Kia Soul 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Kia Soul 2022 gaat verder met de updates. Soul is een kleine cross-over SUV en ook nog eens een zeer betaalbaar model. Kia Soul biedt echter een verrassend ruim interieur, comfortabele rit en geweldige handling. Kia heeft veel moderne features, dus we denken dat de prijs verrassend laag begint. De 2020MY is gearriveerd met een herontwerp, dus de nieuwe Kia Soul levert geen grote updates op.

Toch zijn er halverwege de cyclus verfrissingen aanstaande, wat geweldig is om te horen. Zowel het exterieur als het interieur krijgen mooie en belangrijke updates, maar onder de motorkap verandert er niets. Net als het vorige model is de Soul Crossover verkrijgbaar met twee motoren. De verkoop start deze zomer.

Kia Soul 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Soul 2022 facelift

De nieuwe Kia Soul 2022 blijft een doosvormig model met compacte afmetingen. We denken dat de soul-crossover er schattig en zeer modern uitziet. Het doel is om dit model competitiever te maken, zodat Kia een soort mid-cycle facelift levert. Sommige delen zien er al aantrekkelijk uit, vooral de voorschort met de beroemde “tijgerneus” -behandeling.

De Soul 2022 komt met een iets bredere grille, scherpere lijnen, gedurfde bumpers en mogelijk nieuwe koetswerkkleuren. De styling is onderscheidend, maar de vierkante vorm is nog steeds een probleem, aangezien veel klanten een zwevend dak willen. Dat zal niet gebeuren, maar er zijn nog enkele andere updates in de maak en we wachten tot Kia meer details onthult.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur updates

Het interieur van de Kia Soul 2022 krijgt nog verdere updates. Ook hier verandert er niets dramatisch, maar de laatste updates zijn meer dan belangrijk. Soul Crossover biedt een verrassend ruim interieur gezien zijn formaat. En hoewel de cabine is ontworpen voor vijf passagiers, worden vier inzittenden aanbevolen. De cabine is comfortabel en zeer modern. Kia biedt standaard stoffen bekleding en optioneel synthetisch leer.

Ook biedt dit model een 7″ infotainment touchscreen en is het infotainmentsysteem state-of-the-art. De basisuitrusting is voorzien van Android Auto, Apple CarPlay, een geluidssysteem met zes speakers, navigatie en Bluetooth. Bovenstaande uitrustingsvarianten zijn verkrijgbaar met een groter 10,25-inch scherm, extra USB-poorten, nieuwe rijhulpsystemen en het Harmon Kardon-audiosysteem.

Kia Soul 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Soul 2022 biedt twee motoropties

Voor zover bekend blijft de Kia Soul ook in 2022 twee rijmogelijkheden bieden . Deze kleine cross-over is standaard uitgerust met een 2,0 liter viercilindermotor. Het is een benzinemotor met 147 pk en een koppel van 132 lb-ft.

De voorwielaandrijving is standaard, evenals de variabele transmissie. Daarnaast is ook de handgeschakelde 6-versnellingsbak leverbaar. Een 1,6-liter turbo-viermotor met 201 pk is optioneel verkrijgbaar. De optionele motor ontwikkelt ook een koppel van 195 lb-ft en is voorzien van een 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling.

Kia Soul 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Kia Soul 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Soul Prijs 2022, releasedatum

De Kia Soul 2022 blijft een betaalbare crossover die begint bij zo’n 19.000 euro. De topuitrusting kost 29.000 euro. Daarnaast is de elektrische Soul EV-versie verkrijgbaar voor ruim 30.000 euro.