Kia Telluride 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Kia Telluride debuteerde in 2020 met een luxe interieur en modern exterieurdesign. De Kia Telluride 2022 zal echter zowel van binnen als van buiten meer hoogwaardig materiaal bevatten. De Telluride 2022 gaat zijn derde productiejaar in, dus de veranderingen zijn niet zo belangrijk. De styling is misschien wel het hoogtepunt voor 2022, want Telluride SUV ziet er erg mooi uit.

Het Telluride-model zit tussen de Honda Pilot en de Chevrolet Tahoe-modellen in en biedt meer dan solide prestaties. De wijzigingen zijn klein, dus de prijs moet intact worden gehouden. Bovendien start de verkoop later volgend jaar.

Kia Telluride 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Telluride 2022 wordt geleverd met een facelift halverwege de cyclus

De aanstaande Kia Telluride 2022 wordt geleverd met een zeer stijlvolle uitstraling. Voor 2022 zijn de veranderingen echter niet zo groot. Dat is tenslotte niet nodig, want de Telluride SUV ziet er fris en modern uit. Zoals ik al zei, bevindt het Telluride-model zich in het segment tussen de Honda Pilot en de Chevrolet Tahoe. Daardoor wordt de leegte perfect opgevuld door Kia en dat is een hele slimme zet.

De voorschort wordt gekenmerkt door een gedurfd ontwerp met een herkenbare uitstraling met een rechtopstaande grille en LED-koplampen. Het achterste gedeelte oogt opvallend en heeft net genoeg chroommaterialen om het nog waardevoller te maken. Het is een perfecte combinatie van stevigheid en stijlvolle elementen.

Kia Telluride 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur verbeteringen

Het interieur van de Kia Telluride 2022 biedt plaats aan acht passagiers. Het is een SUV met drie rijen die een hoog comfortniveau en veel ruimte biedt. Het ontwerp is zeer modern en vrij rechttoe rechtaan. Het dashboard biedt een schone en overzichtelijke configuratie en een touchscreen dat bovenop het dashboard zit.

Je vindt er veel hoogwaardige materialen, glanzende decoraties en interessante vormen. De hogere uitrustingsvarianten bieden prachtige nappaleren bekleding, verwarmde en gekoelde stoelen en nog veel meer. Telluride SUV zal tegen 2022 beschikken over de nieuwste rijhulpsystemen en meer standaarduitrusting.

Kia Telluride 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Kia Telluride 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties, transmissie, rijmodi

De nieuwe Kia Telluride 2022 zal opnieuw een krachtige 3,8-liter benzinemotor gebruiken. Dit vermogen is in staat om 291 pk en 262 lb-ft koppel te produceren. Hij wordt standaard geleverd met een achttraps automaat en voorwielaandrijving. De all-wheel drive setup blijft optioneel als voorheen. Aan de andere kant zijn stroomlijnkappen van hogere kwaliteit beschikbaar met de standaard AWD-configuratie.

✓ U kunt ook controleren:

De acceleratie is goed samen met de uitstekende rijkwaliteit. Kia biedt verschillende rijmodi, waaronder Eco, Normal, Sport, Smart en Snow. Veel fans hopen echter op een hoger koppel, dus sommige modi, zoals sport, zouden logischer zijn.

Kia Telluride 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Kia Telluride 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Telluride 2022 prijs en releasedatum

De prijs van de Kia Telluride 2022 zal beginnen bij zo’n 35.000 euro. Het is een kleine prijsverhoging ten opzichte van het model van 2020. Dat betekent ook dat de Telluride 2021 zal aankomen met zelfs kleine veranderingen en upgrades.

De hoogste uitrustingsniveaus zullen meer dan 40.000 euro kosten, terwijl de topversie dichter bij 50.000 euro zal kosten. Kia lanceert in het laatste kwartaal van 2021 een nieuwe Telluride SUV met drie rijen. Daarnaast zal het Telluride-model opnieuw de concurrentie aangaan met Honda Pilot, Toyota Highlander en Hyundai Palisade.