wielkasten, nieuw geprofileerde bumpers en vergrote luchtinlaten.

Ontwerp en technologie van de cabine

Er is niet veel informatie beschikbaar over de Land Rover Defender 2021 SVR-cabine. Vanuit technologisch oogpunt kunnen we zeggen dat de nieuwe SVR veel hightech-apparaten zal huisvesten. Dit model zal zeker beter uitgerust zijn dan het origineel op deze afdeling. Kopers kunnen dus veel hoogwaardige materialen en echt comfort verwachten voor alle inzittenden.

Uit uniforme bronnen kan de SVR het centrale 10-inch touchscreen en een digitaal 12,3-inch instrumentenpaneel bevatten. Dankzij het stijvere platform en de langere carrosserie kan Land Rover de derde rij voor 2 passagiers toevoegen voor 5 + 2 stoelen voor zeven personen. Blindvlekmonitoring moet standaard zijn als botswaarschuwing, automatisch noodremmen en rijstrookwaarschuwing.

Land Rover Defender 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Land Rover Defender 2021 SVR-motor

Er komt meer kracht bij de nieuwe Land Rover Defender 2021 SVR. Het is zeer waarschijnlijk dat het aankomende model dezelfde motor zal gebruiken die de Range Rover Sport, Range Rover en Range Rover Velar aandrijft. Als je het niet wist, is deze motor een van de krachtigste in het SUV-segment. Het bestaat uit een 5.0 liter V8 en kan meer dan 500 paarden produceren.

✓ U kunt ook controleren:

Een andere mogelijkheid is dat de toekomstige Land Rover met V8-aandrijving de 4,4-liter tweecilinder-achtcilindermolen van BMW zou gebruiken. Volgens betrouwbare bronnen sluit Ford de fabriek in het VK waar de 5.0-liter V8 wordt gebouwd, dus we zullen waarschijnlijk de BMW-motor onder de Land Rover Defender SVR zien. Zoals u wellicht weet, gebruikt het originele model een 2,0-liter inline-4 met turbocompressor en een 8-traps automaat. Deze molen kan 296 pk leveren bij 5.500 tpm en 295 lb-ft koppel van 1.400 tot 4.000 tpm.

Land Rover Defender 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en kosten

De nieuwste Land Rover Defender met SVR V8-aandrijving zou pas eind 2021 arriveren. Vanaf de eerste beschikbare foto’s kunnen we zien dat dit model op een redelijk normale Defender 110 lijkt. Verdere analyses laten echter enkele verschillen zien.

Veel zaken zijn nog onduidelijk en we wachten nog op meer informatie. Bovendien is prijsstelling een ander mysterie.