KIA XCeed 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In onze review van de nieuwe KIA XCeed 2022 leer je over de uitrusting en prijzen van de auto, de specificaties, vind je foto’s van de vierwielaangedreven hatchback en een video van de proefrit, en voorlopig een kleine glimp van het uiterlijk van het model.

In het najaar van ’02 presenteerden de Koreanen voor het eerst de Kia X Ceed. De auto is gebaseerd op een conventioneel Ceed-chassis, maar de carrosserie van dit model is volledig origineel. De auto komt naar ons toe met twee turbobenzinemotoren en een gerobotiseerde versnellingsbak.

KIA XCeed 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Technische specificaties

In de tabel staan ​​de belangrijkste parameters: buitenafmetingen, brandstofverbruik (benzine), bodemvrijheid, gewicht, koffer- en tankinhoud, motoren, transmissies, aandrijftype, rijprestaties, etc.

KIA XCeed 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lichaam

anatomiekruising
voertuigklasse:compacte crossover
lengte / breedte / hoogte, mm4395 / 1826 / 1483 (1495)*
wielbasis, mm2650
Bodemvrijheid (bodemvrijheid), mm172 — 184
laadruimtevolume, l426 / 1378
Leeg gewicht kg1300 — 1342
Inhoud brandstoftank, l50

Voor machines met een bodemvrijheid van 184 mm

motor en versnellingen

type motorbenzinebenzine
volume, ik1.41.6
prestaties, HP140200
Koppel, Nm242265
Type versnellingsbakrobotrobot
aantal versnellingen77
drijfveervoorkantvoorkant
Acceleratie 0-100 km/u, s9.57,5
Topsnelheid, km/u200220
brandstofverbruik, l  
– Stad8.09.2
– de afstand5.65.8
– gemengd6.57.1
brandstoftype9595

Overzicht

Tijdens het rijden heb je niet het gevoel dat je omrolt: de stoel is wat laag. De prachtige stoelen zijn stevig maar zacht, en men betreurt alleen het gebrek aan lendensteun in de Prestige-trim-testauto gedurende de tweede tweehonderd mijl.

Het zicht is goed afgezien van de ‘gaten’ voorruit veroorzaakt door de filamenten. Ergonomie, instrumenten, mediasysteem – geen grote vragen. Stap in en rijd weg. Of zelfs rijden! Het duo van turbomotor 1.4 T-GDI en zeventraps preselectierobot herstelde zichzelf na onze ontmoeting twee jaar geleden in de gebruikelijke Sid. De motor start, rijdt op en bedient het gaspedaal bijna tot de top vijf.

KIA XCeed 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Wanneer geplaatst in de buurt van een goede hydromechanische “automaat”, zijn de verschuivingen merkbaar; er is ook schokken bij het afwisselend “trappen”. Maar het is niet te vergelijken met het Volkswagen-duo van 1.4 TSI en DSG dat van veel modellen bekend is. De Kia is veel soepeler en de dynamiek is goed. De 140 pk die voorhanden is, hebben nooit tot spijt van de 200 pk sterke topmotor geleid.

Vooral omdat de 1.6 T-GDI-motor is uitgerust met 18-inch wielen. En bij de basisversie op 16-inch eco-banden Michelin Energy Saver+ zijn er vragen gerezen over een soepele loop. De vering van de Iksid wijkt een beetje af van die van een gewone achterzijde: de veren zijn een paar procent zachter en de buffers van de voorste schokbrekers zijn hydraulisch. Tijdens het cruisen door de stad is de veerkrachtige rit in Europese stijl comfortabel. Wat het bereik betreft, voel je de energieabsorptie bij het rijden over hobbels.

✓ U kunt ook controleren:

Op de snelweg lijkt de Kia XCeed uit 2022 echter plotseling te worden herinnerd aan zijn Koreaanse genen, stuiterend over het typisch gladde asfalt alsof hij bezaaid is met rimpelingen. Hoge snelheden maken het oppervlak niet glad. Ook bij lage snelheden is dit niet het geval. Laten we zeggen dat op een onverharde weg de auto alle stenen in detail opnieuw berekent en een profiel van de kuilen herhaalt. Daar kun je mee leven, maar als je veel over landweggetjes moet rijden, kun je beter naar cross-overs kijken. Bovendien worden er geen offroad-modi of assistenten aangeboden.

KIA XCeed 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het weggedrag van de auto overtreft dat van veel cross-overs. Het stuur is erg licht: twee en een halve slag van slot tot slot. Reactieve actie is vereist zowel in een normale modus als in een sportmodus die nauwelijks verergert. De auto houdt meestal een rechte lijn en draait op de juiste manier, zo niet brutaal met de snelheid. Anders piept de eco-Michelin vrij vroeg, zelfs met “Hitch”, en de XCeed zelf onderbouwt zijn ongenoegen met een merkbare rol. Maar ook hier stuurt de hatchback interessant, aangezien hij zowel op de voor- als achteras vertrouwt.

Prijs

Hoe hoog zijn de kosten? De prijs van de nieuwe Kia XCeed 2022 bedraagt ​​volgens de officiële dealerwebsite 43.390 euro.