Kia Telluride 2024: Interieur, motor en modificaties

De Kia Telluride 2024 komt naar retailers met slechts een paar visuele veranderingen. De bekroonde Kia Telluride oogstte lovende kritieken sinds zijn lancering in 2020 in het zeer competitieve SUV-segment met drie zitrijen. Hij biedt een robuust en toch hoogwaardig design, een ruim interieur en een royale standaarduitrusting.

Kia Telluride 2024: Interieur, motor en modificaties

Voor de modeljaren 2022 en 2023 kreeg de Telluride een bescheiden stijl- en trimupdate met opnieuw ontworpen led-koplampen, een opnieuw geconfigureerde ‘Tiger Nose’ grille, een nieuw dashboard en dubbele 12,3-inch touchscreens. De trimlijnen X-Line en X-Pro debuteerden voor de Telluride 2023, met op maat gemaakte 18- of 20-inch wielen, smartphone-connectiviteit, grotere bodemvrijheid en een trekvermogen tot 5.500 pond.

wat is er nieuw?

De 2024 Kia ​​Telluride is voorzien van nieuwe amberkleurige dagrijlichten, terwijl de X-Line en X-Pro nu een glanzend zwarte exterieurafwerking hebben, wat de buitensfeer versterkt. Voor het overige blijft de Telluride ongewijzigd voor het modeljaar 2024. Onder de motorkap ligt nog steeds een krachtige 3,8-liter direct ingespoten V6-motor die 291 pk en 262 lb-ft koppel levert.

Kia Telluride 2024: Interieur, motor en modificaties

Voorwielaandrijving (FWD) is standaard, vierwielaandrijving (AWD) is beschikbaar op alle uitrustingsniveaus. De standaard transmissie is in beide gevallen een automatische transmissie met acht versnellingen. De actieve vierwielaandrijving van de Telluride is voorzien van een elektrohydraulische koppeling die het koppel naar behoefte over de voor- en achterwielen verdeelt.

Kia Telluride 2024: Interieur, motor en modificaties

De voorwielaangedreven Kia Telluride heeft een EPA-rating van 20 stad, 26 snelweg en tot 22 gecombineerd. De modellen met vierwielaandrijving behalen een gemiddelde score van 18 in de stad, 24 op de snelweg en 20 gecombineerd.


Diversiteit van beveiligingstechnologieën

Elke Kia Telluride 2024 is uitgerust met een groot aantal geavanceerde rijhulpsystemen, waaronder Blind Spot Warning, Front Collision avoidance, Highway Driving Assist, Lane Keeping Assist, Navigation-Based Cruise Control en Rear Collision avoidance.

Kia Telluride 2024: Interieur, motor en modificaties

Andere veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer de turn-by-turn-functie van Kia, die botsingen bij het naar links afslaan op kruispunten voorkomt. bovendien beschikken de Telluride SX en SX Prestige over bijgewerkte afslagmogelijkheden voor het wisselen van rijstrook, het oversteken van kruispunten en uitwijkmanoeuvres.


adviesprijs vanaf

De Kia Telluride 2024 is verkrijgbaar in vijf uitrustingsniveaus: LX, S, EX, SX en SX Prestige. De Telluride EX, SX en SX Prestige zijn verkrijgbaar met de uitrustingsniveaus X-Line en X-Pro, die onder andere standaard vierwielaandrijving, dakrails en op maat gemaakte banden omvatten.

Kia Telluride 2024: Interieur, motor en modificaties

Telluride LX

De prijzen voor de basisuitvoering LX beginnen bij 37.355 euro (FWD) en 39.355 euro (AWD). Standaarduitrusting omvat LED-koplampen, 18-inch wielen, keyless entry-systeem, startknop, klimaatregeling met twee zones, klimaatregeling achterin, kunstleren bekleding, een audiosysteem met zes luidsprekers en een 12,3-inch infotainment-touchscreen met navigatie en smartphone-connectiviteit.

Telluride S

Prijzen voor de Telluride S beginnen bij € 39.255 (FWD) en € 41.225 (AWD). Hij heeft alle standaarduitrusting van de LX plus grotere 20-inch lichtmetalen velgen, kapiteinsstoelen op de tweede rij, schuifdak, draadloos opladen van smartphones, verwarmde voorstoelen en dakrails, om er maar een paar te noemen.

Kia Telluride 2024: Interieur, motor en modificaties

Telluride EX

De prijzen voor de Kia Telluride EX beginnen bij € 42.955 (FWD), € 44.955 (AWD) en € 47.220 (X-Line AWD). Hij beschikt over 18-inch wielen, een zitbank op de tweede rij, lederen bekleding van echt rundleer, geventileerde voorstoelen en een handsfree achterklep.

Telluride SX

De prijzen voor de SX beginnen bij 47.155 euro (FWD), 49.155 euro (AWD), 50.650 euro (AWD X-Line) en 51.650 euro (X-Pro). Een audiosysteem met 10 speakers, twee schuifdaken en een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie behoren tot de standaarduitrusting.

Kia Telluride 2024: Interieur, motor en modificaties

Telluride SX Prestige

Het topmodel SX Prestige is er met vierwielaandrijving (52.055 euro), AWD X-Line (53.553 euro) en AWD X Pro (54.550 euro). dfe standaarduitrusting omvat een head-updisplay, een verwarmde stuurwielhendel, verwarmde en geventileerde stoelen op de tweede zitrij, hoogwaardige rundleren bekleding en sfeerverlichting in het interieur.

Kia Telluride 2024: Interieur, motor en modificaties

fabrieksgarantie

De Kia Telluride wordt geleverd met een bumpergarantie van 5 jaar/60.000 mijl en een aandrijflijngarantie van 10 jaar/100.000 mijl. Hoewel de Kia Telluride een van de langste fabrieksgaranties in de branche heeft, kan een verlengde garantie zinvol zijn voor bestuurders die veel kilometers maken.

Foto’s & bron: Kia Germany GmbH.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos