Kia Telluride 2021: Technische gegevens, prijs, releasedatum

De verbazingwekkende Telluride gaat zijn tweede productiejaar in. Na de lancering van vorig jaar en een uitstekende ontvangst, is het vrij duidelijk dat er geen grote veranderingen zijn voor de Kia Telluride 2021. Het gaat op dezelfde manier verder, met hetzelfde algemene ontwerp. Toch is er een vrij belangrijke nieuwigheid om te vermelden, die komt in de vorm van een nieuw visueel pakket genaamd Nightfall Edition. Dit pakket is gereserveerd voor hogere uitrustingsvarianten en bevat veel exclusieve esthetische details. De rest van de voertuigen blijft hetzelfde. Dit is nog steeds een behoorlijk frisse cross-over die in veel opzichten geweldig is, te beginnen met een luxe cabine, een gedempte rit, een lange lijst met standaardfuncties, enz. We houden ook van de krachtige V6-motor die zorgt voor een soepele rit. Ten slotte is het infotainmentsysteem behoorlijk intuïtief, dus het vinden van een grote klacht over deze geweldige SUV met drie rijen is over het algemeen moeilijk. De Kia Telluride 2021 is al in de meeste showrooms gearriveerd.

Kia Telluride 2021: Technische gegevens, prijs, releasedatum

Restyling Kia Telluride 2021

Aangezien de Kia Telluride 2021 het tweede productiejaar is, is het duidelijk dat er geen significante veranderingen zijn. U kunt rekenen op dezelfde indeling die luxe combineert met nieuwe technologie. Een dergelijke combinatie biedt een geweldige rijervaring die op de een of andere manier zowel gecomponeerd als gedempt is. De meeste onderdelen worden gedeeld met Hyundai Palisade, hoewel deze Kia een iets andere chassisconfiguratie biedt die een iets boeiendere rijervaring biedt. Als het op styling aankomt, is alles precies hetzelfde gebleven, precies zoals we hadden verwacht. U kunt vertrouwen op een vertrouwde styling, hoewel er weinig interessante nieuwigheden zijn. We noemden al het nieuwe Nightfall Appearance Pack. Dit brengt exclusieve details met zich mee, zoals het zwarte radiatorrooster, de wielen, enz. We moeten ook twee nieuwe kleuropties noemen: Black Copper en Sangria. Verder zijn de zaken hetzelfde gebleven.

U kunt ook controleren:

Innerlijk

Binnenin komt de Kia Telluride 2021 met een bijzondere verandering. Hij deelt dezelfde lay-out, wat deze crossover tot een van de mooiste in zijn klasse maakt. Het dashboard biedt veel strakke lijnen, terwijl materialen en kleurenschema’s bijna op één lijn liggen met een premium cross-over. Het is goed om te weten dat je kunt rekenen op geweldige materialen en kleurenschema’s die al in de basisuitrusting zitten.

Kia Telluride 2021: Technische gegevens, prijs, releasedatum

Naast de indrukwekkende afwerking kenmerkt dit model zich ook door veel ruimte voor de passagiers. De eerste twee rijen zijn erg royaal, terwijl de derde rij ook geschikt is voor volwassenen. De stoelen zijn ook zeer comfortabel, terwijl de geluidsisolatie ook geweldig is. Als het om laadruimte gaat, kun je rekenen op bovengemiddelde cijfers voor de klasse. Deze cross-over biedt ongeveer 21 kubieke voet laadruimte achter uw stoelen op de derde rij, 46 kubieke voet met de stoelen neergeklapt en 87 kubieke voet met de tweede en derde rij neergeklapt.

eigendommen

De lijst met standaardfuncties is vrij lang en omvat zaken als keyless entry, starten op afstand, een 8-inch touchscreen, Apple CarPlay, Android Auto, zes luidsprekers, HD-radio, satellietradio, Bluetooth en vijf USB-poorten. Bovendien krijg je extra’s zoals een 10,2-inch touchscreen, navigatie, extra USB-poort, draadloos opladen van apparaten, intercom en een Harman Kardon-stereo met 10 luidsprekers. U kunt ook dingen krijgen zoals airconditioning met twee zones, panoramisch zonnedak, handsfree achterklep, enz.

Als het om veiligheid gaat, omvat de lijst met standaarduitrusting zaken als een achteruitkijkcamera, waarschuwing voor aanrijdingen met voetgangerdetectie, automatisch noodremmen, adaptieve cruisecontrol, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, enz. Op hogere uitrustingsniveaus kunt u krijg ook extra’s zoals automatisch grootlicht, parkeersensoren voor, surroundcamera, head-updisplay, enz.

Kia Telluride 2021: Technische gegevens, prijs, releasedatum

Kia Telluride 2021-motor

Die Dinge unter der Haube sind auch gleich geblieben. Der Kia Telluride 2021 verfügt über einen bekannten 3,8-Liter-V6-Motor, der rund 291 PS leistet und mit einem 8-Gang-Automatikgetriebe kombiniert ist. Eine solche Kombination sorgt für eine ziemlich starke Dynamik, so dass diese Frequenzweiche in allen Fahrsituationen erstaunlich gut funktioniert. Das Handling ist großartig, während die hervorragende Schalldämmung die Fahrt bei Autobahngeschwindigkeiten entspannt.

Wahrscheinlich ist das einzige, was an dieser Frequenzweiche nicht erstaunlich ist (aber auch nicht so schlimm ist), der Kraftstoffverbrauch. Sie können sich auf relativ typische Bewertungen für die Klasse verlassen. In Zahlen wären das ungefähr 20 mpg in der Stadt und 26 mpg auf der Autobahn. Natürlich sind AWD-Modelle etwas durstiger.

Kia Telluride 2021 prijzen en concurrentie

Qua prijs kosten basismodellen zo’n 33.000 euro. Daarentegen kunnen range-topmodellen al snel tot 45.000 euro kosten, zo niet meer.