Kia Stonic 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De kleine SUV Kia Stonic 2021 debuteerde in 2017 en heeft tot op heden ongeveer 150.000 kopers in Europa gevonden. Het  is  momenteel  het  vierde meest populaire  model van het Koreaanse merk,  na de  voertuigen van Ceed  ,  Sportage  en  Picanto Voor een relatief “jonge” cross-over laat Stonik een zeer goede prestatie zien, dus de geplande modernisering werd blijkbaar volgens een kort programma uitgevoerd. Cosmetische veranderingen in uiterlijk, verbeterde assistentiesystemen, een bijgewerkt multimediasysteem – dat is waar het model 2021 op kan bogen. Welnu, de belangrijkste verbeteringen waren van invloed op de technologie, die we hieronder in meer detail zullen bespreken.

Kia Stonic 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Stonic 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Innovaties in ontwerp en uitrusting

Het uiterlijk van de Kia Stonic 2021 is grotendeels hetzelfde gebleven. Tenzij de LED-optiek is gecorrigeerd en er nieuwe velgen met een diameter van 16 zijn geïnstalleerd. Het model kreeg ook twee nieuwe kleuropties (Perennial Grey en Sporty Blue) en een contrasterend lichtgeel dak. En over het algemeen is dat alles.

Kia Stonic 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Er zijn veel meer transformaties in de salon. Een van de belangrijkste innovaties is het geavanceerde telematicasysteem Phase II UVO Connect. Het biedt een 8-inch touchscreen, Bluetooth-technologie met de mogelijkheid om twee apparaten tegelijkertijd te verbinden, en ondersteunt de draadloze integratie van gadgets via Apple CarPlay en Android Auto-interfaces. Het nieuwe mediacentrum heeft ook geavanceerde mogelijkheden om gegevens van internet te ontvangen. De chauffeur heeft toegang tot informatie over files, parkeerplaatsen en brandstofprijzen. De online navigatie-routingservice helpt u om niet alleen een routebeschrijving te krijgen op basis van de huidige verkeerssituatie, maar ook om rekening te houden met de statistieken van de afgelopen jaren.

Kia Stonic 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Een andere nieuwe Kia Stonic kreeg een verbeterd 4,2-inch display in het instrumentenpaneel. Veel belangrijker zijn echter veranderingen in de werking van actieve veiligheidssystemen. Het automatische remsysteem heeft bijvoorbeeld geleerd om zowel fietsers als voetgangers te herkennen. Tegelijkertijd kan de adaptieve cruisecontrol nu de cross-over besturen met een snelheid van maximaal 180 km / u en het voertuig in het midden van de bezette rijstrook in de gaten houden. Het aantal airbags in de gemoderniseerde SUV bedraagt ​​zes.

Kia Stonic 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Technologie Kia Stonic 2021

De update bracht het model twee EcoDynamics + mild hybride installaties met een lithium-ionbatterij en een 48-volt MHSG-startgenerator, die via een riemaandrijving op de krukas was aangesloten. Beide systemen zijn gebaseerd op de Smartstream T-GDi-liter turbobenzinemotor. In het eerste geval is het vermogen 100 pk, in het tweede 120 pk. (Koppel 200 Nm). Als transmissie wordt een 7-traps DCT “robot” of de nieuwste iMT handgeschakelde versnellingsbak gebruikt, die geen mechanische verbinding biedt tussen het pedaal en de koppeling (bediening gebeurt via kabels). Samen met de hybride add-on kregen de Kia Stonic MHEV-versies een rijmodusselectiesysteem met drie programma’s: Eco, Sport en Normal.

✓ U kunt ook controleren:

Zal deel uitmaken van het arsenaal van nieuwe stenen en traditionele benzinemotoren. Een daarvan is “opgezogen” 1,2 liter met gecombineerde injectie. Het vermogen is 84 pk. De andere unit is dezelfde 1.0 Smartstream-motor maar zonder de elektrische hulpcomponent. Zo’n motor met een vermogen van 100 pk. gecombineerd met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of met een “robot” 7DCT.

Kia Stonic 2021: release, prijs

De nieuwe Kia Stonic 2021 zal in het najaar van 2020 op de Europese markt verschijnen. De prijs van de cross-over zal niet significant veranderen en zal, afhankelijk van het land, van 17 tot 18 duizend euro (1,48 tot 1,57 miljoen roebel) zijn.