Kia Sportage 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Na de introductie van de geheel nieuwe Telluride SUV en het recente debuut van de opnieuw ontworpen Sedona-minivan, zal het merk in 2022 de nieuwe generatie Kia Sportage lanceren. De compacte SUV van Kia was helemaal voor het modeljaar 2017 en het merk paste de mid-cycle-update toe voor de 2020-versie met wijzigingen in de styling, het infotainmentsysteem en nieuwe functies. De zwaar gecamoufleerde Sportage werd echter tijdens het testen gespot en luidde de komst van de vijfde generatie van de Sportage in. Er zijn ook verschillende renderings die het nieuwe ontwerp van het model aangeven.

Op basis van wat we tot nu toe weten, zou de gloednieuwe Sportage de styling radicaal moeten hebben veranderd, vergelijkbaar met de nieuwe Tucson, en twee modellen zullen ook het platform delen. Het model zou ook wat groter moeten zijn en met een nieuw ontworpen cabine.

Kia Sportage 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Op prestatieniveau zou de nieuwe Sportage dezelfde aandrijflijnen moeten gebruiken als de opnieuw ontworpen Tucson, maar sommige rapporten suggereren dat de Sportage, in tegenstelling tot de gloednieuwe Tucson, de plug-in hybride versie zou moeten overslaan, maar een milde hybride setup zou bieden.

Kia Sportage 2022: ontwerp

Het is geen geheim dat Kia de nieuwe generatie Sportage test en dat het model al in prototypevorm is gespot. Een zwaar gecamoufleerd prototype onthult echter niet veel, maar op basis van de recente lanceringen van het merk, beschikbare renders en de nieuwe Tucson, zouden we een nauwkeurig beeld moeten hebben van wat we kunnen verwachten van de nieuwe Kia Sportage in 2022 .

De vijfde generatie Kia Sportage deelt het platform met de geheel nieuwe Tucson en profiteert van het gebruik van gewichtsbesparende materialen en de implementatie van nieuwe technologieën, waaronder elektrische aandrijflijnen. De nieuwe Sportage zal ook komen met licht gewijzigde afmetingen om het interieurcomfort en het laadvermogen te verbeteren.

✓ U kunt ook controleren:

Visueel zou de nieuwe Sportage moeten komen met de radicaal nieuwe styling. Het model moet de nieuwe designtaal van het merk aannemen met stilistische elementen zoals de nieuwe Sedona-minivan. Het voorste deel van het model moet overschakelen naar het nieuwe, slankere en bredere grille-ontwerp, vermengd met modern ogende koplampen.

Het profiel van het model zou geïnspireerd zijn op de opnieuw ontworpen Tucson, maar met een afgezwakte lichaamscontour. Er zouden agressieve lijnen en vormen moeten zijn, maar soepeler en eenvoudiger dan de geheel nieuwe Tucson en met minder gebeeldhouwde wielkasten.

Het model krijgt ook een aflopende daklijn aan de achterzijde en een opnieuw ontworpen achterzijde met moderne achterlichten en een sportieve achterbumper.

Interieur, uitrusting:

Er zijn niet veel details over het interieurontwerp van de geheel nieuwe Kia Sportage 2022 . Dankzij licht gewijzigde afmetingen zou het model moeten profiteren van enkele verbeteringen in het interieur en in het laadvermogen. De nieuwe Sportage moet ook profiteren van het bredere gebruik van moderne in-car- en beveiligingstechnologieën.

Volgens rapporten zou de opnieuw ontworpen Sportage moeten worden geleverd met het nieuwe dashboard met een op de bestuurder gericht ontwerp met een Mercedes-achtige infotainmentopstelling met twee schermen. Het model moet ook worden geleverd met verbeterde materiaalkwaliteit en meer standaarduitrusting in de handel. De basisuitrusting van de Sportage moet een 8-inch touchscreen met Apple Car Play en Android Auto omvatten. De lijst bevat ook actieve veiligheidssystemen zoals automatisch noodremmen, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, een aandachtsmonitor voor de bestuurder en meer.

Kia Sportage 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Sportage 2022: prestaties

Kia heeft nog niet bevestigd welke aandrijflijnen het in gedachten heeft voor de geheel nieuwe Kia Sportage 2022 , maar er mogen geen verrassingen zijn.

De nieuwe generatie Kia Sportage zal het platform delen met de opnieuw ontworpen Hyundai Tucson, en twee modellen zullen ook dezelfde aandrijfoplossingen gebruiken. Verwacht de nieuwe Sportage met de basis 2,5-liter viercilindermotor onder de motorkap voor 190 pk en 182 lb-ft koppel. De motor moet worden gecombineerd met een 8-traps automatische transmissie. Er zullen zowel tweewiel- als vierwielaandrijving zijn.

Kopers moeten ook kiezen voor de 1,6-liter turbo 4-motor die 230 pk en 258 lb-ft koppel ontwikkelt.

In tegenstelling tot de geheel nieuwe Tucson, beweren bronnen dat de opnieuw ontworpen Sportage de plug-in hybride versie zou kunnen overslaan. De hybride versie zou beschikbaar moeten zijn.

Kia Sportage 2022: release, prijs

De volledig opnieuw ontworpen Kia Sportage 2022 zou in 2021 moeten verschijnen met de verkoopdatum in de tweede helft van het jaar. De prijs zou iets moeten stijgen, rekening houdend met alle verwachte upgrades. De huidige Sportage is verkrijgbaar vanaf 23.990 euro.