Kia XCeed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De aanstaande Kia XCeed 2021 gaat zijn tweede productiejaar in. XCeed, gebaseerd op de Ceed-hatchback, is een moderne cross-over die momenteel in Europa verkrijgbaar is. Deze cross-over bevindt zich onder de Sportage SUV en boven het Stonic-model. Kia biedt alle uitrustingsniveaus aan met een standaard FWD-configuratie. Interessant is dat de AWD-opstelling helemaal niet wordt aangeboden. Voor 2021 wordt het XCeed-model uitgezonden.

Zoals ik al zei, het is het tweede jaar van zijn productie, dus we kunnen alleen technologische updates verwachten. Logischerwijs lijkt het ontwerp op de Ceed hatchback, maar XCeed is gespierder en ziet er robuuster uit. Het interieur is erg modern en ruim. Qua prestaties zal de inkomende cross-over meerdere motoropties hebben, en in 2021 zou een mild hybride variant beschikbaar kunnen zijn.

Kia XCeed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

XCeed 2021 facelift, afmetingen

De Zuid-Koreaanse fabrikant noemt het een “Urban Crossover”. De Kia XCeed 2021 ziet eruit als een cross-over, maar we denken dat hij allesbehalve stedelijk is. Hoe dan ook, dit model is splinternieuw en heeft een moderne uitstraling. Hoewel hij is gebaseerd op de Ceed-hatchback, ziet de XCeed er steviger uit en heeft hij meer spierkracht. Er zijn ook geen echte verschillen tussen de twee modellen. Uiteraard wordt XCeed geleverd met grotere afmetingen.

✓ U kunt ook controleren:

Hoe dan ook, de cross-over is 173,0 cm lang, dat is 3,3 cm langer dan de hatchback. Bovendien is XCeed 71,8 inch breed en 58,6 inch lang. Klanten kunnen kiezen tussen standaard 16 inch wielen of optionele 17 inch en 18 inch velgen. Zoals u op de foto’s kunt zien, biedt XCeed Crossover een populaire koetswerkkleur in Quantum Yellow. De voorkuip heeft slankere koplampen en een herkenbare tijgerneusgrille. Het achterste gedeelte is voorzien van een grillige achterklep en moderne achterlichten.

Kia XCeed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Binnenuitrusting

Nogmaals, de gloednieuwe Kia XCeed 2021 lijkt bijna precies op de Ceed-hatchback. Het interieur lijkt erg op elkaar, maar de crossover-variant biedt meer ruimte dankzij de grotere afmetingen. Hoewel de XCeed een kleine cross-over is, biedt hij een verrassend ruim interieur. Ook achter de voorstoelen is voldoende beenruimte.

Wat het interieur betreft: XCeed zal in 2021 niets nieuws aanbieden. Welnu, het infotainmentsysteem zal worden bijgewerkt wanneer dit telt. Het cabinegeluid is minimaal en de stoelen bieden een hoog comfortniveau. Hierdoor is de rijkwaliteit uitstekend en aangenaam. Kia biedt een tweetraps laadvloer en een elektrisch bedienbare achterklep. Er is een volledig digitaal instrumentenpaneel verkrijgbaar met een 12,3-inch display.

Kia XCeed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Er kunnen hybride aandrijflijnen komen

Onder de motorkap blijven de dingen ook intact. De Kia XCeed 2021 heeft verschillende motoropties, wat geweldig is. Een 1,0-liter motor wordt standaard aangeboden en levert 120 pk en 172 lb-ft koppel. De optionele 1,4-liter turbomotor ontwikkelt 204 pk en 195 lb-ft torsiekracht. Kia zal ook een dieselmotor leveren.

Het is een 1,6-liter die 116 paarden en 207 lb-ft koppel aandrijft. Bovendien genereert de dieselmotor met de optionele automatische transmissie een koppel van 220 Nm. Alle XCeed-modellen gebruiken een standaard handgeschakelde zesversnellingsbak. We raden ten zeerste een optionele transmissie met dubbele koppeling aan. Ten slotte is XCeed Hybrid naar verluidt in de maak. We weten niet of het hybride model in 2021 beschikbaar zal zijn.

Kia XCeed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Kia XCeed 2021 releasedatum en prijs

De prijs voor de nieuwe Kia XCeed 2021 begint bij ongeveer 20.000 euro. Het 2020-model werd exclusief voor Europa geproduceerd. Het 2021-model zou echter in India en enkele andere landen in Azië kunnen aankomen. De Zuid-Koreaanse fabrikant zal eind 2020 een nieuw model lanceren. We wachten echter op Kia om details over het geruchten hybride model vrij te geven.