Lamborghini Urus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De volgende Lamborghini Urus 2022 zal om vele redenen een heel interessant model zijn. Lamborghini zal nu na drie jaar meer drastische wijzigingen aanbrengen met verbeteringen in het midden van de cyclus. Dit omvat zowel het nieuwe Evo-model als de high-performance Sport RS-versie. Urus, aan de andere kant, zal een hybride motoroptie hebben, wat de belangrijkste upgrade van de afgelopen jaren is.

Het is een plug-in hybride variant met een benzine- en elektromotor. Volgens berichten zullen de prestaties uitstekend zijn zoals van Lambo mag worden verwacht. Het Sport RS-model zal geen hybride aandrijflijn hebben, hoewel hybride modellen ongeveer 550 pond zwaarder zullen zijn dan benzine-aangedreven varianten. De nieuwe Urus gaat in het laatste kwartaal van 2021 in de verkoop.

Motorspecificaties

De komende Lamborghini Urus 2022 zal een plug-in hybride motor bevatten. Deze versie met de codenaam “LK5” biedt meer vermogen en brandstofverbruik. Het is echter niet bekend of Lamborghini een zescilinder of achtcilindermotor gaat gebruiken. Zonder twijfel zal de benzinemotor werken met een hybride systeem. Urus produceert nu ruim 600 pk. De elektromotor zal daarentegen 200 pk toevoegen, waardoor het totale vermogen op ongeveer 820 pk komt.

Verrassend genoeg zal de Urus met een plug-in hybride aandrijflijn aanzienlijk meer gewicht toevoegen. Naar verluidt zal de nieuwe Urus nog eens 550 pond aankomen, wat veel is. Het totale gewicht wordt geschat op 5.350 pond. Toch zal een hybride aandrijflijn de brandstofefficiëntie van SUV’s verbeteren. Lambo moet nog meer details onthullen over de hybride setup en zijn specificaties.

Sport RS-model

Natuurlijk wil het bedrijf zijn bekende SUV verbeteren, en de nieuwe, sportievere variant is volkomen logisch. We hebben het over de Lamborghini Urus Sport RS model 2022. Deze versie zal meer vermogen hebben dan de standaard Urus.

✓ U kunt ook controleren:

We weten echter niet of de Sport RS-versie een hybride motor zal bevatten. Volgens de laatste rapporten zal de motor een verbeterde 4,0-liter twin-turbo V8 zijn zonder elektromotor of batterij. Volgens rapporten zal de Urus Sport RS 25 pk winnen en 675 pk en 627 lb-ft koppel genereren.

Urus 2022 wijzigingen

De Lamborghini Urus 2022 zal kleine veranderingen ondergaan, dus verwacht geen opknapbeurt of iets dergelijks. De look is nog steeds een blikvanger en deze SUV oogt behoorlijk atletisch. De Urus heeft dunnere LED-koplampen en -achterlichten, evenals vier uitlaatpunten en een grotere achterdiffusor. De hybride Urus mag niet afwijken van de standaard Urus en zijn herkenbare exterieurdesign. Het ST-X-model kan daarentegen meer modificaties hebben en zal er aanzienlijk anders uitzien.

Binnen de nieuwe Urus worden kleine veranderingen verwacht. Het interieurontwerp blijft sportief en modern en de Urus biedt echte luxe van binnen. Het ontwerp en de indeling van de cabine blijven echter hetzelfde. De enige updates omvatten een nieuw infotainmentsysteem en nieuwe rijhulpfuncties.

Lamborghini Urus 2022 releasedatum, prijs

De komende Lamborghini Urus 2022 komt in het laatste kwartaal van 2021 op de markt met een mid-cycle revisie. Hierdoor zal de prijs niet veel hoger beginnen, of helemaal niet. Deze SUV kost je in ieder geval zo’n 220.000 euro en het PHEV-model kost je nog meer.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com